Špatně slyšitelné dialogy při přehrávání DVD
Zde je můj problém a předem děkuji za všechny vaše postřehy. DVD filmy sleduji na svém PC: grafika Radeon x1300, zvuk. karta Creative SB Live 5.1! a bedny Creative Inspire 5300 5.1., přehrávač PowerDVD 7.2 Ultra. Potíž mi způsobuje to, že během sledování filmů musím zesílit hlasitost tak, abych pohodlně slyšel dialogy z centrálního repro. Tím samozřejmě zesílím všechna ostatní repra a když dojde k nějaké explozi během filmu, ví o ní celá ulice a já musím rychle hlasitost snížit. Nejlépe slyším dialogy, pokud nastavím přehrávač na 2 front repra, což mi ale připadá jako hloupé řešení. V přehrávači jsem zkoušel nastavit Quit/normal/noisy prostředí, poslední volba trochu pomohla, ale stále musím mít v ruce ovladač hlasitosti. Bojuji s tím už víc jak 2 roky, ale nikdy jsem nepátral po řešení. Už mi ale došla trpělivost. Poraďte, jedná se o běžnou vlastnost 5+1 zvuku, kdy výbuchy jsou opravdu velmi hlučné, pokud jsou dialogy nastaveny na pohodlně slyšitelnou úroveň? To by znamenalo, že nemohu koukat na filmy po 8. hodině večerní. Nebo se snad dá hlasitost dialogů z cetre repra nějak zvýšit? Děkuji za rady, rád bych dokoukal trilogii Matrix, aniž by mě sousedé začali nenávidět.
Rekl bych, ze si musis pohrat s vyvazenim zvuku, defaultni nemusi byt nutne idealne... nebo pouzitelne (jako v tvem pripade), tusim ,ze muzes nastavit silu zvuku na jednotlivych vystupech
[QUOTE=qaq;42494]Rekl bych, ze si musis pohrat s vyvazenim zvuku, defaultni nemusi byt nutne idealne... nebo pouzitelne (jako v tvem pripade), tusim ,ze muzes nastavit silu zvuku na jednotlivych vystupech[/QUOTE]
Nemůžu, bohužel, v Surround Mixeru od Creative mohu nastavit Centre Speaker na maximum, to jsem udelal, ale u ostatnich kanalu mohu hýbat jen s rovnováhou, ale nemohu stáhnout všechny kanály... :-(
Nemůžu, bohužel, v Surround Mixeru od Creative mohu nastavit Centre Speaker na maximum, to jsem udelal, ale u ostatnich kanalu mohu hýbat jen s rovnováhou, ale nemohu stáhnout všechny kanály... :-(