Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nefunkční externí HDD a obnova dat

DzejnaJ (5)|31.7.2014 00:21
Zdravím, dokázal byste mi někdo poradit?

Pořídili jsme si novou Smart TV a při jejím prozkoumávání jsem chtěla vyzkoušet nahrávání na externí HDD. Připojila jsem HDD a zapnula aplikaci pro nahrávání, ale až pozdě jsem si všimla že bylo dole malím písmem napsáno, že to vymaže veškerá data z disku. Během chviličky jsem disk odpojila, ale nevím jestli je ještě možné data, která na disku byla zachránit. Žádný počítač mi teď disk nezobrazí v Tento počítač, ale ve správě Disků se mi zobrazí (dokonce 2x) ale bez písmenka a když na něj kliknu pravým, tak jediná nabídka je odstranit svazek, nebo nápověda.
Moc se v tom nevyznám, myslíte si že je nějaká šance na záchranu dat??
bastlir (328)|31.7.2014 01:35
Záchrana dat možná určitě je.
1. TV zřejmě ukládá data na HDD v linuxovém formátu a tedy ve Windows nebude běžně vidtelný. (pokud HDD si TV formátovala sama)
2. Pokud byl HDD naformátovám v PC např. ve FAT, je zřejmě neviditelný proto, že mu zmizelo písmenné označení jednotky. To lze napravit přes správu PC/uložiště a pak písmeno HDD přiřadit ručně.
3. Na netu lze stáhnout free programy na obnovu smazaných dat.
DzejnaJ (5)|31.7.2014 01:42
K tomu poškození došlo tou Televizí. Poradíš mi jaký program zkusit použít na obnovu dat, nebo nějaký návod??
A označení jednotky písmenem se mi nepodařilo, protože tu možnost mi počítač nezpřístupnil.
bastlir (328)|31.7.2014 01:44
A čím byl HDD naformátován?
DzejnaJ (5)|31.7.2014 09:54
No pravděpodobně také TV, v počítači jsem s ním nic nedělala, pouze ho zkoušela spustit a to už nešlo.
bastlir (328)|31.7.2014 10:11
Sorry, ale s tímto způsobem poskytování imformací poradit neumím. Obrať se na někoho známého, který tě může navštívit a rozumí tomu.
DzejnaJ (5)|31.7.2014 12:57
Díky moc za ochotu. :-)
robky (3195)|31.7.2014 13:12
Vyskúšal by som najprv TestDisk ... ťažko povedať akým súborovým systémom TV harddisk naformátovala, možno budeš mať šťastie :notsure
bastlir (328)|31.7.2014 13:27
Ten nespustí, když není identifikovaná jednotka a k čemu jí to bude, když si s tím pak stejně (bez urážky) neporadí? Může udělat více škody, než když to někomu předá.
DzejnaJ (5)|31.7.2014 13:35
Díky moc oběma, chtěla jsem jen vědět jaké jsou možnosti (pokud vůbec nějaké) a naděje na záchranu těch dat. Už jsem to předala někomu kdo se vyzná (Aspoň doufám), sama vím že bych to bez pomoci nezvládla.
bastlir (328)|31.7.2014 20:29
[QUOTE=DzejnaJ;560225]Díky moc oběma, chtěla jsem jen vědět jaké jsou možnosti (pokud vůbec nějaké) a naděje na záchranu těch dat. Už jsem to předala někomu kdo se vyzná (Aspoň doufám), sama vím že bych to bez pomoci nezvládla.[/QUOTE]

OK. Myslím si, že jsi udělala to nejlepší. Vždyť koneckonců nemusí všichni umět všechno. Jinak není zač.