Zdravím vás PC experti.
Protože se chystám postavit nové PC, napadla mě taková otázka:
Jaká je aktuálně nejlepší čipová sada pro AMD a AMD socket procesoru?
Z dostupných zdrojů, jsem si našel, že momentálně posledním socketem je FM2+ určený pro procerory rodiny Kaveri, nicméně je zpětně kompatibilní se socketem FM2, takže do něj jde dostat např. i levnější Richland.
Poslední čipová sada je zřejmě AMD A88X. Bohužel jsem nenašel na stránkách AMD žádný popis tohoto chipsetu. Našli jste to někde?
Přijde mi divné vypustit chipset a nikde ho nepopsat. Jako by byl rovnou pohřben a očekávala se jeho náhrada něčím dalším. Podobný pocit mám u socketu FM2, následně FM2+, teď už se mluví o AM1. Přestože jsem dlouholetým příznivcem AMD, nevím co si o současných APU mám myslet. Je něco z toho dlouhodobě perspektivní, nebo jde jen o výstřelek dnešní doby a za rok už to nebude žít?
Jinak sockety FM2 a FM2+ mi přijdou dost zajímavé vzhledem k integrovanému GPU, které nabízí např. integrovaný grafický chip HD5270D, což je více než slušné. Upozorňuji, že mi nejde o hraní náročných her, ale o standartní kancelářskou práci, úpravu fotek a koukání na filmy. Taky nízká spotřeba by byla fajn.
Díky za Vaše názory.