Nefunkční externí HDD a obnova dat
Zdravím, dokázal byste mi někdo poradit?
Pořídili jsme si novou Smart TV a při jejím prozkoumávání jsem chtěla vyzkoušet nahrávání na externí HDD. Připojila jsem HDD a zapnula aplikaci pro nahrávání, ale až pozdě jsem si všimla že bylo dole malím písmem napsáno, že to vymaže veškerá data z disku. Během chviličky jsem disk odpojila, ale nevím jestli je ještě možné data, která na disku byla zachránit. Žádný počítač mi teď disk nezobrazí v Tento počítač, ale ve správě Disků se mi zobrazí (dokonce 2x) ale bez písmenka a když na něj kliknu pravým, tak jediná nabídka je odstranit svazek, nebo nápověda.
Moc se v tom nevyznám, myslíte si že je nějaká šance na záchranu dat??
Pořídili jsme si novou Smart TV a při jejím prozkoumávání jsem chtěla vyzkoušet nahrávání na externí HDD. Připojila jsem HDD a zapnula aplikaci pro nahrávání, ale až pozdě jsem si všimla že bylo dole malím písmem napsáno, že to vymaže veškerá data z disku. Během chviličky jsem disk odpojila, ale nevím jestli je ještě možné data, která na disku byla zachránit. Žádný počítač mi teď disk nezobrazí v Tento počítač, ale ve správě Disků se mi zobrazí (dokonce 2x) ale bez písmenka a když na něj kliknu pravým, tak jediná nabídka je odstranit svazek, nebo nápověda.
Moc se v tom nevyznám, myslíte si že je nějaká šance na záchranu dat??
Záchrana dat možná určitě je.
1. TV zřejmě ukládá data na HDD v linuxovém formátu a tedy ve Windows nebude běžně vidtelný. (pokud HDD si TV formátovala sama)
2. Pokud byl HDD naformátovám v PC např. ve FAT, je zřejmě neviditelný proto, že mu zmizelo písmenné označení jednotky. To lze napravit přes správu PC/uložiště a pak písmeno HDD přiřadit ručně.
3. Na netu lze stáhnout free programy na obnovu smazaných dat.
1. TV zřejmě ukládá data na HDD v linuxovém formátu a tedy ve Windows nebude běžně vidtelný. (pokud HDD si TV formátovala sama)
2. Pokud byl HDD naformátovám v PC např. ve FAT, je zřejmě neviditelný proto, že mu zmizelo písmenné označení jednotky. To lze napravit přes správu PC/uložiště a pak písmeno HDD přiřadit ručně.
3. Na netu lze stáhnout free programy na obnovu smazaných dat.
K tomu poškození došlo tou Televizí. Poradíš mi jaký program zkusit použít na obnovu dat, nebo nějaký návod??
A označení jednotky písmenem se mi nepodařilo, protože tu možnost mi počítač nezpřístupnil.
A označení jednotky písmenem se mi nepodařilo, protože tu možnost mi počítač nezpřístupnil.
No pravděpodobně také TV, v počítači jsem s ním nic nedělala, pouze ho zkoušela spustit a to už nešlo.
Sorry, ale s tímto způsobem poskytování imformací poradit neumím. Obrať se na někoho známého, který tě může navštívit a rozumí tomu.
Vyskúšal by som najprv TestDisk ... ťažko povedať akým súborovým systémom TV harddisk naformátovala, možno budeš mať šťastie :notsure
Ten nespustí, když není identifikovaná jednotka a k čemu jí to bude, když si s tím pak stejně (bez urážky) neporadí? Může udělat více škody, než když to někomu předá.
Díky moc oběma, chtěla jsem jen vědět jaké jsou možnosti (pokud vůbec nějaké) a naděje na záchranu těch dat. Už jsem to předala někomu kdo se vyzná (Aspoň doufám), sama vím že bych to bez pomoci nezvládla.
[QUOTE=DzejnaJ;560225]Díky moc oběma, chtěla jsem jen vědět jaké jsou možnosti (pokud vůbec nějaké) a naděje na záchranu těch dat. Už jsem to předala někomu kdo se vyzná (Aspoň doufám), sama vím že bych to bez pomoci nezvládla.[/QUOTE]
OK. Myslím si, že jsi udělala to nejlepší. Vždyť koneckonců nemusí všichni umět všechno. Jinak není zač.
OK. Myslím si, že jsi udělala to nejlepší. Vždyť koneckonců nemusí všichni umět všechno. Jinak není zač.