Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Wifi problém

Majka147 (17)|28.2.2014 10:22
Zdravím. Mám problém s Wi-fi. Ja sa veľmi nerozumiem do Wifi. Mám TP-Link model TL-WR741ND a potom som kúpila aj Asus RT-N10E Ale na obidvoch mi nejde Internet . Myslím že chyba je v PC nastaveniach. Mám PC s OS Windows Vista Home Premium SP2. Vždy keď pripájam Wi-fi (presne podľa návodu) mám taký problém, že mi stále ukazuje že som pripojená len na Lokálnu sieť. Internet mám v poriadku mám ho od T.Com a tiež aj modem je z T.comu a keď pripojím cez kábel ide všetko v pohode. Ale keď dám medzi to aj Wifi router nejde ani sa pripojiť cez kábel a ani na mobile cez Wifi. Chcem tento problém vyriešiť lebo na mobile nemám čo robiť len chodiť na ihrisko na Free Wifi a s bratom sa hádame o internet pretože on má notebook a ja stolový PC a na modeme je len jedna zásuvka na internet . :) Poradíte mi ? Už som zúfala. Ďakujem vopred za každú odpoveď.
So srdečným pozdravom Majka .
zsdx (2098)|28.2.2014 10:59
Zapoj router jako 'bezdratovy switch' - vypnes na nem DHCP server, firewall, nastavis wifi, vhodnou LAN adresu a kabel od T.Comu das do LAN1, do LAN2 pak stolni PC.
Majka147 (17)|1.3.2014 08:48
Neviem ako vypnút DHCP
Majka147 (17)|1.3.2014 10:05
Nakoniec ani netrebalo zapájať ako bedrotový switch. Neviem prečo mi to skor neukázalo pri načítavaní stránky že mám aktualizovať Ip . urobila som to a funguje. Takže dakujem za snahu .Dnes mám štastný den už sa vyriešili dva problémy ktoré ma týždne trápili :)
Len je divné že mi na pc stále ukazuje že som pripojená iba lokálne. Ale internet ide :D
mobi (1)|4.3.2014 12:37
Dobrý den.
Řeším takový problém. Tady kde bydlím je připojení k internetu od poskytovatele který nabízí internet 2mb a hodně mu padá. ze známým jsme se domluvili že si dáme připojení od internethome . Ale jelikož on ze svého domu nemá viditelnost na AP rozhodl sem se že u mne bude anténa na příjem z daného AP a jemu poskytnu připojení přese mne. Já mu vidím z balkonu přímo do oken a chtěl bych vytvořit wifi most vlastním antény qaud . ale nevím jak nastavit routery tak aby se spojili a internet pres ne fungoval tak jak to chci. Já mam tenda w311r+ a známi má asus RT-N10lx . Prosím o radu jak to nastavit vím že czfree to tak měla a šlo jim to v pohodě.
Georginek (2957)|4.3.2014 16:58
To je jako koupit si Fabii 1.2 socku 3 valec, a hledat na palubce tlacitko na nastaveni sportovniho podvozku jako u Mercedesu - a ejhle, ono tam neni, ze????

Konkretne neznam firmware obou, ale chce to, aby umely oba funkci Bridge, nebo Bridge with AP ( coz je zhovadilost se smerovou antenou ), tim vlastne udelas jakoby bezdratovy most mezi obema zarizenimi, zadanim MAC adres do protilehleho, tim se sit rozsiri a jedes. Co ja vim, tak funkci Bridge umi routry od litru vejs....... A samozrejme je doporucovane, aby byly oba stejne, nebo mely alespon stejne nastavene hodnoty jako Beacon Interval, RTS Treshold, Fragmentaci, DTIM Interval, a Beacon Interval.
Pokud to tak neni, jsou s tim problemy, on ani ten Bridge neni vsemocny - kabel, je kabel.

Muzes zkusit nastavit Repeater, ale to je totalni zabijak vseho......

Rozdil:

Repeater
A) DHCP & NAT enabled
B) Clients on different subnet from primary router.
C) Computers connected to one router cannot see computers connected to other routers in Windows Network.
Repeater Bridge
A) Wireless Repeater capabilities with DHCP & NAT disabled.
B) Clients on the same subnet as primary router.
C) All computers can see one another in Windows Network.

Rozdil mezi Bridge a Repeater je treba tady:
http://www.earchiv.cz/a93/a342c120.php3

V pripade propojeni pomoci Bridge, je nutne aby Tvuj router byl nastaven jako DHCP server a prideloval IP adresy zarizenim jako tvuj PC,ntbk, tak kamaradovi.
durib (1141)|4.3.2014 18:57
Georgi, nepleť páté přes dvacáté :) Ono je to jednodušší, než se zdá a nic z těchto prasečin netřeba dělat.

Vidím to takhle: poskytovatel -> příjmová anténa -> WAN tvého Tenda (na můj vkus je to shit), kde zároveň pojede DHCP server -> anténa zapojená do Tenda (jako u domácí wifi, ale namířená na kámoše) -> pro kámoše potřebuješ něco takového: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (musí mít funkci Klient - operační mód, aby si taky mohl roztáhnout data do bytu).

No a na tom kámošově zařízení dáš Klient mód, připojíš se ke své wifi (ta vytvořená na Tenda) a rozhodneš, jestli to bude Routované (překlad adres), nebo Bridge (budete oba ve stejné síti).

Poznámky: na tento spoj se hodí sektorové antény, kolem max 9dbi by měly stačit. Pozor na zarušení, zvol správný a nejvhodnější kanál. Zároveň taky vysílej na nejnižším "výkonu", který ještě nedegraduje rychlost spoje. Řešení, co jsem navrhl, zajišťuje pouze wifi most mezi lokacemi. Pro domácí wifi je nutno pořídit další zařízení.
Georginek (2957)|4.3.2014 20:42
Nic nepletu :D Takhle to je :D On asi nechce nic kupovat.....
durib (1141)|4.3.2014 21:20
[QUOTE=Georginek;553695]Nic nepletu Takhle to je[/QUOTE]
To možná jo. Ale kdybych nevěděl, o co jde, tak z toho návodu asi funkční řešení nepostavím :p


[QUOTE=Georginek;553695]On asi nechce nic kupovat.....[/QUOTE]
Vycházím z toho, jestliže byl schopen utrácet několik měsíců za nekvalitní službu, pak snad nebude problém koupit jednorázově potřebné komponenty na provoz.

Ještě otázka pro mobi: ty antény "quad", bylo by možné dát na ně odkaz?
DrZelenka (2491)|5.3.2014 20:53
Zásadní dotaz - jaká vzdálenost mezi vámi vlastně je a kde to je? Pokud bydlíte pár desítek metrů daleko a okolo je hustší zástavba (nedejbože bytovky), tak tam budou desítky sítí a 2,4Ghz pásmo zarušený za hranice únosnosti (a spolehlivýho spoje dosáhnete jen se směrovýma anténama).

Sedni si s ntb (nebo stačí smartphone) na balkón a koukni se kolik 2,4Ghz wifi sítí najdeš pomocí programu inSSIDer.