Problém se sdílením tiskárny
Mám problém ve WIN7 problém se sdílením tiskárny. Je připojená k jednomu PC - tiskne bez problémů (32 bit architektura). Nasdílel jsem ji odstranil všechny bezpečnostní ověření - kompletní přístup. V druhém PC (64 bit) jsem dal přidat tiskárnu - normálně ji najde, ale chce doinstalovat ovladač. Začne načítat a pak vyhodí chybu a konec. Nevíte kde by mohl být zakopaný pes?
Osobně nenechávám ovladač stahovat samotnými Win, ale stáhnu si jej ze stránek výrobce a pokud se jedná o síťovou tiskárnu, tak již při instalaci ovladačů je v drtivé většině umožněno tiskárnu vyhledat a nasdílet pro daný počítač. V tiskárně si najdeš IP adresu zařízení a tu pak použiješ při vyhledávání.
Už několikrát to tady bylo popsáno, takže v rychlosti.
Na prvním PC nainstalovat, rozchodit a nasdílet tiskárnu. V případě, že PC je 64 bitové, je vhodné doplnit 32b ovladače.
Na druhém PC v "Tento počítač" se do adresního řádku zadá UNC jméno prvního PC (\\jmeno_prvniho_pocitace) a Enter. Vypíší se všechny nasdílené složky a tiskárny. Potom stačí dvojklik na tiskárnu (nebo pravým a připojit) a tiskárna se připojí k druhému PC a potřebné ovladače se stáhnou z prvního PC.
Na prvním PC nainstalovat, rozchodit a nasdílet tiskárnu. V případě, že PC je 64 bitové, je vhodné doplnit 32b ovladače.
Na druhém PC v "Tento počítač" se do adresního řádku zadá UNC jméno prvního PC (\\jmeno_prvniho_pocitace) a Enter. Vypíší se všechny nasdílené složky a tiskárny. Potom stačí dvojklik na tiskárnu (nebo pravým a připojit) a tiskárna se připojí k druhému PC a potřebné ovladače se stáhnou z prvního PC.
Jedná se o tiskárnu OKI B2540MPF - černobílá multifunkce (včetně faxu). Ovladače jsem stáhnul od výrobce. Přesně tak jsem to udělal. Nainstaloval ovladače na 1. PC - tiskne bez problémů. Nasdílel a na 2. PC jsem dal přidat tiskárnu, našlo mi to 1.PC a vybral jsem nasdílenou tiskárnu. 2. PC mi napsalo, že musí stáhnout ovladač z 1.PC a začne a pak to vyhodí tu chybu.
Obě PC musí být ve stejné pracovní skupině (doméně) - častá chyba. Na PC se sdílenou tiskárnou musí být povoleno sdílení tiskáren. Mohou to ještě dělat špatně nastavená práva.
Kdybych měl nastavená špatná práva, asi bych neviděl ani nasdílenou tiskárnu...tu vidím a přidám. Ale chce si doinstalovat ovladač s PC kde je tiskárna fyzicky a pak teprve tu chybu nahlásí.
Tady je návod s nastavením. Tiskárna může být vidět a přesto mohou být špatná práva.
Služba firewall musí běžet i pokud je v nastavení firewall vypnut.
Služba firewall musí běžet i pokud je v nastavení firewall vypnut.