Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Nelze vstoupit do BIOSu po upgradu.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    4

    Zdravím,
    rozhodl jsem se, že provedu upgrade z AMD Ahtlon II x3 na intel i5. Jenže po sestrojení a spuštění se nedostanu ani do BIOSu. Po resetování CMOS, se dostanu do klasického menu F1 Load default... F2 Enter setup. Ať dám cokoli, tak nastane nekonečny cyklus restartu cca co 3 sekundy se restartuje PC (Pouze v rohu se zobrazí nějaká dvojciferná Hexadecimální čísla a následně proběhne restart). Deska i CPU jsou v pořádku. Komponenty co jsem přebral ze starého PC jsou také v pořádku. V obchodě na reklamační se v pohodě do biosu dostali, takže nevím v čem je zakopaný pes. Zkoušel jsem to spouštět s minimem zapojených komponent, složit to mimo case, kombinaci všech pamětí a všech slotů. Nějaké nápady?

    Starý PC:
    MB: Asus M3A770DE
    RAM: 4x EVOLVEO Zeppelin Gold DDR3 2GB 1600MHz
    CPU: AMD Athlon X3 450
    ZDROJ: Fortron FSP HEXA 500
    GPU: Sapphire HD6850

    Nové intel komponenty:
    MB: MSI B75A-G43
    CPU: Intel i5 3350P
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    V tom obchodě to zkoušeli s tvým CPU i RAM?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    4

    Pouze s mým cpu, ram dali svoji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od Alrick Zobrazit příspěvek
    ram dali svoji.
    No nechci předjímat, ale tohle je asi odpověď na tvou otázku. Já měl Zeppeliny 2x. Jednou koupené a pak ty vyměněné na reklamaci. Další výměnu (to vše v rámci 3 dnů) jsem zamítl a vyměnil je za jiné. Tyto paměti jsou nejhorší, co jsem kdy měl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    No nechci předjímat, ale tohle je asi odpověď na tvou otázku. Já měl Zeppeliny 2x. Jednou koupené a pak ty vyměněné na reklamaci. Další výměnu (to vše v rámci 3 dnů) jsem zamítl a vyměnil je za jiné. Tyto paměti jsou nejhorší, co jsem kdy měl.
    No ono mi ty ramky v té amd sestavě jedou v pohodě. A všechny PC kolem je mají bohužel taky, takže to nemůžu otestovat s jinou značkou. A kupovat modul jen kvůli testu mi přijde takové mrhání prostředků. No možná, že mi nakonec nic jiného stejně nezbude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Možná nejsou přímo vadné, ale nesnesou defaultní nastavení RAM v BIOS. Ale vzhledem k tomu, že se do něj ani nedostaneš, pak ho ani nepřenastavíš Pro klid bych je raději otestoval buď "memtest"em, nebo "gold memory". Zároveň se podívej na nastavení BIOS staršího PC- jestli tam je 1600 MHz a správné časování (možná to je "podtaktované" a proto fungujou).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Možná nejsou přímo vadné, ale nesnesou defaultní nastavení RAM v BIOS. Ale vzhledem k tomu, že se do něj ani nedostaneš, pak ho ani nepřenastavíš Pro klid bych je raději otestoval buď "memtest"em, nebo "gold memory". Zároveň se podívej na nastavení BIOS staršího PC- jestli tam je 1600 MHz a správné časování (možná to je "podtaktované" a proto fungujou).
    Tak problem sem vyresil. 2gb zeppeliny ze 3 pc nefungujou (dohromady 8 testovanych modulu) vsechny jsou podtaktovane na 1333 a vsechny jsou bez chyby. 4gb zeppelin ktery ma vsechny parametry stejne jakty 2gb jede bez problemu. Je mi zahadou proc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od Alrick Zobrazit příspěvek
    vsechny jsou podtaktovane na 1333 a vsechny jsou bez chyby.
    No to je právě to. Ty Zeppeliny jedou na 1333 a ne na 1600, které tam nejspíše cpe ta nová deska. Zkus je hodit schválně v BIOS na 1600 MHz, jestli projdou taky bez chyby.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows 7: ASUS EEE 1101HA - Po upgradu na SSD nelze nainstalovat Windows 7
    Od exnerjan v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-02-2017, 22:39
  2. Sekne se po startu, nelze do biosu, po 3 minutách se rozjede win
    Od radgrand v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-02-2014, 10:12
  3. Nový počítač a nelze se dostat do BIOSu
    Od Darkhunter v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-02-2013, 19:11
  4. Nelze se dostat do BIOSu
    Od @NUB!5 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 25-06-2012, 00:28
  5. Po downgrade biosu, se nelze připojit k internetu
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 29-01-2012, 14:43