Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Kingstone hyperx blue

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    302

    Cau, chci se zeptat. Pri osazeni vsech ctyr socketu temito ram (po dvou GB) je nutne zvysit napetu na cpu radici? Jde o to, ze se mi hry freezly, braz zcernal a ja byl nucen komplet vypnout pc, kdyz jsem tam mel 8gb. Nyni jedu na 4gb v dualu a zatim bez zamrznuti.
    V biosu nemuzu nikde najit to napeti (jedna se o desku msi p67a-c43 b3 a cpu i3). U ramek jsem akorat zapnul XMP a jedou na 1600mhz a 1.65V (9-9-9-27). Pokud se nepletu tak pro intel je doporuceno 1.5V. Mam tedy nastavit rucne 1.5V misto automatickeho?
    Naposledy upraveno uživatelem mike033: 06-04-2014 v 13:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Budeš muset snížit takt na 1333 MHz, a nastavit těch 1,5 V.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    302

    1333MHz (defaultni nastaveni) jsem tam mel celou dobu i s 8GB. Vcera jsem akorat zkousel aktivovat XMP. Na tech 1600MHz je to spatny?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ta frekvence jako taková nevadí, ale aby na ní paměti jely, potřebují právě 1,65 V, což už špatné je. Proto snížit frekvenci na 1333 MHz a paměti si buď sami nastaví nižší napětí, nebo jim ho nastavíš ručně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    302

    Takze jestli to chapu spravne. Na 1600MHz u techto pameti neni dobre jet pokud mam platformu intel, kde je doporucene napeti max. 1.5V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ano..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    302

    Nevite pod cim mam hledat napeti na CPU radici? Pry je to VTT, ale nic takoveho jsem nenasel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Máš nahrán poslední dostupný BIOS? Ten má na kompatibilitu s paměťovými moduly zásadní vliv.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    302

    Ou tak to me nenapadlo, vidis, odzkousim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    302

    Tak jsem flashnul bios na verzi 1.19 (E7673IMS.1J0) a po osazeni zbyvajicich dvou slotu se pocitac samovolne zapinal a vypinal, ani nenabehl do biosu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR1: Kingstone KVR proti Kingstone KTM
    Od 22joke11 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-02-2012, 19:19
  2. DDR3: Kingston HyperX 4GB BlackEd.
    Od Kaufly v sekci Operační paměti
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 26-10-2010, 17:01
  3. DDR2: Dual-chanel Kingmax + Kingstone. Šlo by to?
    Od tone20 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-09-2007, 15:45