Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samovolné restartování PC

Godness (23)|1.8.2014 15:49
Dobrý den,

Jak již z názvu jistě poznáte, tak mám problém s tím, že se mi PC samovolně restartuje.. Vždy po zapnutí PC cca v intervalu 10-ti sekund se mi PC vypne, a po 3 sec. zapne.. Tak to dělá pořád dokola.. Vpravo nahoře na základní desce mám 6 LEDek, které by se měli při spuštění PC rozsvítit, PC by mělo "pípnout", LEDky by měli zhasnout a PC bootovat a postupně naběhnout..Teď ale LEDky svítí pořád, nezhasnou a ani zmíněné "pípnutí" PC nevydá..Začalo se tak dít když jsem hrál jednu nejmenovanou hru kdy začal skákat obraz a poté PC zcela zamrzlo.. Po restartu vše jelo opět do té doby než jsem zapl hru.. Pak jsem grafickou kartu dal do jiného slotu s domněním,že by to mohlo pomoci.. Bohužel při změně slotu mi systém nedokázal grafickou kartu najít (obraz normálně fungoval i windows v pořádku naběhl) A proto jsem PC vypnul a vrátil do zpět do původního slotu.. Od té doby se mi PC restartuje a obraz je stále černý.. Zkoušel jsem vytáhnout grafickou kartu úplně z PCI-E.. Problém jsem tím však nevyřešil, zajímavost toho všeho je, že když jsem do PC dal starou ATI x600 tak PC se nerestartoval, ale také obraz nenaběhl.. LEDky pořád jen svítí a PC nevydá žádné pípnutí.. Děkuji za jakékoliv rady...

RAMky jsem zkoušel jednotlivě. I měnit sloty a nic..
Reset BIOSu (CMOS) taky nic..( vytáhl jsem a zpět vrátil baterii na původní místo)
Kondenzátoy na ZD netečou či nejsou zvětšené..
Godness (23)|1.8.2014 20:02
Zkoušel jsem postupně poodpojovat HDD, mechaniku, RAM (přeházet sloty) a nic.. Ani změna GK nepomohla..Zdrojem to taky není, protože jsem ho zkoušel v jiném PC.. Takže to tipuji na ZD.. Kdyby ještě někoho něco napadlo tak se nebojte napsat.. Díky..
bastlir (328)|1.8.2014 20:07
Je pravidlem, že GK patří vždy do prvního slotu. Sice budu vařit z vody, ale hádám, že GK to už má za sebou a že jsi možná poškodil i základní desku. Předpokládám, že nemáš tester zdroje, takže ušetři si čas a námahu a odnes to do servisu.

---------- Doplněno v 20:07 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 20:03 ----------

[QUOTE=Godness;560283]Zkoušel jsem postupně poodpojovat HDD, mechaniku, RAM (přeházet sloty) a nic.. Ani změna GK nepomohla..Zdrojem to taky není, protože jsem ho zkoušel v jiném PC.. Takže to tipuji na ZD.. Kdyby ještě někoho něco napadlo tak se nebojte napsat.. Díky..[/QUOTE]

Vyzkoušení zdroje v jiném PC vůbec nic nedokazuje. Tam totiž muže stávající konfiguraci udýchat, kdežto u tebe nestačí. Navíc v případě vyššího zvlnění zdroje druhý PC může mít ZD, která to má lépe ošéfované, jak ta tvoje.
Godness (23)|1.8.2014 20:27
No, celou dobu PC fungoval v pořádku, až po vyjmutí grafické karty tam a zpět PC začal nějak zlobit, resp. nefunguje ;) Nevím jaký by měla mít vliv tato maličkost na celkovou funkčnost PC, ale budiž, asi máš pravdu a PC odnesu do servisu, ještě zkusím grafickou kartu v jiném PC.. Problém je, že vyžaduje přímé napájení PCI-E přímo do grafické karty, což můj 450W zdroj má, ale druhý PC má jen 350W a tam jsem nenašel vývod ze zdroje, který by měl přijít do GK.. Bude to nějak vadit? Či jak jinak to vyřešit?
robky (3195)|1.8.2014 21:00
Vyskúšaj zapnúť pc bez vloženej grafiky a ram ... pokiaľ je doska/procesor/zdroj v poriadku, budeš určite počuť chybové pípanie speakeru.

Pokiaľ bude ticho, môžeš maximálne skontrolovať procesor/chladenie a to tak, že si pripravíš teplovodivú pastu, demontuješ chladič, skontroluješ osadenie procesora v pätici, očistíš chladič a procesor od starej pasty, nanesieš novú a namontuješ chladič.
Godness (23)|2.8.2014 07:56
Odpojil jsem GK i obě RAMky a ano slyšel jsem systémové pípání.. Ale PC se pořád restartoval..
robky (3195)|2.8.2014 08:16
Aký zdroj to napája? Typ a vek ....

Vlož jednu ram do prvého slotu, bez grafiky ... ako to pípa (počet, dĺžka)?

Ešte ma napadla jedna vec - riešil som v minulosti podobný problém, spôsoboval to vadný spínač reset - vyskúšaj odpojiť konektor front panel (hddled, pwled,reset a power) a naštartuj pc skratovaním pinov power (skrutkovačom alebo niečím podobným)
Godness (23)|2.8.2014 08:41
Zdroj je 450w Corsair.. stáří asi 1,5 roku..zkoušel jsem odpojit z hl. panelu jen reset.. ne celý panel.. nevím jak ho totiž zkratem zapnout, a co ho zapnout normálně a pak odpojit ten panel?
Godness (23)|2.8.2014 11:03
Tak jsem nechal jen 1 RAM v PC a naběhl v pohodě..Ale PC nemůže najít grafickou kartu a zároveň to háže chyby pixelů, takže bych řekl že odešli RAMky a i grafika..
Majka147 (17)|6.8.2014 22:59
Ja som mala niečo podobné ale reštartol až po nabehnutí systému :) Mala som tam vírus :) je to aj u teba možné ;)
bastlir (328)|7.8.2014 00:34
Možné to je napadením boot souborů, nebo změnou bootovací části HDD. Ale také si to mohl způsobit sám (třeba nevědomky) změnou v BIOSu způsobu bootování.