Startování PC
Existuje nějaký způsob (nejlépe příkaz z CMD.EXE) jak automaticky startovat PC?
T5eba něco ve smyslu At 09:00 ******* - a PC by se pak samo v 09:00 zaplo?
Díky za nápady.
T5eba něco ve smyslu At 09:00 ******* - a PC by se pak samo v 09:00 zaplo?
Díky za nápady.
Pokud jde jen o zapnutí PC každý den ve stejný čas, bejvá to v Biosu (Wakeup Events nebo něco podobnýho).
Ale já bych to potřeboval spustit jako skript na síti a ne abych šel ke každýmu počítači a u každýho to zvlášť nastavoval. Tže mi jde o nějaký způsob jak přes skript upravit tohle nastavení v BIOSu.
Hmm, to by určitě melo bejt možný, když jde např. z os provést update celýho biosu, tak by měla jít změnit i tahle jedna hodnota. Na MacOS existuje program pmset, na Windows bohužel žádnej takovej program neznám.
No... logictejsi by se mi zdalo budit pocitace centralne pomoci skriptu pres jejich sitovou kartu aka Wake On Lan :) neco na variaci HP Integrated Lights Out apd. Intel ted v tomhle co se tyce sitove spravy pokrocil dost daleko.
Tyhle věci řeším v sítě přes wake on lan, problém je že pokud těch mašin máš víc potřebuješ soldní soft, který není zadarmo. Ale na lokále nevím.
PS: CO takhle hodit at zdroj,desku a dát mu před zásuvku časový spínač :-))
PS: CO takhle hodit at zdroj,desku a dát mu před zásuvku časový spínač :-))
Pokud máš v síti počítače se stejnými síťovými kartami, pak by neměl být vůbec žádný problém. Stačí když si v Biosu (u starších desek i pomocí jumperů na desce) povolíš Wake Up On LAN.
Pak sem kdyžtak hoď typ Tvojí síťovky a třeba něco vymyslíme ;)
Jezevec: Ano, to máš pravdu. Myslíš Intel vPRO, že? Ta se mi také moc líbí :)
Pak sem kdyžtak hoď typ Tvojí síťovky a třeba něco vymyslíme ;)
Jezevec: Ano, to máš pravdu. Myslíš Intel vPRO, že? Ta se mi také moc líbí :)