Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Neběžný typ úložiště

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,261

    Chlapi, nevíte někdo, co je tohle za úložiště ???

    A jestli se k tomu dá sehnat médium ???
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2014-01-09-097.jpg 
Zobrazení: 134 
Velikost: 1.51 MB 
ID: 29430   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2014-01-10-100.jpg 
Zobrazení: 133 
Velikost: 1.52 MB 
ID: 29431  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    66

    Podle mě to je eště na kšandy co se snima dřív připojovali i mechaniky
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,261

    Nene. Je to na IDE kšandu a má to i jumper block. Na jednom z těchto zařízení je napsáno že až 35 GB. Jestli nějaká páska či co???
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    AIT pásková mechanika? Není na tom nějaký výrobce? Pásky kde dnes sehnat nevím, dřív se prodávaly.
    Připojení je přes IDE, podobně jako disky nebo CDROM. Dnes vzhledem ke kapacitě a rychlosti k ničemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Vcelku mizerna fotka, ale je to Iomega REV
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,261

    Za foto se omluvám - můj nový 2 roky starý Nokia 5 MPx fotí 3 x hůř, než můj SE 2 MPx z roku 2005.

    Jinak je to trefa - je to vončo. To mi nepřijde jako marný, dělá se ještě něco podobného - a média se ještě daj sehnat? Nebo to byl jen takový pokus, který je už trop s nástupem hot-swap šasí apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Nechce se mi zakládat nové téma tak se zeptám tady. Kamarád mi nabídl že vezmeme na půl 2 mechaniky na LTO 4 kazety. Za nějakých 6000 i s 15 kazetami, z toho 10 nových, plus řadič ať to jde propojit s PC. Mě to celkem láká, kazeta má bez komprimace kapacitu 800GB a zapíše se za necelou hodinu.

    Taky vím že bych mohl koupit druhý disk a zapnout raid1, ale stále mi přijdou kazety z dlouhodobého hlediska levnější a spolehlivější.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    LTO 4 mechanika - dobrý. Je tu jedno ale. Jaký SW na to bude zálohovat? Já pro LTO mechaniky používám ARCServe nebo Tivoli. Oboje je cenově v desítkách tisíc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    Já bych do toho nešel. Za ty peníze bych si dnes raději koupil nějaký HDD a klidně ho nechal s daty v šuplíku. Tam se mu nic nestane a navíc obnova dat je okamžitá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Pokud na to umí zálohovat XP tak by to bylo ok, nicméně dneska mi napsal že k tomu dostane i ZDbackup s podporou pro kazety.

    bastlir
    Fotky jsem měl zálohované na DVD, nečitelné, pak na 320GB disku v šupleti, ten se už neroztočí a nakonec jsem je hodil i na starý 80GB disk, ten je pro změnu taky nečitelný. Bohužel jsem zálohoval na westerny, seagate, samsung a hitachi co mám v pc jedou dále.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    Já mám zálohy na dvou NASech a ty zapínám jen když potřebuji, to je tak asi jednou za měsíc. Ty NASy zapínám dálkově ovládanýma zásuvkama. Přestože se mi vším jednou prohnal blesk, NASy a data v nich vydržely. Disky do nich jsem ale dal úplně nové. To se vždy vyplatí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    NAS je fajn, známý jeden taky má se čtyřmi disky, ale bojím se že na něj už nebudu mít peníze. NAS s 2TB diskem by vyšel na kolik, cca 5000? S kazeťákem za 3000 budu mít zase relativní jistotu že mechanika bude dlouho fungovat a data na kazetách se jen tak neztratí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    Já si myslím, že pro většinu běžných domácích uživatelů NAS stačí dvoudiskový. Navíc pokud disky nepoběží 24h a NAS bude mít ventilátor, stačí tam běžné typy.
    U zálohování na páskovou dráhu, ale hlavně u stahování souborů by jsi strávil mládí. To je vhodné na zálohování celého systému. Ale popravdě obnovit systém není žádná extra fuška, ale nechtěl bych přijít o data. No a právě s těmi je potřeba stále rychle pracovat.
    Nechci vnucovat svůj pohled na věc, ale dívám se na to prakticky.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Záloha dat: Lokalní úložiště vs NAS
    Od DJH v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-09-2014, 13:35
  2. Domácí úložiště
    Od jeromme v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-03-2013, 07:11
  3. Uložiště
    Od Zumik v sekci Volná témata
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-05-2012, 22:58
  4. Webové prohlížeče: Úložiště hesel v IE
    Od astec v sekci Internet
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-09-2011, 14:02