Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Vhodny zdroj pro grafickou kartu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    8

    Zdravím všecky,
    Poskládal jsem nový počítač s dopomocí přátel a zjistil jsem že mě kolísají fps u her (LoL, AC 4) Po spuštění hry jsou fps na optimální úrovní (např. u LoL omezené) 70-80 avšak po několika minutách klesnou na neúnosnou hranici 10-15. Kamarádi přišli na to, že by to mohlo být zdrojem, ze kterého nejde do mé grafiky (MSI GTX660) dostatečně ampér. Zdroj je EVOLVEO pulse 500W. Potřeboval bych poradit s koupí nového zdroje který by byl ideální pro moji grafickou kartu.

    Ještě dodám že mám základní desku MSI G41M P33 Combo, o které jsem se doslechl pár neblahých pomluv na její spolehlivost a výkonnost. Tak jen jestli by to popřípadě nemohlo být i deskou. A když už jsem v tom doplním i procesor (core 2 quad Q6600 netakt. (nešlo to ) a RAM Crucial 4gb 800Mhz

    Děkuji všem za odpovědi.
    S pozdravem HW&SW noobie
    Naposledy upraveno uživatelem PedroDelaVedro: 30-11-2013 v 22:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Seasonic SS-500ET T3, jiank na té desce se nedivím že to nešlo popohnat, je to opravdu low-end a k tomuto procesoru se nehodí, ale updateuj až celou sestavu,do tohohle by nemělo cenu investovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    8

    Mockrát díky za doporučení, cenově bych to zvládl, nj ta deska byla nejlepší možnost na alze k procáku kterej byla znouzecnost, páč je doba zlá a já nemám tolik financí na PC kolik bych chtěl Ještě se zeptám, není možný, že skutečnost, že to nešlo taktovat, je i tím že byl horší zdroj?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Je to možné, ale je daleko pravděpodobnější, že problém je v desce samotné. Já na ní totiž vidím 3 fázové napájení, a to bylo použitelné někdy v dobát Athlonu XP. Ne pro moderní procesory. To je naprostá ubohost a divím se, že ta deska vůbec jede. Zejména s tím, že z již dost hrozného CPU VRM ještě pánové ukradnou kondík:
    http://www.msi.com/product/mb/G41M-P33-Combo.html

    Neskutečná prasárna.

    Pokud se budeš pokoušet s tímhle o taktování, tak ti to tak akorát odejde...


    PS: cos o té desce slyšel špatného, to nejsou pomluvy. To je realita, před kterou se tě snaží marketing ochránit. Brutální pravda je, že 3 fázová regulace CPU VRM není vhodná pro moderní procesory a jejich nároky na napájení a zejména na stabilitu toho napájení. Divím se, že to vůbec funguje... Nedivím se, že taktovat nelze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    8

    Taky dík za příspěvek, jinými slovy jsem v hajzlu No, taktovat to teda určitě nebudu, nechci to odvařit.. mimochodem teď mě píše kamarád že mě seasonic určitě stačit nebude že je potřeba na msi GTX 660 při nejmenším 24 Ampér na 12V, takže prej se zdrojem nepůjdu pod 2,5K kč.. co vy na to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od PedroDelaVedro Zobrazit příspěvek
    Taky dík za příspěvek, jinými slovy jsem v hajzlu No, taktovat to teda určitě nebudu, nechci to odvařit.. mimochodem teď mě píše kamarád že mě seasonic určitě stačit nebude že je potřeba na msi GTX 660 při nejmenším 24 Ampér na 12V, takže prej se zdrojem nepůjdu pod 2,5K kč.. co vy na to?
    300W jen pro grafiku? PC s GTX 660 bude mít reálnou celkovou spotřebu okolo 200W (zdroj: recenze GTX 660)! 500W Seasonic bohatě postačí (pokud by 500W Seasonic nestačil, tak by tenhle Evolveo šmejd dávno hořel).

    Hlavně zdroj za 2 500 Kč by byl pro tuhle sestavu pěknej overkill.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    První vhodný 80-Plus Seaonic je Seasonic M12II-520W
    http://zdroje.heureka.cz/seasonic-m12ii-520/

    ...a je k dostání od 1800,- takže bych to tak nedramatizoval. Šetřit na zdroji je ta největší blbost, kterou můžeš překonat jen volbou blbé desky (to už se ti podařilo), takže já bych nekupoval zdroj za 2500,- ale za 1800,- (rozhodně byl nešel do toho levnějšího co nemá 80Plus účinnost, bude se tedy přehřívat a dříve odejde) ...

    Nároky moderních grafických karet na zdroje jsou nechutné, ale to je dáno tím, kolik tranzistorů mají (často více než CPU) a na jakých frekvencích se dnes snaží pracovat, aby vykompenzovaly nedostatek optimalizace programátorů...
    Naposledy upraveno uživatelem trodas: 01-12-2013 v 16:04 Důvod: moje blbá chybka v písmenu :)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    8

    Díky díky za rady, budu se jich držet a přejdu i to poznámku o své blbosti zasloužil jsem si to
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    8

    Tak jsem dneska zakoupil Seasonic 520W M12 II Bronze, do 12V větve by mělo jít 40 A... FPSka drží podstatně dýl, teď mě spadli z capped 60 na 10 až po 23 minutách, grafika se nepřehřívá... Nevím čím to jsem tak na mašli....


    Úprava: má blbost je do nebe volající, teď čtu že na 12V větvi je sice 40 A ale Comb. Z čehož usuzuju že jedna ze dvou větví bude mít jen 20A, mám pravdu?
    Naposledy upraveno uživatelem PedroDelaVedro: 02-12-2013 v 12:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    8

    Mám poslední prosbu, valí se na mě už ze všech stran že jsem to s tou deskou opravdu posral.... Doporučil by mě někdo z vás jinej motherboard kterej by byl pokud možno co nejlevnější a se socketem 775 (at nemusim menit i procak) ? Prosím prosím smutně koukám, Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Asi se podivej na neco na aukru nebo bazosi a posli odkaz co se ti bude zdat dobre... Nejlepsi by bylo do toho vubec neinvestovat jenze jestli si chces zahrat a nemas prachy na novej zaklad tak nic jineho nezbyva.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    FPSka drží podstatně dýl, teď mě spadli z capped 60 na 10 až po 23 minutách, grafika se nepřehřívá... Nevím čím to
    Já bych věděl jak to vyřešit. Deska je sice shit, ale pokud budeš na ty mosfety hezky foukat CPU chladičem, tak budou v pohodě a vydrží tu zátěž - přinejmenším déle. Zkus nainstalovat nějaký CPU chladič, co fouká dolů na desku. Teď tam máš co?

    Zkus takto něco:

    Thermalright SI-128 SE


    Noctua NH-C14


    Případně její menší Noctua NH-L12 verze nebo SilverStone Nitrogon NT06-PRO, Scythe Shuriken nebo Scythe SCBSK-2100 Big Shuriken 2 Rev. B.

    http://chlazeni.heureka.cz/noctua-nh-l12/
    http://www.czc.cz/silverstone-nitrog...640=sIntel+775
    http://www.czc.cz/scythe-scbsk-2100-...640=sIntel+775
    http://www.czc.cz/noctua-nh-l12/1080...640=sIntel+775

    ...v bazarech seženeš takové chladiče za rozumnou cenu, já bych na ně plácnul Noiseblocker 1000RPM fan a ani to slyšet nebudeš:



    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od PedroDelaVedro Zobrazit příspěvek
    FPSka drží podstatně dýl, teď mě spadli z capped 60 na 10 až po 23 minutách, grafika se nepřehřívá... Nevím čím to jsem tak na mašli....
    Keď už tu trodas navrhol to chladenie ... ako sú na tom vlastne teploty procesora? Nethrottluje on náhodou ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    8

    Teploty na procaku jsou okay, pri zatezi kolem 50 stupnu... mam tam arctic freezer pro rev 2 pokud se nemylim v nazvu, stal kolem 540 kc a myslim ze je docela kvalitni... o tom chlazeni na desku popremyslim, dik za tip, ale prvne pohledam jinou teda. Na alze jeste nejakej vyber je ale myslim si ze to bude z blata do louze, pouze jinej vyrobce ale v podstate bud G41m nebo G31m, jen s tim rozdilem ze od firmy Asrock... tak nevim nevim, dneska projedu aukro... diky vsem za zajem, pomale dostavam zaludecni vredy
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    8
    Naposledy upraveno uživatelem PedroDelaVedro: 02-12-2013 v 19:41 Důvod: jsem jouda a nemuzu to napsat na jednou :D
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vhodny zdroj pre zostavu
    Od shaft v sekci Zdroje
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-02-2011, 19:36
  2. Vhodný zdroj..?
    Od r3pel v sekci Zdroje
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 22-11-2010, 20:41
  3. Vhodný Zdroj
    Od Zálesák_oldd v sekci Zdroje
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-09-2006, 21:13