Prosím o radu, nejede wifi ani lan na NTB
Ahoj,
z ničeho nic mi přestala fungovat wifi i lan na notebooku. Je možnost, že se to stalo po aktualizaci AVASTU. Prosím o radu, čím by to mohlo být, jestli Vás něco ještě nenapadá, na co jsem zapomněl.
1)Pro jistotu - smazaný avast, vypnutý windows firewall
2)Wifirouter a připojení je 100% v pořádku, otestováno na jiném zařízení s wifi (zkoušel jsem na mobilu, připojení mám OK)
3)Odebrány a nainstalovány nejnovější ovladače wirless
4)PC otestován na přítomnost virů a malware = čisté
Wifina nalezne sítě v dosahu, ale nedovede se připojit. Otestováno na 3 různých funkčních wifi sítích, bez úspěchu.
Edit : Doplnil bych, že jsem právě zjistil, že nefunguje ani pevné připojení LAN, problém se jeví být stejný jako u wifi, síť je identifikována, probíhá připojování a poté nepřipojeno.
Průběh - vyberu wifi - připojování - Připojení bylo neúspěšné / Možnosti připojení tohoto počítače k síti jsou nyní omezeny.
z ničeho nic mi přestala fungovat wifi i lan na notebooku. Je možnost, že se to stalo po aktualizaci AVASTU. Prosím o radu, čím by to mohlo být, jestli Vás něco ještě nenapadá, na co jsem zapomněl.
1)Pro jistotu - smazaný avast, vypnutý windows firewall
2)Wifirouter a připojení je 100% v pořádku, otestováno na jiném zařízení s wifi (zkoušel jsem na mobilu, připojení mám OK)
3)Odebrány a nainstalovány nejnovější ovladače wirless
4)PC otestován na přítomnost virů a malware = čisté
Wifina nalezne sítě v dosahu, ale nedovede se připojit. Otestováno na 3 různých funkčních wifi sítích, bez úspěchu.
Edit : Doplnil bych, že jsem právě zjistil, že nefunguje ani pevné připojení LAN, problém se jeví být stejný jako u wifi, síť je identifikována, probíhá připojování a poté nepřipojeno.
Průběh - vyberu wifi - připojování - Připojení bylo neúspěšné / Možnosti připojení tohoto počítače k síti jsou nyní omezeny.
Zkus nahodit na usb flash nejake Live Linux distro a vyzkousej pripojeni tam. Ale mohlo by to byt i tim Avastem, zkousel jsi ho odistalovat?
Ahoj, ten Avast jsem odinstaloval viz : 1)Pro jistotu - smazaný avast, vypnutý windows firewall
Je možné, že tam zůstali nějaké pozůstatky, změny v registrech, nebo nějaké nastavení, které se po odinstalaci nevrátilo na původní hodnotu ? Těžko říct co ? :D ... .. :(
Porad mi prosím, jaké distro si stáhnout, prosím třeba o odkaz, moc v linuxech nechodím, děkuji
Je možné, že tam zůstali nějaké pozůstatky, změny v registrech, nebo nějaké nastavení, které se po odinstalaci nevrátilo na původní hodnotu ? Těžko říct co ? :D ... .. :(
Porad mi prosím, jaké distro si stáhnout, prosím třeba o odkaz, moc v linuxech nechodím, děkuji
Jaké máš PC? Jestli to není stará plečka, tak já používám Slax. Pro grafické prostředí min. 1GB RAM a P4 > 2,0GHz - údaje na stránkách o min požadavcích jsou sice příznivější, ale realita je, tam kde píšu. Je jednoduchý na ovládání, má něco přes 200MB a má snadné připojení k Wi-Fi, kde se mi stalo snad jen jednou, že Wi-Fi kartu neidentifikoval. Přes LAN však vždy bez problémů. Nic se tam neinstaluje - cokoliv potřebuješ navíc, tak stáhneš modul a dáš na flashku do příslušného adresáře. Ten se při dalším spuštění automaticky načte. Takhle tam je k dispozici i modul na doplnění Wi-Fi driverů a podpůrného softwareu. Jednoduše i vytvoříš Live USB - stáhneš ZIP soubor, rozbalíš na Flash a v adresáři "boot" spustíš dávkový soubor "bootinst.bat" - a máš Live USB Slax.
http://www.slax.org/cs/
Na starý plečky používám Live CD Lubuntu, kde je však připojení Wi-Fi maličko komplikovanější. LAN opět v klidu.
http://www.lubuntu.cz/
http://www.slax.org/cs/
Na starý plečky používám Live CD Lubuntu, kde je však připojení Wi-Fi maličko komplikovanější. LAN opět v klidu.
http://www.lubuntu.cz/
mrkni se do sitovych zarizeni, zda tam neni neco nainstalovano-pridano HW zarizeni / pozustatek z Avastu... / :notsure
Pozůstatek z Avastu tam byl, zakázal jsem jej a smazal = bez úspěchu. Vyzkouším ještě ten Linux, jestli mi to pod ním bude šlapat. Nějaké další nápady, pokud bude ? Pač předpokládám, že hardwarově je vše naprosto OK a problém je někde ve Windows :(
Zkus a dej vědět.
Ve vlastnostech adaptéru jsou položky "protokol IP verze 6 ~" a "protokol TC/IPv4 ~", najeď na ně a otevři vlastnosti. Tam zkontroluj jestli máš zatrhnuto "získat adresu ~ automaticky " a " ~ DNS ~ automaticky"
Ve vlastnostech adaptéru jsou položky "protokol IP verze 6 ~" a "protokol TC/IPv4 ~", najeď na ně a otevři vlastnosti. Tam zkontroluj jestli máš zatrhnuto "získat adresu ~ automaticky " a " ~ DNS ~ automaticky"
Děkuji moc za projevenou snahu, ano, toto jsem zkontroloval, všude mám automatiku, která má normálně fungovat na síti, kde jsem.
Do BIOS jsi se koukal? Mohla by tam býti zakázána nebo špatně nakonfigurována příslušná zařízení - i když to první by spíš mělo za následek to, že by systém ta zařízení vůbec neviděl. Ale určitě bych to zkontroloval.
Zkus ten Live Linux a uvidíš. Jestli to v něm půjde, pak bych to viděl asi na zálohu dat a reinstall.
Zkus ten Live Linux a uvidíš. Jestli to v něm půjde, pak bych to viděl asi na zálohu dat a reinstall.
[QUOTE=Blystar;558544]Pozůstatek z Avastu tam byl, zakázal jsem jej a smazal = bez úspěchu.[/QUOTE]
zmizel / zakazan nebo odinstalovan / i ve vlastnostech/sluzbach sitoveho adapteru?
zmizel / zakazan nebo odinstalovan / i ve vlastnostech/sluzbach sitoveho adapteru?
Když najedu na správce zařízení, síťové služby, tak tam mám výpis wifi, lan atd .. Tam byl i ten Avast firewall, první jsem dal zakázat, pak jsem jej úspěšně odinstaloval = zmizel ze síťových služeb, ovšem problém to nevyřešilo.
V biosu jsou jediné nastavení, týkající se nějak sítě - nastavení Security, dvě hodnoty "locked - unlocked" , všude mám Unlocked, tam asi problém nebude. Nic víc v Biosu není.
Jdu teď vyzkoušet ten Linux ... , jinak se jedná o NTB "ASUStek Computer Inc. K53U" , win 7 64b
V biosu jsou jediné nastavení, týkající se nějak sítě - nastavení Security, dvě hodnoty "locked - unlocked" , všude mám Unlocked, tam asi problém nebude. Nic víc v Biosu není.
Jdu teď vyzkoušet ten Linux ... , jinak se jedná o NTB "ASUStek Computer Inc. K53U" , win 7 64b
Noooo tak na tom Linuxu to běhá jak po másle že ... jááá nechci reinstal, to je fakt přiznání toho, že nevím kde je problém :( a celé tohle řešení je zbytečné, pokud nezjistím, v čem to vězí ...
Vytvoř nový a čistý účet s jiným heslem a účet hosta. Na těchto účtech vždy po restartu vyzkoušej připojení k síti alespoň skrze LAN.
- tím vyloučíme či potvrdíme hlubší poškození OS.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Další možnosti.
Zpět k testu na havěť - provedl jsi ji v módu "po restartu" nebo z Rescue disk ?
Zkusil jsi volbu "opravit připojení" a diagnostiku ?
Zkontrolovat položky "po spuštění" - podezřelé či tiplé zakázat. Zakázat také služby programů, které by mohli využívat síť.
Mrknout se též do složky "po spuštění" tam může být hajzl program, který působí zcela legitimě a tak ho AV nedetekuje jako hrozbu.
Zkontrolovat běžící procesy - podezřelé zkontrolovat na podpis či licenci: Ukončit, dohledat umístění a přesunout do koše (vyloučení - návratnost)
- tím vyloučíme či potvrdíme hlubší poškození OS.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Další možnosti.
Zpět k testu na havěť - provedl jsi ji v módu "po restartu" nebo z Rescue disk ?
Zkusil jsi volbu "opravit připojení" a diagnostiku ?
Zkontrolovat položky "po spuštění" - podezřelé či tiplé zakázat. Zakázat také služby programů, které by mohli využívat síť.
Mrknout se též do složky "po spuštění" tam může být hajzl program, který působí zcela legitimě a tak ho AV nedetekuje jako hrozbu.
Zkontrolovat běžící procesy - podezřelé zkontrolovat na podpis či licenci: Ukončit, dohledat umístění a přesunout do koše (vyloučení - návratnost)
Nainstaluj si např. CCleaner, samozřejmě nejdříve udělej souborovou očistu systému, ale pak hlavně vyčisti registry.
S AVASTem jsou takové a podobné problémy, co jej znám. A navíc jej samotného považuji spíš za vir.
S AVASTem jsou takové a podobné problémy, co jej znám. A navíc jej samotného považuji spíš za vir.
To Venetro : zítra všechno vyzkouším a dám vědět. Test na havěť = odpojený hdd, připojený k PC s Eset licencí, hloubkový sken, pak jsem hdd vrátil = bez úspěchu. Mám udělat ještě nějaké další testy ?
Opravit připojení = bez úspěchu.
Další budu zkoušet zítra
To bastlir : Ccleanerem jsem to už projížděl taky.
Opravit připojení = bez úspěchu.
Další budu zkoušet zítra
To bastlir : Ccleanerem jsem to už projížděl taky.