Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Pomůžete mi s Q9400

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele kellyšak
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    59

    Dobrý den,potřeboval bych pomoct s nataktováním Q9400,jestli to teda má vubec smysl.
    Chtěl bych alespon těch FSB 400,ale nejak se mi to nedaří udržet stabilní.Zakoupil jsem si k tomuto procáku G.K Asus HD7790 a procesor je dost slabý na tuto grafiku.
    Je také dost možne že s touto deskou to bude strop těch 400FSB
    Má sestava:
    MBGA-EP31-DS3L(2.1)
    CPUQuadCore Intel Core 2 Quad Q9400, 2666 MHz (8 x 333)
    RAMA-Data EXTREME DDR2 800+ 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
    A-Data EXTREME DDR2 800+ 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
    GPUAsus HD7790 1Gb
    ZdrojCorsair VX450
    BIos

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    686

    Tohle to je spis deska do kanclu, ne? Tam bych cekal strop FSB daleko niz... natozpak u ctyrjadra. Ale klasika je asi snizit delicku pameti na minimum (vrazit pevne casovani), nastavit pevny voltaze (ze zacatku asi jen cpu (napr 1.35V by melo byt ok), pozdeji dalsi) a pak po kruccich zvedat FSB (krucek je 5-10). Vzdy otestovat treba v Prime95, kdyz to bude drzet, tak zvednout a tak dal a tak dal.. Setrici technologie ma smysl resit asi az vys (EIST, C1E). NX nema se setrenim nic spolecneho, nenit treba vypinat vubec.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele kellyšak
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    59

    No až přijdu z práce dám vědět.Jde mi o to jestli by mi narostl nějaký výkon.Když, by to jak říkáš na téhle kancelářské desce nešlo.,Má význam si někde sehnat ,na tento socket lepší desku na taktovani?Protože na nový upgrade nemám tak bych chtel jít levnější cestou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    Slušné desky na LGA775 se už shání dost těžko a tím pádem jsou v bazarech poměrně drahé.
    Určitě by se něco najít dalo, ale ještě to 100% nezaručuje to že tvůj procesor půjde nějak dobře taktovat, můžeš mít nějaký horší kousek.

    BTW: se zvýšením FSB jsi snížil násobičku pamětí?

    Namátkou:
    http://pocitace.aukro.cz/zakladni-de...877862670.html
    http://pocitace.aukro.cz/gigabyte-ep...878597384.html
    http://pocitace.aukro.cz/asus-p5k-ep...878798695.html

    Ale nad 700-800Kč bych rozhodně v žádném případě nešel
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 16-01-2014 v 14:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele kellyšak
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    59

    Tak zatím jsem to zkusil takhle:
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMAG0470.jpg 
Zobrazení: 125 
Velikost: 870.6 KB 
ID: 29426
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Cpu-z1.PNG 
Zobrazení: 150 
Velikost: 384.4 KB 
ID: 29427
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele kellyšak
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    59

    Tak mi to hodilo modrou obrazovku.restart ale do def.to nešlo.No stabilní to asi nebude
    Bude asi lepší a jednodušší se poohlédnout po lepší desce.
    Ale každopádně děkuji za ty nabídky těch desek.
    Bude to rozumné.
    Ještě jedna věc mě trápí,když seženu desku a povede se mi procesor nataktovat,bude nárůst výkonu znat?
    Naposledy upraveno uživatelem kellyšak: 16-01-2014 v 18:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    686

    Testovat nejlepe v Prime95.. ten z procesoru vazne vytlaci snad vse. Samozrejme behem toho sledovat teplotu a mit pevne nastaveny napeti vCore. BSoD vubec nemusi byt zpusoben deskou, dost casto z nej jde vycist, co to zpusobilo.
    Vykon se zlepsi podle toho, o kolik zvednes frekvenci. Kdyz ti povyskoci rekneme o 20 procent, tak by vykon mohl stoupnout o tech 15-20 %. Samozrejme procesorovy vykon (treba redner, prevod videa apod.). Dost zalezi na tom, ceho se snazis dosahnout. Jestli ti jde o hry, tak zalezi na hrach a na tom, jestli procesor grafice nestiha. To stoupani vykonu budes muset zmerit, recenzi tve konkretni kombinace CPU a VGA asi jen tak nenajdes..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Nárůst výkonu ve hrách velký nečekej. Zkus pohledat recenze her, které hraješ a kde testují i škálování s CPU. Uvidíš jak je která hra náročná. Někde to asi pomůže znatelně, někde zas vůbec.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele kellyšak
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    59

    Šlo mi o to, trochu ve hře, zvednout Fps,ale jak jsem se právě dočetl, velký skok to nebude.
    Moje otázka je zodpovězena zůstávam při zemi.
    Naposledy upraveno uživatelem kellyšak: 18-01-2014 v 21:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ono to bude lepší, ta deska fakt není na taktování dělaná. Obzvlášť 4jádra.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Pretaktovanie Q9400
    Od s7anley v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 22-02-2010, 00:18
  2. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-12-2009, 17:53
  3. q9400 - pretaktovani
    Od PuGR v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 18-06-2009, 23:02
  4. Přetaktování Q9400 pro amatéra
    Od b-o-s-s v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-12-2008, 20:48
  5. pracovní ntb - pomůžete s výběrem
    Od frohr v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-11-2007, 14:31