Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: 2x2 GB + update 1x4 GB blue screen

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    13

    Dobrý den. V počítači jsem na desce Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 http://www.gigabyte.cz/products/page...a-d2h-b3rev_10 měl dva moduly RAM Evolve Zeppelin Gold 2 GB DDR3, chtěl jsem dokoupit další dvojici a rozšířit tak paměť na 8 GB, ale zjistil jsem, že chladič cpu - Gelid tranquillo zasahuje ventilátorem přes jednu z pozic RAM, takže se tam nevejde. Dokoupil jsem tedy jen jeden 4 GB modul a přidal ho mezi stávající 2x2 GB. PC nejdřív funguje normálně a systém ukazuje 8 GB RAM, ale jednou za čas, hlavně při náročných operacích, systém buď zamrzne a musí se restartovat, nebo se ukáže blue screen. Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMAG0359.jpg 
Zobrazení: 175 
Velikost: 799.8 KB 
ID: 29535 . BIOS je nastavený defaultně a nová paměť je zacvaknutá dobře. Nevíte někdo v čem tedy může být problém?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Zeppelin jsou hrozny shity, nedivil bych se kdyby nektera z pameti byla spatna, zkus je 100% projet memtestem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    13

    Děkuji za odpověď. Tak jsem zkoušel všechny paměti najednou otestovat tím memtestem a ukázalo mi to 17 errorů. Test běžel přes 4 hodiny, potom jsem ho musel vypnout. Je normální, aby se to testovalo takhle dlouho? Nemám s memtestem žádné zkušenosti...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    698

    Test sam o sobe nekonci, ten musis vypnout sam.. Abys mohl pameti povazovat za funkcni s jakousi jistotou, je nutne nechat bezet treba i 10 hodin, ale jelikoz ty mas chyby podstatne driv, delsi test neni nutny. Muzes to zkouset z jednotlivymi kousky RAM, abys zjistil, ktery presne to dela..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    13

    Takže i jedna chyba znamená vadnou ram? Dá se výsledek toho testu uplatnit při reklamaci?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Ano a ano
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,259

    A taky některé ty 4GB Evolvy jsou prý kompatibilní jen s určitým chipsetem (myslím H55)- takhle jsem alespoň pochopil ty údaje u prodejců. Jinak jsou skutečně velmi poruchové.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    13

    Tak zkouším testovat moduly jeden po druhém a chyby mi to ukázalo jak u 4 GB, tak u jednoho 2 GB, ale ten při tom předtím nedělal ve windowsech žádné potíže...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ona je otazka, v jakem miste modulu je chyba. Pokud az na konci, chyby se pri normalnim provozu neprojevi, pac se zapisuje od zacatku do konce

    Nejdrive je nutne mit pameti spravne nastavene dle vyrobce a nikoliv spolehat na automatiku. Tedy stahni si treba CPUz a zjisti, jak jsou pameti nastavene a jak maji byt nastavene. Pripadne je na nich nalepeny stitek s hodnotami jako 10066Mhz 5-5-5-15 2.1V A toto proste musi tak byt. RAM, ktera je v poradku, chybuje pri spatnem nastaveni.

    Az tohle budes mit, otestuj znova moduly, ktere si tam mel pred dokoupeni toho svinstva.....

    Dalsi vec je, ze chyba v Memtestu nemusi primo znacit vadny modul RAM ( tak na 90% ), ale treba celeho pametoveho subsystemu jako chipsetu, severniho mustku ( tedy spatneho nataktovani, nebo vadne zakladni desky ), CPU a jednou se mi stalo, ze to delal zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    13

    Paměti, mám v BIOSu nastaveny, jak mají být od výrobce a stejně tak v CPU-Z, jen DRAM Frequency je jen okolo 670 MHz místo 1333 MHz, pokud se tedy jedná o to samé...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ano, je to efektivni casovani, tedy 667\668Mhz....to je normalni

    CPU a deska bezi na defaultni frekvenci, tedy bez nataktovani?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    13

    Jo bez oveclocku. No prozatím můžu s jistou poslat 4 GB modul na reklamaci, protože u něho mi chyby hlásí i jednoduchá diagnostika paměti windows... A ostatní dva moduly dořeším později. Ač to jsou "hrozny shity zeppelin", tak mě zatím nijak nezlobily. Prozatím tedy děkuji moc všem, co mi poradili.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. blue screen
    Od hugostieglitz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 11-06-2012, 16:55
  2. Blue screen
    Od Nesh1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 10-05-2010, 18:27
  3. Win blue screen
    Od Tanajmic v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 07-05-2008, 15:47
  4. Blue Screen
    Od Guga v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 28-01-2008, 17:56