Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: virtualni pamet

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele b337
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    144

    cus jak velkou si ji nastavujete? nebo to nechavate cite na systemu? nebo je na to nakej matematickej vzorec? a co Jan Tleskac?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Citace Původně odesláno od b337 Zobrazit příspěvek
    cus jak velkou si ji nastavujete? nebo to nechavate cite na systemu? nebo je na to nakej matematickej vzorec?
    No, hodně záleží kolik máš v PC instalováno fyzické paměti RAM. Pokud dostatek (více než 1GB, samozřejmě také záleží na tom, jaké aplikace provozuješ - pro video je i 1GB málo), pak můžeš PC dost zrychlit tím, že virtuální paměť kompletně vypneš.

    Pokud ne, tak přibližná optimální velikost (zase podle velikosti fyzické RAM) je IMHO tak dvou až trojnásobek.

    Citace Původně odesláno od b337
    a co Jan Tleskac?
    Něco mi uniká?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    windows bezne nastavuji 1.5 nasobek fyzicke pameti. co si budem vykladat, na 256MB XP nejedou, u 512MB RAM je tech 768MB virtualni pameti tak akorat a kdyz mas 1GB tak podle pouziti se vyplati virtualku vypnout, v nekterych pripadech ale ne... 2GB a vic uz je asi optimalni ji uplne vypnout, to uz je dost temer na cokoli. kdyz nejaky nastaveni provedes, tak je samzdrejme potreba sledovat jak se system chova a kdyz neco nesedi nebo je podezdrele skusit jine nastaveni
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    V jedné knížce co mám k windowsu je psané, že optimální pro výkon je mít nastavené:
    Počáteční velikost přesně 1,5x násobek velikosti RAM
    Největší velikost přesně 3x násobek velikosti RAM.

    Nejsem si jistý jestli přesně toto nastavuje systém, mám to tak nastavené a už si nevzpomínám jestli jsem to měnil nebo nechal tak...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Standardně by mělo být nastaveno automatické určení systémem...

    EDIT: Co ten Jan Tleskač? Furt to nějak nechápu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Jackal1
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    221

    Také virtuální paměť neřeším, vlastně nikdy jsem ani neřešil. Před pár lety, když jsem měl náročnější hru na paměť, tak se stalo, že když už bylo málo, systém si nastavil sám větší, při hře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Myslím, že je spíše lepší nastavit pevnou velikost swapu (min=max), pak totiž počítač nepřeuspořádává swap při ukončení každé aplikace...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od Petr S. Zobrazit příspěvek
    Myslím, že je spíše lepší nastavit pevnou velikost swapu (min=max), pak totiž počítač nepřeuspořádává swap při ukončení každé aplikace...
    Absolutne souhlas.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lapak_oldd
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    70

    urcite pevnou velikost a to stejnou (od a do stejny cisla) nejde ani tak o preusporadavani jako o fragmentaci toho pagefile, precejen kdyz budes mit 1gb virtualni ve 200 fragmentech tak to asi moc extra svuj ucel plnit nebude nastesti je hafo softu co umi defragmentovat i tohle (diskeeper, oo defrag) ale pokud ji necahs dinamickou velikost tak se ti bude nejspise fragmentovat stale dokola, hlavne kdyz bude disk hodne zaplnenej...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Virtuální stroj bez instalace
    Od Ventero v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 30-11-2014, 19:15
  2. pc neprochází síť, ale virtuální pc ano
    Od BlaineMono v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-08-2013, 13:53
  3. Virtuální PC
    Od Dravec v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 16-02-2011, 15:49
  4. Nedostatek virtuální paměti ?
    Od Hanife v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-07-2009, 02:10
  5. virtuální počítač-chyba při instalaci
    Od skyro v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-12-2008, 19:20