Dobry den, mam tento ADSL modem/router. Doted jsem ho pouzival pro ADSL pripojeni od O2 a siril jsem z nej WiFi singal po dome. Nyni jsem presel k mistnimu poskytovateli. Antenou na strese chytam internet od jeho vysilace, po dome to rozvadim elektrickou siti. Ze zarizeni, pro rozvod po elektricke siti, vyleza RJ-45, ale ADSL modem ma vstup RJ-11. Bude to fungovat s redukci, nebo musim koupit novy router z RJ-45 vstupem? Dekuju ;)
Bude fungovat, staci nastavit wan z lanu nebo prepnout na funkci switche, a dat kabel od poskytovatele do klasickeho zluteho konektoru :) jen budes ochuzen o jeden port ;)
[QUOTE=kokrhanek;556594]Bude fungovat, staci nastavit wan z lanu nebo prepnout na funkci switche, a dat kabel od poskytovatele do klasickeho zluteho konektoru :) jen budes ochuzen o jeden port ;)[/QUOTE]
To není vždy pravda - záleží na poskytovateli. Např. u nás máme 5 poskytovatelů, 3 mám vyzkoušený a u 2 z těch 3 by to nefungovalo.
Je nutné zeptat se poskytovatele, zda stačí zapojit switch, nebo je nutný router a on ti dá správnou odpověď (případně se to dá zjistit podle nastavené IP adresy u PC které je v současnosti připojeno).
To není vždy pravda - záleží na poskytovateli. Např. u nás máme 5 poskytovatelů, 3 mám vyzkoušený a u 2 z těch 3 by to nefungovalo.
Je nutné zeptat se poskytovatele, zda stačí zapojit switch, nebo je nutný router a on ti dá správnou odpověď (případně se to dá zjistit podle nastavené IP adresy u PC které je v současnosti připojeno).
Většina antén má v sobě routerBoard, takže stačí switch jen málokdo má pasivní anténu, ještě u pevné IP adresy většinou chtějí za anténou router, aby mohli nastavit tunel na router.
Diky za rady. Bohuzel nejsem schopny prepnout modem do rezimu AP..zkusil jsem i jiny firmware, ale bez uspechu. I jsem prepl na rezim "dual wan", aby mohl zapojit do modemu RJ-45, ale nedetekovalo to pripojeni. Asi kvuli neschopnosti se dostat do rezimu AP. Mate s tim nekdo zkusenosti?
Diky za rady. Bohuzel nejsem schopny prepnout modem do rezimu AP..zkusil jsem i jiny firmware, ale bez uspechu. I jsem prepl na rezim "dual wan", aby mohl zapojit do modemu RJ-45, ale nedetekovalo to pripojeni. Asi kvuli neschopnosti se dostat do rezimu AP. Mate s tim nekdo zkusenosti?
Zkus tohle, je to skryty odkaz na nastavebi operacniho modu. Pokud nemas defaul adresu tak změn na tvoji ip. Prvne se ale prihlas do routeru. http://192.168.1.1/Advanced_OperationMode_Content.asp