Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Nelze se dostat na HDD

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    95

    Dobrý den,
    mám problém, do počítače se mi dostal vir policie čr, musel jsem přeinstalovat celý systém, mám dva pevné disky, na druhém, kde není systém jsem měl data, jako fotky, dokumenty apod. No a po přeinstalaci systému, se nemohu na druhý disk dostat. Když ho chci otevřít, tak mi to jen napíše že soubor nebo adresář je poškozený nebo není čistelný. Když dám na disk vlastnosti, tak má velikost 0 bajtů. Ve správci disků v systému ho ale vidím, že má 40 GB, nedostanu se na něj ale, pokaždé to píše tu samou hlášku. Prosím o radu, hlavně potřebuji data z disku nějak dostat. Na internetu jsem jiš četl že mohl vir či to že se pc vypínal " natvrdo " nějak poškodit načítací partejšnu či co. A že by se to přes nějaký program dalo opravit a nebo alespoň vytáhnout data. Zajímá mně zda neměl někdo podobný probmém a nemohl by mi poradit jak to vyřešit. Díky moc. ( PC: celeron 4 gb ( SC ), 512 mb ram, ge force mx 440 64 bit, 160 gb disk a druhý je 40 gb )


    Dále mám ještě jeden problém na druhém počítači. V poslední době se mi často stává, že se mi najednou zasekne obraz, a je slyšet zvuk jako když se zasekne kazeta, občas to trvá třeba 5-10 vteřin a pak se to odsekne, ale v poslední době se mi čím dál častěji stává že se to už neodsekne a hodí to blue screen, napíše to že systém musel být ukončen, aby nedošlo k poškození hardwaru. Nevíte co by to mohlo dělat? Díky moc. ( PC: C2D E8400 3ghz, 4 gb ram DDR2, 500 GB HDD SATA2, Geforce 460 gtx 1 gb )

    Díky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    153

    U toho prvního dotazu to vypadá doopravdy na poškozenou patrion tabulku. Zde si o tom něco přečti http://www.zive.cz/porusena-partitio...nsultanswers=1
    K tomu druhému dotazu, příčinou muže být cokoliv ram ,grafika, zdroj, deska, systém…….. Prvně rozebrat celé PC,vymontovat všechny komponenty a očistit od prachu znovu složit a začít testovat. Test pamětí například programem memtest. Mě se už dvakrát stalo, pokaždé na jiném Pc,že systém přestal reagovat nebo se choval divně a pomohlo vždy vytáhnou paměti očistit a znovu nasadit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od 62kokos Zobrazit příspěvek
    ...patrion...
    A) patrion = je správně (ENG) partition (CZE) oddíl
    Z) Hiren's BootCD a opravíš vše

    a kdyby Vás doma i ve škole (za peníze) učili trochu mluvit a číst, tak si opravíte VŠE, nejen nakopnutou MBR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    95

    Já číst umím, ale prostě nejste tak zkušený uživatle PC, abych se pouštěl do podobných operací, a vyhledat si to na googlu umím také, ale prostě každý radí jiný program apod. takže jsem šel sem, protože zde mi vždy někdo dobře poradil. Určitě si to tom programu Hiren's BootCD něco přečtu a zkusím to s ním. Jen když se nejedná o disk kde je systém, tak není nějaký program co lze spustit z windows rovnou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    No v tom je právě ten háček - když se opravuje obsah disku, tak je nejbezpečnější vůbec OS nespouštět a dělat to "z venčí" - proto to bootovací CD, na kterém je X-opravovacích programů. Ovšem stojí to čas a za ten ta 40ka disk rozhodně nestojí, pokud na ní nejsou nějaká data vysoké hodnoty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    95

    No já tomu ten čas klidně věnuju oni tam jsou totiž fotky za asi 10 let, je tam možná 30 GB fotek co jinde nejsou. On to není můj pc ale strejdy a on si to, i když mu to hodně lidí říkalo, nezálohoval a jinde je nemá. Takže ty data mají velkou hodnotu. Já se jen bojím abych to nějak nedodrbasl a nepřišlo se o ty fotky. Není nějaký hodně bezpečný způsob jak to udělat aby se ta data nepoškodila?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    1) Ujistit se v BIOSu, že je disk řádně připojený a je vidět.
    2) Spustit Hiren's BootCD a v PartitionMagicu zjistit, o jakou závadu partition se jedná. Zpravidla bývá jen (právě jen pitomými Windows) přepsaná tabulka MBR (zaváděcí údaje).
    3) Zkontrolovat a případně opravit všechny sektory pomocí HDDRegeneratoru. Je to u 40 GB tak na 6 hodin, ale vyloučí se tím chyba HW.
    4) Nechat opravit zaváděcí sektor v PartitionMagicu a je hotovo.

    Tak bych to aspoň udělal já pro sebe. Každý má své vlastní osvědčené postupy a oblíbené programy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    95

    Stáhnu si ten Hirens's BootCD a zkusím to podle návodu, díky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    95

    Tak jsem to zkoušel podle návodu, ale v biosu disk vidět je, i ve windows ale v tom p magicu jsem ho nenašel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Když nejde krok ad 2), přejdi rovnou k ad 3).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    95

    už jsem ho našel, jen nevím jak opravit tu MBR

    ---------- Doplněno v 10:43 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 10:41 ----------

    spustil jsem nějaký partition editort a v tom vidím ten disk a je u něj červený torojúhelník. Ale nevím co tam pak dát aby se to opravilo.

    ---------- Doplněno v 10:43 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 10:43 ----------

    spustil jsem nějaký partition editort a v tom vidím ten disk a je u něj červený torojúhelník. Ale nevím co tam pak dát aby se to opravilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Partition Editor je pro ty, co vědí co činí (přepsat tabulku hexadecimálně...), což v tvém případě nepřipadá v úvahu, když ani pořádně nevíš, co to MBR je a co jsi v ní měl. Partition Magic opravuje MBR tak, že ji nahradí záložní kopií, která ovšem už může být v tvém případě také vadná, když jsi mezitím znovu spouštěl Windows...

    Krokem 3) jsem měl na mysli HDD Regenerator...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    95

    HDD regenerátor jsem tam nikde nenašel ale je tam možnost check and repair file system, nemám to dát? nesmaže to data na disku?

    ---------- Doplněno v 11:20 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:15 ----------

    Tohle to píše když dám informations.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Foto271.jpg 
Zobrazení: 112 
Velikost: 296.3 KB 
ID: 29386  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Nevím co máš za versi Hiren's BootCD, ale vždy tam bývalo toto:

    http://www.studna.cz/hdd-regenerator-p-6271.html


    Normálně stojí plná verze 99.99 US$
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    95

    A ještě, když se to snaží ten disk připojit, tak to píše toto: " udevil: error 64: unable to determine device fstype - specify with - t
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-02-2013, 01:02
  2. Nový počítač a nelze se dostat do BIOSu
    Od Darkhunter v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-02-2013, 20:11
  3. Nelze se dostat do BIOSu
    Od @NUB!5 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 25-06-2012, 01:28
  4. Nelze se dostat do nouzového režimu
    Od Janeks v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-03-2012, 23:53
  5. Nelze se dostat do sdilenych slozek
    Od krtek989 v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-05-2010, 15:24