vadný zdroj???nebo deska????
Ahoj.pokusím se co nejstručněji popsat problém a třeba mi někdo poradí.já už jsem v koncích :-( Před pár dny se mi začalo haprovat pc.mám nainst. win 8.při starty trvaly pořád delší dobu.pak už mi na pc nabíhalo automatické obnovení a nic víc.tak jsem se rozhodl že wokna přeinstaluju.ze začátku se mi instalace vždy kousla a nic(instaloval jsem z vypáleného dvd-kupoval jsem pouze klíč).jelikož se mi instalace nedařila tak jsem si půjčil od kamaráda orig. instalačku(myslím lisované medium) a instalace se kupodivu podařila.myslel jsem si že mám vyhráno a je po problému ale opak byl pravdou.systém mi sice poprvé najel ale pak když jsem pc vypnul a za hodinu zapnul tak už se nic nedělo.nedostanu se ani do biosu.pouze mi problikává modře kontrolka na monitoru a nic se nezobrazuje.tak jsem začal pátrat co se mohlo stát.pc jsem připojil k jinému monitoru-pořád stejný
vyměnil jsem grafickou kartu a taky nic(původní jsem vyzkoušel v jiném pc a jede)
oba hdd které tam mám jsem dal do jiného pc a fungují totéž i ramky
podle mě to může být bud zdroj nebo deska.bohužel náhradní zdroj na zkoušku nemám:-(
napadá někoho co bych měl ještě zkusit????
jinak přibližně parametry sestavy
deska msi socket am2,procesor amd x2 6000 na 3ghz,2*2gb ram + 2* 1gb ram tedy celkem 6.zdroj seasonic 500w.grafika asus gts 450 1gb tak stručnej popis:-(
dík za každej postřeh:-)
vyměnil jsem grafickou kartu a taky nic(původní jsem vyzkoušel v jiném pc a jede)
oba hdd které tam mám jsem dal do jiného pc a fungují totéž i ramky
podle mě to může být bud zdroj nebo deska.bohužel náhradní zdroj na zkoušku nemám:-(
napadá někoho co bych měl ještě zkusit????
jinak přibližně parametry sestavy
deska msi socket am2,procesor amd x2 6000 na 3ghz,2*2gb ram + 2* 1gb ram tedy celkem 6.zdroj seasonic 500w.grafika asus gts 450 1gb tak stručnej popis:-(
dík za každej postřeh:-)
Zkoušel bych PC rozjet jen s jedním modulem RAM (a resetovat BIOS!!), ale asi to nepomůže. Každopádně jiná možnost než zkusit jiný zdroj mě nenapadá. Podle příznaků bych ale tipoval vadnou desku.
1. pokus: Jen jedna RAM, z desky mimo GK a HDD všechno vytáhni a startuj PC. Pochopitelně kl. a myš zůstává. Ale jinak všechno odpoj.
Pokud se start zdaří, vylučovací metodou přidávej komponenty a zařízení. Vzpomínám si, že jednou to dělala tiskárna.
2. pokus: Jiný zdroj.
Pokud se start nezdaří, vyměň desku, popřípadě procesor. Zkontroluj kondiky kolem procesoru. Zkontroluj chladič procesoru. Točí se všechny ventilátory? Netočící odpojit!
Pokud se start zdaří, vylučovací metodou přidávej komponenty a zařízení. Vzpomínám si, že jednou to dělala tiskárna.
2. pokus: Jiný zdroj.
Pokud se start nezdaří, vyměň desku, popřípadě procesor. Zkontroluj kondiky kolem procesoru. Zkontroluj chladič procesoru. Točí se všechny ventilátory? Netočící odpojit!