Problém se zvukovou kartou – nedetekují se připojené reproduktory
Ahoj všichni, mám problém se zvukovou kartou, resp. s integrovanou zvukovou kartou na desce Gigabyte GA-78LMT-S2P v5. Je to Realtek a za boha ji nemožu spustit. V BIOSu je zaplá, ovladače aktuální.. Budu rád za každou radu. Přikládám pár screenů.
Zdá se mi to anebo Ti na třetím screenu nesvítí zelená zdířka, což diagnostikuje připojené reproduktory, resp. nyní nezapojené?
To si nemyslím, jen začínám od toho nejsnadnějšího řešení. Ostatně pokud není nikterak připojené zařízení detekováno, obávám se, že bude problém buď v samotných reproduktorech či zvukové kartě.
Repro jde, zkoušeno na mobu a na interní zvukovce to taky jede, ale na té integrované na desce prostě nejde nic ...
Zkusil bych i jiné zdířky, pamatuji si že jsem u někoho řešil stejný problém a byl vadný konektor, respektive jeho část která detekuje vložený jack. Dal jsem to tehdy na výstup zadních satelitů, zvukovka detekovala připojené repro a někde v nastavení zvukovky jsem nastavil stereo.
Pokud tam bude nějaký vážnější problém tak bych se tím nezabýval a rovnou koupil druhou zvukovku.
Pokud tam bude nějaký vážnější problém tak bych se tím nezabýval a rovnou koupil druhou zvukovku.
[QUOTE=kevin00;557089]To si nemyslím, jen začínám od toho nejsnadnějšího řešení. Ostatně pokud není nikterak připojené zařízení detekováno, obávám se, že bude problém buď v samotných reproduktorech či zvukové kartě.[/QUOTE]
V repracích těžko. Detekce probíhá na bázi rozpojení kontaktu při nacpání jacka.
Nemáš tam připojen audio-frontpanel? Odpoj ho, případně, a po restartu zkus znovu. Můžeš ještě potom zkusit reinstall balíku ovladačů a správce.
Deska není v záruce?
V repracích těžko. Detekce probíhá na bázi rozpojení kontaktu při nacpání jacka.
Nemáš tam připojen audio-frontpanel? Odpoj ho, případně, a po restartu zkus znovu. Můžeš ještě potom zkusit reinstall balíku ovladačů a správce.
Deska není v záruce?
[QUOTE=Ventero;557162]V repracích těžko. Detekce probíhá na bázi rozpojení kontaktu při nacpání jacka.[/QUOTE]
Opravdu? ...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Opravdu? ...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
No, mě to z toho obrázku pořád vychází - do IN jde signál a vychází OUT, při zastrčení jacka se tato trasa přeruší, signál jde do repráku a nedetekcí zpětného signálu dochází k detekci použití zdířky. Však to tam je zakroužkovaný (nevím jestli byly kroužky dodělány tebou).
Nebo si ze mě děláš srandu :-) ?
Ale jestli je to jinak, tak se rád poučím. I jen teorie, jak jinak by to bylo ještě možné by byla přínosná.
Nebo si ze mě děláš srandu :-) ?
Ale jestli je to jinak, tak se rád poučím. I jen teorie, jak jinak by to bylo ještě možné by byla přínosná.
Ze zvukové karty je vysílán (přiveden) signál do pinu IN, který putuje zpátky přes pin OUT. Nacpeš-li jacka, tak signál z pinu IN jde již do repra (i hladinový signál je signál) a přerušením kontaktu již nejde k pinu OUT a tedy ani zpět do zvukové karty. Na čipu je tedy zpětná detekce signálu 0 negována a tím je vyhodnocena detekce použití zdířky na 1.
[ATTACH=CONFIG]29805[/ATTACH]
A kde je podle tebe rozpor? Zv. karta na základě spojených/rozpojených pinů 2-3 nebo 4-5 detekuje zda je vložen konektor a nebo není. Stejný konektor najdeš i na starém kazeťáku nebo diktafonu, když tam strčíš sluchátka tak automaticky přestanou hrát repráky.
Edit: Ventero mě předehnal a ještě to vysvětlil.
A kde je podle tebe rozpor? Zv. karta na základě spojených/rozpojených pinů 2-3 nebo 4-5 detekuje zda je vložen konektor a nebo není. Stejný konektor najdeš i na starém kazeťáku nebo diktafonu, když tam strčíš sluchátka tak automaticky přestanou hrát repráky.
Edit: Ventero mě předehnal a ještě to vysvětlil.