Polo-funkční USB
Řeším teď jeden nepříjemný problém - z reklamace se mi vrátila Gigabyte DS4, ale po instalaci WXP mi zlobí USB porty. Např. kopírování z flashky není možné, myš se zasekává a po několika minutách se prostě vypne. Jako by přestala jít do portů šťáva. Vypínání zařízení ve Správci zařízení jsem vypnul, odpojil v BIOSu věe nepotřebné, zkusil odpojit mechaniky, ale pořád nic. Nemáte ještě nějaký tip?
Ptát se jestli tam máš SP1 je asi zbytečné co. Jedině reistalovat ovladače USB. Ale osobně bych to spíš asi znovu reklamoval.
Zdravím, jaký problém měla ta předchozí reklamovaná deska? - to je dosti zvláštní závada, doporučím ještě před samotnou reklamací vymontování ze skříně a oživení mimo skříň, zda to náhodou nepomůže. Párkrát se mi totiž stalo pár kuriorit s nefunkčními USB, či PS/2 porty díky uzemnění či neuzemnění desky v case. Za pokus to myslím určitě stojí. -Jinak předpokládám, že věci jako aktuální BIOS jste zkoušel, nemýlím se?
[QUOTE=boboco;42021]...Párkrát se mi totiž stalo pár kuriorit s nefunkčními USB, či PS/2...[/QUOTE]
no ja spis pamatuju silenosti se starsimi CD-ROM mechanikami - byly to takzvane verze BPI (bez plechu ide (pro cechy ide jako jde, funguje))
proste stacilo z ni zdelat plech a najednou se jak zazrakem rozjela a fungovala treba rok bez jedinyho zavahani. ale jak se k ni ten plech jenom priblizil, tak vypovidala sluzbu
no ja spis pamatuju silenosti se starsimi CD-ROM mechanikami - byly to takzvane verze BPI (bez plechu ide (pro cechy ide jako jde, funguje))
proste stacilo z ni zdelat plech a najednou se jak zazrakem rozjela a fungovala treba rok bez jedinyho zavahani. ale jak se k ni ten plech jenom priblizil, tak vypovidala sluzbu
No teď sem se v tom zase hrabal a docházej mi nervy. Našel jsem jeden dred na XS fóru ohledně stejnýho problému u DS3. Hroznej bordel dělaj IRQ, u nový revize 3.3 je to snad ještě horší. Intel s Microseftem na tom maj dělat pár let a stejně nejsou u konce. Ať s tím dělám co chci, tak pořád nejsem na 100% spokojen.
Teď zase nejedou jen ty USB, pro změnu už vůbec. Docela mám podezření na řadič VIA VT6202/6212, jenže nejnovější drivery jsou z ledna 1999. Případně na 8800GTX, protože s X1950GT to vypadá poměrně lépe. Vtipné, ž podobný problémy mám i s další deskou...
EDIT: tak pokrok, z dílů na 3 PC sem složil 1 plně funkční. A pak že prej Intel + Intel = no problem... Poznatek: DS4 rev. 3.3 a 8800GTX je nepřekonatelný problém.
Teď zase nejedou jen ty USB, pro změnu už vůbec. Docela mám podezření na řadič VIA VT6202/6212, jenže nejnovější drivery jsou z ledna 1999. Případně na 8800GTX, protože s X1950GT to vypadá poměrně lépe. Vtipné, ž podobný problémy mám i s další deskou...
EDIT: tak pokrok, z dílů na 3 PC sem složil 1 plně funkční. A pak že prej Intel + Intel = no problem... Poznatek: DS4 rev. 3.3 a 8800GTX je nepřekonatelný problém.
Podle jednoho DFI fóra jde o problém Intel driverů a je potřeba tenhle hotfix - KB921411. Na Microsoftu jsem ho nenašel, ale dá se sosnout zde: http://thehotfixshare.net/board/index.php?automodule=downloads&showfile=1343. Zatím to u mě jakž takž funguje, myš se nevypíná a skoro nelaguje, z USB flashky se dá kopírovat, sice o poznání pomaleji ( tipuju tak 20-30% ), ale jde. Spokojen nejsem, ale aspoň tohle.
Definitivně to není problém HW, zkoušel jsem v OpenSuse a nebyl problém.
Definitivně to není problém HW, zkoušel jsem v OpenSuse a nebyl problém.