Náhodný pád FPS ve hrách
Dobrý den, mám jeden problém a ten zní : když hraju hry ( od roku 2009+), tak se mi někdy v průběhu hry, nezáležejíc na prostředí, prostě dropne FPS jen tak na cca 10-20 sekund na 5 FPS i méně, po tom čase se to zase hodí na 40-60 FPS.
Catalysty mám na 14.6, BIOS na desce mám 32.12
moje sestava : PSU : Seasonic-G-series 550W
CPU : Intel Q8400 (netaktovaný)
GPU : AMD Radeon HD 7770 (Sapphire Vapor-x)
RAM : 8 GB kingston 1333mhz 1.5V
MB : MSI G41m-P43 combo
Teploty jsou dobré, při hraní : CPU kolem 50-55 stupňů a GPU kolem 55 stupňů
díky
Catalysty mám na 14.6, BIOS na desce mám 32.12
moje sestava : PSU : Seasonic-G-series 550W
CPU : Intel Q8400 (netaktovaný)
GPU : AMD Radeon HD 7770 (Sapphire Vapor-x)
RAM : 8 GB kingston 1333mhz 1.5V
MB : MSI G41m-P43 combo
Teploty jsou dobré, při hraní : CPU kolem 50-55 stupňů a GPU kolem 55 stupňů
díky
Kontrolka HDD bliká furt stejně, před i po sekání. Jo a kdy žse to zadrhne na těch 15-50 sekund, tak se nejenom zadrhává ta hra, ale celé PC.
[QUOTE=johny__g;557758]Co všechno ti jede na pozadí......?[/QUOTE]
jeste jsi neodpovedel, napr. antivir...
jeste jsi neodpovedel, napr. antivir...
[QUOTE=Holy99;557770]Jsem poslal obrázek s procesy na pozadí, trochu výše.[/QUOTE]
srry, cekal jsem klasicky Win a tak jsem je neoteviral....
[QUOTE=Holy99;557775]Jsem vypl proces Windows Audio Device Graph Isolation a jede to v pořádku ... ňáký divný .. [/QUOTE]
zkus sledovat tento proces, zda nedochazi k abnormalnimu narustu pameti / 100MB+ /, pokud ano, zkus preinstalovat ovladac zvukovky
srry, cekal jsem klasicky Win a tak jsem je neoteviral....
[QUOTE=Holy99;557775]Jsem vypl proces Windows Audio Device Graph Isolation a jede to v pořádku ... ňáký divný .. [/QUOTE]
zkus sledovat tento proces, zda nedochazi k abnormalnimu narustu pameti / 100MB+ /, pokud ano, zkus preinstalovat ovladac zvukovky
A mohu se ještě zeptat, je možné, že se to děje díky zahřívání monitoru ? Protože když jsem jednou hrál Maxe Peyna 3, tak se to začalo sekat a následně se asi 2x vypl monitor a když jsem si na něj sáhl, tak byl docela dost "teplý"
Ten monitor se nejspíše vypl protože nedostával signál z grafiky. Stávalo se mi to u nějaké umírající grafiky, tuším radeon. V OS běžela normálně, pod zátěží se často restartovávaly ovladače až nakonec občas blikal monitor a pak jednoho dne PC nenajelo.
Co třeba teplota cpu? Jestli nedochází příčinou vysoké teploty k podtaktování procesoru na takovou úroveň, že už to neunese ty aplikace. Zkusil bych aspoň přepastovat procesor i kdyby to nemělo problém vyřešit. Po nějaké době je to určitě dobrá údržba.
Btw. Som back. Známky v prdeli tak už si můžu dovolit se neučit a psát sem příspěvky :D:mistake
Btw. Som back. Známky v prdeli tak už si můžu dovolit se neučit a psát sem příspěvky :D:mistake