reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
sk8er1969 (2)|12.12.2013 19:32
Ahoj,dnes jsem si vyzvedl nové PC,které jsem měl "jen" zprovoznit,ale nějak se mi to nedaří.Nejsem žádný odborník,ale své PC jsem si sestavoval sám a problém do dnes nemám a je to už 7 let. Ale o problému : Po dokončené instalaci OS a vložení CD od zákl.desky se začaly na monitoru objevovat vodorovné rovné tenké linky a obraz se začal škubat.Po instalaci z CD si OS žádal restart a potom se objevila chyba.
"FATAL ERROR: One or more table pointers are invalid.Modification could be ....(slovo,které jsem si už nestačil zapamatovat)
Press any key to continue booting."
Vrátil jsem se zpět do BIOSu a podle manuálu k desce jsem kontroloval nastavení a pro svůj pocit klidu jsem dal "Load Optimized Defaults"a potom "F10". Bohužel ani to nepomohlo a nevím kde jsem co udělal špatně.OS sice naběhl,ale když jsem chtěl instalovat ovl.gr.karty,tak nejdříve přestal pracovat "průzkumník",potom "installer" a pak zmizely ikony i lišta.Nenapadlo mne nic a tak jsem PC vypnul a zkoušel na "netu" najít příčinu - nenašel :cry:
Najde se někdo,kdo je ochoten poradit ?? Má to být pro mé synovce k vánocům. Počítám,že problém je nejspíše mezi klávesnicí a židlí,ale s tím teď už nic nenadělám.Popis chyb není úplný,ale hlavní příčinu bych viděl v nastavení BIOSu,kdy asi není to zákl.nast. vždy úplně to nejlepší ?! BIOS("UEFI") u těchto nových mtb ale neznám a je tak podrobný,že teď už si nejsem jistý vůbec ničím :cry:

[INDENT]Instalovaný je zakoupený W7 Pro-32bit CZ DVD[/INDENT]
[INDENT]PC z nových komponentů sestavovali v CZC.cz[/INDENT]


SESTAVA

Nové komponenty:
MB Gigabyte P85-D3 - P85, DDR3, s. 1150, ATX
CPU Intel Core i3-4130 (3,4GHz, 3MB, LGA 1150) BOX
RAM Kingston 2x2GB DDR3, 1600 MHz, CL9 (KHX16C9B1RK2/4X) XMP
HDD Seagate Barracuda 7200.14, 3,5" SATA III, 64MB - 1TB
Zdroj Eurocase ECO+80, 500W

Ze staršího PC,funkční-odzkoušené
RadeonHD 4670, 512 MB paměti DDR3, PCI-E 16x2.0
Mechanika DVD-R/+R LG SuperMulti GSA-H44N

Máte-li kdokoliv jakoukoliv radu či nápad,tak sem s tím :runaway

[size=18]Předem děkuji[/size]
62kokos (156)|15.12.2013 10:29
Skládat PC před 7 lety a dnes už není tak jednoduché. Základní desky mají bios UEFI a ten musíš nejprve nastavit před instalací Win. 1. Vše v biosu nastav kde to jde na legacy , aby bylo první. HDD si nastav na mód ACHI. Paměti nastav ručně na 9,9,9,24, dále vše ostatní na auto, frekvenci 1333Mhz napětí na 1.6 volt. Vše ulož restartuj a ověř si v biosu, že se vše nastavilo. 2. Přichází na řadu test pamětí. Předem si musíš vytvořit bootovací cd , http://www.eopcservis.cz/jak-otestovat-ram.html Pro začátek stačí jeden kompletní test . Pokud se neobjeví žádna chyba, nainstalují se Win. Pokud se objeví chyby, zkouší se každý modul pamětí zvlášť (může být nějaký vadný).
Popis tohoto chování PC může být zapříčiněno pamětmi , grafikou, nebo vadným HD. Další postupy jsou , aktualizace biosu na nejnovější, instalace win s integrovanou grafikou v procesoru,test HDD na vadné sektory,kontrola kabeláže , výměna instalačního DVD.
sk8er1969 (2)|15.12.2013 18:06
Děkuji za velice komplexní radu a věřím,že tímto způsobem by se příčina zaručeně našla,ale já už jsem žádnou pomoc neočekával a protože to není PC pro mne,tak jsem ho v pátek odvezl na reklamaci,protože jsem si s tím nevěděl rady a švagrová už byla poněkud nervózní :) Uvidíme,co s tím tedy bylo a potom popíši zjištění reklamace.
Ještě jednou děkuji za ochotu :thumb
dvorakj (78)|24.12.2013 02:33
ja bych videl problem v desce, urcite ne mezi zidla a klaveskou:-)