Lze připojit pevné PC na net přes wi-fi?
Zdravím, řešíme doma neřešitelný problém. V novém bytě jsou samé dřevěné obklady a tapety a zásuvku k netu nám poskytovatel namontoval hned za dveře, ale pevné PC nechceme v chodbě :-D Kabel ale není kudy vést :-( Lze rok staré pevné PC Lenovo nějak připojit na net přes wi-fi...? Existuje nějaké udělátko do USB portu...? Díky moc za radu, jsem PC antitalent, tak se omlouvám za možná triviální dotaz. Martin
Staci USB wifi adapter a jedes ;) neco jako toto:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Plus samozrejme potrebujes do predsine nejaky wifi vysilac - router ;)
Plus samozrejme potrebujes do predsine nejaky wifi vysilac - router ;)
[QUOTE=cyriak;559608]Díky moc, router mám ;-) a Tendu si objednám ;-) Hezký víkend :-)[/QUOTE]
Doporučil bych ti koupit větší model s anténou. Pár těch malinkejch potvor jsem měl a jejich signál je většinou žalostný.
Doporučil bych ti koupit větší model s anténou. Pár těch malinkejch potvor jsem měl a jejich signál je většinou žalostný.
Nas firemni ajtak nad nima chrochtal, tak nevim... Kazdopadne ja mam Edimaxe, coz uz je cenove to dost vyse nez Tendy a TP Linky, to se moc v Cechach neodvazuju doporucovat. Kdyz nekomu reknu, ze mam router za 800, tak si poklepe na celo a rekne, ze router se da koupit ani ne za polovicku ...
Jako já mam router od TP Linku, kupoval jsem nějakou střední řadu, nastavení bylo jednoduchý a pohodlný a už tu 3 roky běží bez jakýhokoli problému, tak nevim... Od Tendy jsme teď koupili switch (bylo potřeba něco za pár korun jen na rozvod lanky po baráku), tak uvidim ;).
Stejně tak USB Wifinku jsem měl jednu z těch nejlevnějších od AirLive a problém s ní nebyl, tak nevim, každopádně se taky přiklánim k wifince s anténou ;)
Stejně tak USB Wifinku jsem měl jednu z těch nejlevnějších od AirLive a problém s ní nebyl, tak nevim, každopádně se taky přiklánim k wifince s anténou ;)
[QUOTE=Ventero;559623]Hele chlapi, a nejsou lepší ty Wi-Fi karty než USB adap. ? Myslím, co se týče zisku signálu atd.[/QUOTE]
Všechno je limitovaný max. výkonem, takže je jedno co tam dáš. Všichni to mají napálený na max., aby se mohli chlubit top signálem.
Ale samozřejmě, že PCI karta který nastavíš 2dBi anténu a veskutečnosti tam přiděláš 8dBi "dělo" (nebo něco většího, směrovýho) bude mít lepší signál - ale mimo zákonem dané limity.
Co se týče TPLinku - používám je velmi často a pro domácí připojení jsou dostatečný (do firemní sféry bych je nedal, ale na doma stačej bez problémů).
Všechno je limitovaný max. výkonem, takže je jedno co tam dáš. Všichni to mají napálený na max., aby se mohli chlubit top signálem.
Ale samozřejmě, že PCI karta který nastavíš 2dBi anténu a veskutečnosti tam přiděláš 8dBi "dělo" (nebo něco většího, směrovýho) bude mít lepší signál - ale mimo zákonem dané limity.
Co se týče TPLinku - používám je velmi často a pro domácí připojení jsou dostatečný (do firemní sféry bych je nedal, ale na doma stačej bez problémů).