Tazatel: mirkas02
Znění dotazu: Zdravím, koupil jsem novou grafiku, která mi bohužel chladičem zablokovala jeden ze dvou PCI slotů.
Jelikož potřebuji oba sloty a novou desku nechci kupovat, chtěl bych se zeptat jestli na PCI existuje nějaký rozbočovač, nebo jestli na PCI-e nějaký flex kabel, abych mohl grafiku otočit ventilátorem vzhůru.
Předem děkuju za rady.
Znění dotazu: Zdravím, koupil jsem novou grafiku, která mi bohužel chladičem zablokovala jeden ze dvou PCI slotů.
Jelikož potřebuji oba sloty a novou desku nechci kupovat, chtěl bych se zeptat jestli na PCI existuje nějaký rozbočovač, nebo jestli na PCI-e nějaký flex kabel, abych mohl grafiku otočit ventilátorem vzhůru.
Předem děkuju za rady.
Existují PCI/PCI-e risery. Otázkou je, zda se ti to nějak smyslupně podaří nacpat do bedny - běžné ATX skříně s tím budou mít sakra velké problémy a nevyhneš se řezání skříně/vytváření držáku.
https://www.google.cz/search?q=pci+riser&safe=off&client=firefox-a&hs=kZh&rls=org.mozilla:cs:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=xOKhU-2KDPCK4gS6_oB4&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1680&bih=913
https://www.google.cz/search?q=pci+riser&safe=off&client=firefox-a&hs=kZh&rls=org.mozilla:cs:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=xOKhU-2KDPCK4gS6_oB4&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1680&bih=913
Možná by bylo jednodušší desku prodat a koupit jinou. Jinak tady.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Johny_g to myslel tak, jako že jednu z těch PCI karet (např Wi-Fi) nahradíš stejnou či podobnou kartou do slotu PCIe x1 a ptal se tě na konkrétní karty, aby jsme ti kdyžtak mohli poradit náhradu.
Pletu se ?
Pletu se ?
Předchozí odpověď byla od nějakého "vtipálka"
V PCI-e mam grafiku, slot PCI pod ní je prázdný kvůli větráku grafiky a v druhém PCI mam wi-fi kartu.
Pro představu: Mám desku Asus M2A-VM.
V PCI-e mam grafiku, slot PCI pod ní je prázdný kvůli větráku grafiky a v druhém PCI mam wi-fi kartu.
Pro představu: Mám desku Asus M2A-VM.
Pro obyčejnou wifi kartu bych rozhodně nevymýšlel kdovíjaký šílenosti a jednoduše bych vzal wifinu do USB.
Btw je lepší se registrovat - bohužel těchto "vtipálků" tu je poslední dobou několik a admini je buď neodstříhli od fóra, nebo se jim případný zákaz daří obcházet.
Btw je lepší se registrovat - bohužel těchto "vtipálků" tu je poslední dobou několik a admini je buď neodstříhli od fóra, nebo se jim případný zákaz daří obcházet.
Ten riser je skutečně nesmysl.
Nevím na co potřebuješ ten druhý PCI slot (jestli zvukovka či co), ale předpokládám že nejjednodušší a snadno sehnatelné bude ...
... koupit Wi-Fi kartu do PCIe (USB je taky řešení, ale dokážu si představit, že pro někoho nevyhovující).
Nevím na co potřebuješ ten druhý PCI slot (jestli zvukovka či co), ale předpokládám že nejjednodušší a snadno sehnatelné bude ...
... koupit Wi-Fi kartu do PCIe (USB je taky řešení, ale dokážu si představit, že pro někoho nevyhovující).
Tak registrace hotová :)
Wifi do USB mě sice napadla, ale vzhledem ke vzdálenosti modem- PC by jsem měl asi špatný příjem.
Ventero: Do druhého slotu chci vrátit televizní kartu kvůli nahrávání.
Asi zakoupím tu wifi kartu do PCIe slotu, vypadá to jako nejlepší řešení.
Nechápu že nepočítal výrobce desky s větším chlazením grafiky.
Wifi do USB mě sice napadla, ale vzhledem ke vzdálenosti modem- PC by jsem měl asi špatný příjem.
Ventero: Do druhého slotu chci vrátit televizní kartu kvůli nahrávání.
Asi zakoupím tu wifi kartu do PCIe slotu, vypadá to jako nejlepší řešení.
Nechápu že nepočítal výrobce desky s větším chlazením grafiky.
Pokud je slabý signál, není problém koupit USB Wi-Fi s externí anténou. Např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
[QUOTE=r34ktor;558367]Pokud je slabý signál, není problém koupit USB Wi-Fi s externí anténou. Např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].[/QUOTE]
Tohle jsem zkoušel a je zajímavé, že s i bez antény má naprosto stejný signál (rozdíl +- 1-2dBm, v rámci chyby měření) ;)
Ale samozřejmě to má celkem dobrý signál (zkoušeno proti integrovaným anténám v několika ntb - vždy zlepšení).
Tohle jsem zkoušel a je zajímavé, že s i bez antény má naprosto stejný signál (rozdíl +- 1-2dBm, v rámci chyby měření) ;)
Ale samozřejmě to má celkem dobrý signál (zkoušeno proti integrovaným anténám v několika ntb - vždy zlepšení).