problém startu win7 a sata diskem
Dobrý den,
potřeboval bych radu, zapl jsem PC, který normálně najel. Seklo se mi to a po resetu už nenajel win a přestal se hlásit sata disk. Win psaly NTLDR nenalezen restartujte ctrl+alt+del.
Neřešil jsem tento problém a přeinstaloval celý systém leč stat disk se stále nehlásí a zapnutí PC trvá cca 10 min.
potřeboval bych radu, zapl jsem PC, který normálně najel. Seklo se mi to a po resetu už nenajel win a přestal se hlásit sata disk. Win psaly NTLDR nenalezen restartujte ctrl+alt+del.
Neřešil jsem tento problém a přeinstaloval celý systém leč stat disk se stále nehlásí a zapnutí PC trvá cca 10 min.
Jestli se nemýlím, objevila se ti "modrá smrt". Kdyby se jednalo o poruchu samotného disku, nejspíš by se ti na něj nepodařilo systém znova nainstalovat. Zatím vidím jen dvě možnosti:
1. vir
2. vadné kondenzátory řadiče.
1. vir
2. vadné kondenzátory řadiče.
Modrá smrt se neobjevila, nový win jsem instaloval na druhý harddisk. Ten funguje bez problémů, stejně tak jako vše ostatní ( grafika, síť, zvuk ), jen ten sata disk se nehlásí a start počítače od zapnutí do win je stráááášně dlouhý ( stihnu se mezitím i nasnídat ) :-)
[QUOTE=eyebex;556113]potřeboval bych radu, zapl jsem PC, který normálně najel. Seklo se mi to a po resetu už nenajel win a přestal se hlásit sata disk. Win psaly NTLDR nenalezen restartujte ctrl+alt+del.[/QUOTE]
pokud jsi poprve instaloval Win se zapojenym druhym HDD, tak si kernel a boot nahodil na ten druhy HDD, proto NTLDR not found....
instaluj Win s odpojenym druhym HDD
pokud jsi poprve instaloval Win se zapojenym druhym HDD, tak si kernel a boot nahodil na ten druhy HDD, proto NTLDR not found....
instaluj Win s odpojenym druhym HDD
Tenhle problém jsem vyřešil, spíš mi jde o to nenačtení sata disku a strašně pomalého startu windows.
Nainstaluj system znova s odpojenym druhym HDD.
Dlouhy start Windows vetsinou dela bud bordel ( v Tvem pripade ciste instalace se te to netyka ), chyba nejakeho ovladace ( to se moc casto nestava ), ale ve vetine pripadu to dela vadny HDD. Otestuj disk pomoci HDTune, zalozka HEALTH a neměj zafajfkovany rychly test. Take se podivej na SMART, zda neco nehlasi
Dlouhy start Windows vetsinou dela bud bordel ( v Tvem pripade ciste instalace se te to netyka ), chyba nejakeho ovladace ( to se moc casto nestava ), ale ve vetine pripadu to dela vadny HDD. Otestuj disk pomoci HDTune, zalozka HEALTH a neměj zafajfkovany rychly test. Take se podivej na SMART, zda neco nehlasi
[QUOTE=eyebex;556134]nevidím u sata disků mam všude napsáno not detected[/QUOTE]
ve spravci disku je videt?
nemas v BIOSu zakazane SATA zarizeni?
kabelaz je OK? / vycvaknout-zacvaknout /, popr. novy kabel...
ve spravci disku je videt?
nemas v BIOSu zakazane SATA zarizeni?
kabelaz je OK? / vycvaknout-zacvaknout /, popr. novy kabel...
Stěžejní dotaz: PC tedy nabíhá nechutně dlouho - je to i v případě, že máš ten SATA disk odpojen ???
K posledním příspěvkům od john a bastlir: Také jsou na některých deskách v BIOSu různé kombinační módy IDE a SATA, které v určitých nastaveních dělají takovouto neplechu, JENŽE ...
... psal jsi, že to normálně najelo nebo najíždělo (?) a v systému se to seklo a pak to teprve začlo dělat tuto neplechu a nic o tom, že by jsi zasahoval do BIOSu ...
... a pak to tedy ukazuje spíše na vadný HDD - odpověď na mou úvodní otázku to buď podpoří nebo stáhne.
K posledním příspěvkům od john a bastlir: Také jsou na některých deskách v BIOSu různé kombinační módy IDE a SATA, které v určitých nastaveních dělají takovouto neplechu, JENŽE ...
... psal jsi, že to normálně najelo nebo najíždělo (?) a v systému se to seklo a pak to teprve začlo dělat tuto neplechu a nic o tom, že by jsi zasahoval do BIOSu ...
... a pak to tedy ukazuje spíše na vadný HDD - odpověď na mou úvodní otázku to buď podpoří nebo stáhne.
Díky moc bohužel je to tím diskem start po odpojení saty proběhl v pořádku. Dají se nějak zachránit data z toho disku?
Napr. TestDisk
Predtým by som možno skúsil diagnostiku/opravu nástrojom výrobcu disku alebo pomocou HDAT2(príp.HDDregenerator) - všetko nájdeš napr. na HirensBootCD ...
Predtým by som možno skúsil diagnostiku/opravu nástrojom výrobcu disku alebo pomocou HDAT2(príp.HDDregenerator) - všetko nájdeš napr. na HirensBootCD ...
Jede ten SATA HDD ? - točí se ?
Jestli jo dá se i, když neuspěješ se software-tools, jak radí robky, vyměnit řadič - vezmeš ze stejného modelu a přepojíš.
Když nepomůže ani to nebo ...
... se hadr netočí, tak si těžko představuji, jak měníš v domácích podmínkách plotny - je třeba se obrátit na specializované pracoviště a taková záchrana stojí desítky tisíc korun. Mají tvá data takovou hodnotu ?
Jestli jo dá se i, když neuspěješ se software-tools, jak radí robky, vyměnit řadič - vezmeš ze stejného modelu a přepojíš.
Když nepomůže ani to nebo ...
... se hadr netočí, tak si těžko představuji, jak měníš v domácích podmínkách plotny - je třeba se obrátit na specializované pracoviště a taková záchrana stojí desítky tisíc korun. Mají tvá data takovou hodnotu ?