Vybírám nový wifi router. Starý Asus RT-N13U šel spat (jsem rád protože furt padal šmejd) tak teď vybírám něco okolo 1500,- s Gb porty a hlavně aby to nebyl superkřáp. Mám tu nějaké návrhy tak mi pomožte vybrat pokud máte zkušenosti s některým, nebo jestli mi doporučíte lepší, než které jsem našel.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Routerem potřebuji pokrýt 4+1 byt kdy router bude umístěn cca ve středu bytu. U mikrotiku mám strach že nezvládnu nastavení a že má slabší antény než konkurenti.
Proto budu rád za každou radu a poznatek. Díky
Routerem potřebuji pokrýt 4+1 byt kdy router bude umístěn cca ve středu bytu. U mikrotiku mám strach že nezvládnu nastavení a že má slabší antény než konkurenti.
Proto budu rád za každou radu a poznatek. Díky
Je nutností Gbit síť? Já doma řešil zrychlování obyčejným Gbit switchem za 300 a nebylo třeba hledat Gbit router. K tomu jsem si pak vklidu vybral libovolný 802.11n AP a nebyl limitován gbit portama. Ale otázkou je taky co kam chceš připojovat a jaký máš připojení k netu.
Mikrotik má sice integrovanou anténu, ale její signál není nijak slabý. Ale pokud si nejsi jistý, že to nastavíš, tak by to mohl být dost problém.
Mikrotik má sice integrovanou anténu, ale její signál není nijak slabý. Ale pokud si nejsi jistý, že to nastavíš, tak by to mohl být dost problém.