Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Prosim POMOC Alphacool RePack Quad Laing

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    14

    Dobry den, prosim vas, objednal jsem si u vas tuto expanzku Alphacool RePack Quad Laing DDC 2x5.25" Bay Station a nemuzu ji rozchodit, jsem asi mamlas nebo nevim. Mam jen jednu pumpu laing ddc a když ji namontuji jako top do jednoho ze ctyr slotu a napojim ji do okruhu, tak pumpa není schopna kapalinu vytlacit ani do chladice na cpu. Nevim jestli mam něco spatne zapojene, ale to bych nerekl... Taky jsem nepochopil proc jsem musel kupovat dve fitinky na záslepky, když nejsou potřeba. Na expanzce jsou jen dva otvory vstup a vystup a jiné otvory otevrene nejsou. Uz nevim co s tim tak pisu. Petkrat jsem uz cely okruh rozebral a vycistil a jsem v koncích. (((

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20131224_151813.jpg 
Zobrazení: 228 
Velikost: 2.71 MB 
ID: 29352Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20131224_151826.jpg 
Zobrazení: 157 
Velikost: 2.24 MB 
ID: 29353Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20131224_151834.jpg 
Zobrazení: 176 
Velikost: 2.51 MB 
ID: 29354
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Dobrý den,

    na fotkách to vypadá vše v pořádku. Jak dlouho jste tu pumpu nechal běžet při těch neúspěšných pokusech ? Byla při tom hlučná ? V zásadě jsou tři varianty...

    1) Někde máte ucpaný nebo přicpaný okruh. Jaké díly tam máte, případně nemáte fotku celého okruhu ?
    2) Výjimečně se stává, že je pumpa vadná tím způsobem, že se sice točí (je slyšet), ale nemá výkon. Ale to se stane u jednoho kusu ze sta a vždy až po nějaké době používání a ne, když je pumpa nová. To by byla celkem rarita.
    3) Asi nejpravděpodobnější varianta - v pumpě je vzduchová bublina, která se nemůže dostat ven. Doporučil bych naplnit expanzku na maximum ale tak, aby hladina byla POD vstupem z okruhu do expanzky (je vpravo nahoře). Odšroubujte fitinku IN na expanzce (tedy tu nahoře) a pusou nasajte vzduch z okruhu - voda z expanzky by měla začít téct skrz pumpu do okruhu. Může klidně při tom běžet i pumpa - alespoň uvidíte, jakmile se chytí. Ale je potřeba jí včas vypnout aby se mohla fitinka zašroubovat zpět do expanzky a průběžně dolévat kapalinu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    14

    Dobrý den,

    děkuji za odpověď. Tak jsem se tedy pokusil aplikovat bod číslo 3.
    Kapalinu jsem nasál, ale přes pumpu (která běžela) jen protekla i při tom, že expanzka byla skoro plná tak
    pumpa nebyla schopná vytlačit kapalinu (nechápu proč). Pumpa jen tak divně hučela jakoby se neotáčela.
    Vyzkoušel jsem i pumpu různě otáčet i jsem jí přendal na jinou pozici, ale pořád to samé.
    Ohruh sem již několikrát cely rozebral a vyčistil.
    Při neúspěšných pokusech vždy pumpa běžela chvilku, jen pár sekund (nechtěl jsem jí zničit)

    Každopádně už se s tím babram několik dní a jsem z toho naprosto otrávený, tak jsem chtěl zjistit
    jestli pumpa funguje nebo ne.
    Poskládal jsem tedy okruh, tak jak jsem ho měl před tím, tedy expanzku a pumpu zvlášť.
    No a pumpa normálně funguje. Ja to prostě nechápu.
    Už jsem se rozhodl, že to nechám takhle, protože další rozebírání, vypouštění atd. bych už asi neunesl.
    Jen mě mrzí to, že jsem si to vlastně koupil k ničemu, chtěl jsem ušetřit místo v case tím, že budu mít
    pumpu zároveň v expnzce a mám to zas tak jako před tím
    Prostě hlava mi to nebere proč to nefunguje.
    Klidně bych i dokoupil další pumpu ale búh ví, jestli by to fungovalo i se dvěma.
    Děkuji za odpovědi. Příloha 29356Příloha 29357Příloha 29358
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Několik sekund je málo. Pokud do ní nasajete vodu, tak jí můžete nechat zapnutou klidně půl hodiny. Takže já bych to ještě zkusil a dal jí chvilku čas A pokud máte možnost natočit video se zvukem tak to zkuste nahrát a hoďte sem odkaz, poslechnu si to...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    14

    Teďka jsem vsechno zapnul a koukam na senzory a pumpa mi vždy ukazovala ze má cca 3500 rpm a nyní má jen cca 1100 rpm. Dále tu mam průtokoměr a ten mi ukazuje průtok cca 150 rpm. To se mi zdá docela málo ne? Jestli už opravdu
    neumírá pumpa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    A jede na 12V a je v ní voda ? Není nějaký problém se zdrojem ? Zvuk to má jaký ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    14

    Zajímavé, tak jsem pumpu připojil na jinou větev zdroje a už jede na 4500 rpm a průtokoměr ma cca 700 rpm což je paráda.
    Tak teďka už to rozebírat nebudu až zase budu čistit ohruh a vyměňovat kapalinu, tak vyzkouším zase pumpu vložit do expanzky. Ale stejně mi to hlava nebere proč to nefungovalo
    (pumpa když byla v expanzce tak jsem jí měl připojenou na tom samém molexu jako teď, takže tím to být nemohlo.
    Každopádně Vám děkuji za odpovědi a přeji hezký Nový rok.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Vám také vše nej v příštím roce
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Alphacool Repack Single/Dual(???) Bayres 5,25" Clear
    Od Veyron v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 29-11-2011, 13:07
  2. Prosim pomoc!!!!
    Od Lap33 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-07-2011, 20:35
  3. Prosím o pomoc
    Od zelenac22 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 02-07-2010, 22:39
  4. Laing DDC 12V PRO AGB + Alphacool TOP s expanzkou
    Od uživatel v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-11-2008, 00:53
  5. prosim poradte jakou desku pro Intel Core 2 Quad Q9450
    Od tommmmm v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 13-07-2008, 00:04