Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Herní setava - i5-3350p a HD 7850

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    3

    Zdravím, sestavuji si nové PC především ke hraní, občasnému renderování videí atd. Chtěl bych to, aby to zvládlo BF3, Guild wars2, Assassin's creed 4 na Ultra detaily v Full HD alespoň
    na 30 fps. Zároveň bych taky chtěl, aby to vydrželo dlouhou dobu př. 5 let. Vím, že asi za 3 roky to nebude ty nejnovější hry stíhat.


    Zdroj: http://www.czc.cz/lc-power-lc6600-v2.../54954/produkt
    Základní deska: http://www.czc.cz/asrock-h61m-vg3-in...121419/produkt
    Case: http://www.czc.cz/zalman-zm-t3-cerna/140785/produkt
    HDD: http://www.czc.cz/wd-av-gp-rx-1tb/101183/produkt
    CPU: http://www.czc.cz/intel-core-i5-3350p_5/113796/produkt
    RAM: http://www.czc.cz/corsair-vengeance-...116051/produkt
    GPU: http://www.czc.cz/gigabyte-hd-7870-u...105413/produkt
    Optika: http://www.czc.cz/samsung-sh-224db-c...126775/produkt


    Docela dost mě zaujala I5-3350p, jelikož tam není integrovaná gpu, takže je to levnější a bez te zbytečnosti. Celkově to stojí 15 333kč. Docela dost dobré na poměr cena/výkon
    Mě to připadá až nějak moc nezdravě výhodné a myslím, že i osekané. bojím se, že to nebude pasovat nebo př. základní deska bude nedostačující, nebo chlazení.. Mám finanční
    strop 16 000 kč, víc už ne. Děkuji předem za odpovědi, názory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Procesor je v pohode, nejvetsi pruser je ta zakladni deska - H61 je shit, tu ta i5ka roztavi
    minimalne bych vzal:
    http://www.czc.cz/msi-b75a-g43-intel-b75/105645/produkt
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    3

    Dobře, tu základní desku teda změním. Takže asi zbytek je ok. a co te výkon ? Bude to stačit na ty účely ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    702

    Zdroj aspon OEM Seasonic, napr. toto: http://www.czc.cz/seasonic-ss-500et-.../49154/produkt - vykonnejsi, spolehlivejsi a bez povesti jednoho z nejhorsich vyrobcu zdroju.
    Hry - dle recenze AC4 by to melo zvladat presne kolem tech 30 fps, i kdyz to je prumer a muze to jit niz, nemluve o tom, ze 30 je vazne hranice hratelnosti..
    5 let - je sance, ze budes mit stesti a po dobu 5 let se nic nepodela, vykonove to bude zastaraly podstatne driv..
    HDD - asi lepe 7200rpm blue http://www.czc.cz/wd-caviar-blue-ex-1tb/110330/produkt tebou vybrany disk neni primo urceny do pocitacu a jako systemovy
    Naposledy upraveno uživatelem Gouranga: 21-12-2013 v 21:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele hadd1
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    48

    Nemůžeš mu hodit bílej PC zdroj do černé bedny Jak to bude vypadat ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Jezis toho zdroje jsem si nevsimnul LC power, to je taky dobra smrt

    Hele grafiku bych tam dal tuhle, tech par stovek se ztrati, ale vykon je o neco vetsi, bude tissi a hlavne je k ni zdarma Battlefield 4
    http://www.czc.cz/msi-r9-270x-gaming...Radeon+R9+270X
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    3

    To zní docela dobře ta grafika, ale co kdyby se místo i5 dal fx-6300 ? Má to o dvě jádra více, sice o něco menší single core performance, ale když nějaká hra využije všech 6 jáder tak to bude možná o něco lepší, a taky kdybych vyměnil ten zdroj a tu gpu tak by mi to nevlezlo to rozpočtu :/ A myslíte, že se můžou ty ceny nějak snížit do čtyřech měsíců ? Taky by se ten fx-6300 dal přetaktovat.
    Edit: místo fx-6300 by se tam dalo dát fx-6350 potažmo fx-4350. Na jednom anglickém forum mi to doporučili místo toho i5 tak vůbec nevím.
    Naposledy upraveno uživatelem Sebby: 22-12-2013 v 10:29
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Pokud je to HERNI sestava, tak AMD nebrat To sestijadro je ekvivalent intelovskyho trijadra s HT, takze bych v klidu zustal u intelu Pop pretaktovani Ti brutalne vzroste spotreba a hlavne si pripocitej poradnej kvalitni chaldic, tz. nejmene Gelid Tranqiüillo, Intel muze zustat na BOXu, AMD ne-e, potom ten cenovej rozdil uz takovej neni... Navic zadna hra dneska nevyuzije 6 jader, maji problem vyuzit 4...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Chlazení procesorů: Náhrada za Intel BOX na i5 3350P okolo 500Kc
    Od ICE_D v sekci Chlazení
    Reakcí: 52
    Poslední příspěvek: 07-06-2015, 16:25
  2. i5-3350P nebo i5-3570K?
    Od Newstory v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-09-2013, 20:01
  3. HD 7790 či HD 7850 bazar?
    Od Devouver v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-04-2013, 00:07
  4. Radeony: ATI 7850 PowerDVD 12 a DTS HD MA
    Od radezz v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-05-2012, 21:37