Pomalé kopírovanie
PC mi začal neako pomaly kopírovať z optických mechaník prvej mi trvalo kopírovanie filmu okolo 6 min teraz 15min, rýchlosť čítania neprekročí 5X. A pri inštalácií hier je to to isté ide to strašne pomaly.
pohledej na foru, pravdepodobne ti mechanika jede v PIO modu - spravce zarizeni - odeber radic na kterem je mechanika pripojena a po resetu a novem nainstalovani by to melo byt OK
[QUOTE=Klingacikx;42309]PC mi začal neako pomaly kopírovať z optických mechaník prvej mi trvalo kopírovanie filmu okolo 6 min teraz 15min, rýchlosť čítania neprekročí 5X. A pri inštalácií hier je to to isté ide to strašne pomaly.[/QUOTE]
Dalsia vec, pouzivas nove media, teda robi ti to aj s novo napalenymi mediami? Popripade nejake originalky, casom starnu aj media ale aj citaci laser.... ;)
Dalsia vec, pouzivas nove media, teda robi ti to aj s novo napalenymi mediami? Popripade nejake originalky, casom starnu aj media ale aj citaci laser.... ;)
[QUOTE=pegy;42337]Dalsia vec, pouzivas nove media, teda robi ti to aj s novo napalenymi mediami? Popripade nejake originalky, casom starnu aj media ale aj citaci laser.... ;)[/QUOTE]
Robí ta aj s úplne novými médiami. Mám jednu novú mechaniku (zo dva mesiace) a jednu staršiu(1 a pol roka) a obidve čítajú rovnako. A keby bol starý laser nemalo by aj pomalšie napaľovať? Lebo napaľovanie mi ide rýchlo.
Robí ta aj s úplne novými médiami. Mám jednu novú mechaniku (zo dva mesiace) a jednu staršiu(1 a pol roka) a obidve čítajú rovnako. A keby bol starý laser nemalo by aj pomalšie napaľovať? Lebo napaľovanie mi ide rýchlo.
[QUOTE=Klingacikx;42468]Robí ta aj s úplne novými médiami. Mám jednu novú mechaniku (zo dva mesiace) a jednu staršiu(1 a pol roka) a obidve čítajú rovnako. A keby bol starý laser nemalo by aj pomalšie napaľovať? Lebo napaľovanie mi ide rýchlo.[/QUOTE]
odkedy ti to zacalo robit? Inak mas tie mechaniky na jednom IDE kabali? Stretol som sa uz aj s tym, ze ked si 2 mechaniky dal na jeden IDE kabel, tak blbli a zase naopak... takze treba vyskusat aj toto... ;) Robil si aj reinstal systemu, mne sa to tiez stalo, ze mechanika mi zacala korektne fungovat az po reinstale systemu... ;)
odkedy ti to zacalo robit? Inak mas tie mechaniky na jednom IDE kabali? Stretol som sa uz aj s tym, ze ked si 2 mechaniky dal na jeden IDE kabel, tak blbli a zase naopak... takze treba vyskusat aj toto... ;) Robil si aj reinstal systemu, mne sa to tiez stalo, ze mechanika mi zacala korektne fungovat az po reinstale systemu... ;)
Robí mi to asi tak dva týždne. Mechaniky mám na dvoch ide kábloch, keď som ich zapojil cez jeden tak mi pc ukazovalo len jednu a keď som dal vysunúť cez systém tak sa vysunuli obidve mechaniky. Systém mám asi dva mesiace ale skúsim ho ešte reinštalovať.
[QUOTE=Klingacikx;42482]Robí mi to asi tak dva týždne. Mechaniky mám na dvoch ide kábloch, keď som ich zapojil cez jeden tak mi pc ukazovalo len jednu a keď som dal vysunúť cez systém tak sa vysunuli obidve mechaniky. Systém mám asi dva mesiace ale skúsim ho ešte reinštalovať.[/QUOTE]
No ak ti nepomoze ani na dvoch rozdielnych kabloch a novy system, tak by som to videl na reklamaciu, lebo uz ma fakt nic nenapada ak to nemas prpnute v PIO MODE ale UDMA 100/133 tak uz neviem co by tam mohlo byt....
No ak ti nepomoze ani na dvoch rozdielnych kabloch a novy system, tak by som to videl na reklamaciu, lebo uz ma fakt nic nenapada ak to nemas prpnute v PIO MODE ale UDMA 100/133 tak uz neviem co by tam mohlo byt....
Systém si reinštalujem niekedy na budúci týždeň keď budem mať novú grafiku, mám vo zvyku reinštalnúť systém pri kúpení nového komponentu. Potom dám vedieť.
co ten PIO mod? na tech ruznych kablech, nejely nahodou proto, ze mely spatne nastaveny master/slave nebo v biosu vypla detekce?
[QUOTE=kukman;42534]Co je to PIO MOD ???[/QUOTE]
psal jsem to hned na zacatku - pouzij funkci hledat:runaway je to tu na foru nekolikrat
a taky jsem napsal jak to vyresit - postup muzes praktikovat i kdyz nevis jestli to je ono - bud to pomuze, nebo se nic nestane... tak bud pohledej nebo to proste skus
psal jsem to hned na zacatku - pouzij funkci hledat:runaway je to tu na foru nekolikrat
a taky jsem napsal jak to vyresit - postup muzes praktikovat i kdyz nevis jestli to je ono - bud to pomuze, nebo se nic nestane... tak bud pohledej nebo to proste skus
Tak PIO mode je rezim v ktorom moze bezat mechanika, v dnesnej dobe uz jedine kvoli nejakej chybe. Skontrolovat sa to da ked si kliknes na Tento pocitac (pravym) - Vlastnosti - Hardware - Spravca zariadeni - Skupina IDE ATA/ATAPI controllers resp. radic (zvykne to byt 5-8 od vrchu) a to sa ti rozbali na viac poloziek. U kazdej z nich mozes skontrolovat kliknutim pravym talcitkom Vlastnosti - Rozsirene (Advanced Settings a tam to uz uvidis
[QUOTE=romanecko;70224]Tak PIO mode je rezim v ktorom moze bezat mechanika, v dnesnej dobe uz jedine kvoli nejakej chybe. Skontrolovat sa to da ked si kliknes na Tento pocitac (pravym) - Vlastnosti - Hardware - Spravca zariadeni - Skupina IDE ATA/ATAPI controllers resp. radic (zvykne to byt 5-8 od vrchu) a to sa ti rozbali na viac poloziek. U kazdej z nich mozes skontrolovat kliknutim pravym talcitkom Vlastnosti - Rozsirene (Advanced Settings a tam to uz uvidis[/QUOTE]
Eh...ovpovídáš do tři měsíce netknutýho dredu, teď už je to všem asi jedno ;)
Eh...ovpovídáš do tři měsíce netknutýho dredu, teď už je to všem asi jedno ;)
Osobně bych zkusil prveč udělat defrag disku, mužeš ho mit rozházenej a pak teprve bych se vrhl na ostatní. S gefragmentací neni taková práce. Instalací systemu vezmeš tak dvě hodinky ( komplet instalace, ovladače, oficce atd... ) To tě taky muže spomalovat, hlavičky pořád kmitaj z jednoho místa na druhy..... Nic za to nedáš