![AMD: "Za nedostatek procesorů Ryzen 9800X3D může Intel, Arrow Lake je totiž příšerný" 61490/amd-ryzen-intel-core-50.webp](amd-za-nedostatek-procesoru-ryzen-9800x3d-muze-intel-arrow-lake-je-totiz-priserny/61490/img/amd-ryzen-intel-core-50.webp)
Nová instalace XP Win selhává.
Instaloval jsem nově XP Win home na nový HDD a již v průběhu instalace se objevila jednou hláška že došlo k chybě nebo vyjímce, dám sem foto. Instalace se dokončila. Ale padá Explorer a nelze jej ani automaticky aktualizovat. Přitom úplně stejně se choval XP na starém vadném HDD nedávno, také úplně stejně padal prohlížeč Explorer a i Mozilla. Přece není možné aby se i na novém HDD poškodila zrovna ta část s prohlížečem Explorer na novém HDD. Nebo je možné že je poškozený instalační CD?? CD je původní 9-ti leté...Děkuji.
Že jsi to instaloval z flashky? :-)
Ještě mě napadlo ... opravdu zlobil HDD? Zkontroloval jsi kondiky desky?
Ještě mě napadlo ... opravdu zlobil HDD? Zkontroloval jsi kondiky desky?
No vypadá to buď na RAM nebo na konzistenci HDD. V horším případě to bude řadič na desce. Co se týče konzistence, tak HDD si nejprve dobře připrav načisto: Odstranit všechny oddíly, vytvořit jeden menší oddíl pro systém (třeba poloviční, protože některé staré desky neformátujou korektně větší objemy a taky vždy je lepší mít systémový a datový oddíl zvlášť) , ten pomalou metodou řádně zformátovat. A to nejlépe v nějakém live linux partition manageru. Toto řešení mi jednou v trochu podobném případě pomohlo. A ten starý HDD by taky nemusel nutně být, až tak vadný.
Bastlir: Jinak se špatně udělanou flashkou jsem vždy zaznamenal problémy již na začátku s tím, že se rovnou odmítly kopírovat instalační soubory s tím, že nejsou platné. Leda, že fleška je celá v pr..li.
Bastlir: Jinak se špatně udělanou flashkou jsem vždy zaznamenal problémy již na začátku s tím, že se rovnou odmítly kopírovat instalační soubory s tím, že nejsou platné. Leda, že fleška je celá v pr..li.
Z flešky jsem neinstaloval, je to zmíněno výše- origo CD 9let staré-nemůže být na něm něco nečitelné? a to dělat problémy s instalcí? nebo by se spíš zkrátka odmítlo CD vůbec číst, ne?. Původní půl roku starý HDD WD byl testovaný nakonec HDD regenerátorem a ukázal stovky vadných sektorů. Taky nevím jak testovat RAM, když mě nejde nic stáhnout přes prohlížeč, spadne prohlížeč. Jedině jsem četl že se nejen pamět dá testovat instalací Linuxu a ten by snad korektně stáhl ntb co mám v Linuxu...protože mám zkušenost že stáhnutí přes OS Linux na ntb a poté na flešku se soubor nechce rozbalit na PC s Win XP....Díky.
Tak nakonec to bylo RAMkou, totálně vadná... Prosím, ještě mi poradte... Testoval jsem předchozí HDD WD cca před měsícem HDD regenerátorem z bott CD v BIOSU. HDD regenerátor mě ukázal ani ne do poloviny kontroly HDD asi 500 vadných sektorů. Může simulovat vadné sektory při testování v BIOSU vadná RAM pamět??? Neboli zda nemůže vlivem vadné RAMky falešně ukazovat HDD regenerator vadné sektory na HDD i když nejsou?? Tento vadný HDD jsem už reklamoval, takže už nemám možnost jej nyní znovu otestovat.