Lenovo Z510 vs Acer Aspire V5-573G ( i7 vs i5)
Zdravím, vybírám notebook na práci a do školy. Používané programy nebudou většinou nijak graficky náročné max Inventor a Catia, ale pouze jednoduché sestavy nic velkého a to nijak často. Kromě těchto programů půjde většinou o výpočtové programy, ale nejsou nijak HW náročné (dle garanta předmětu a vedení katedry). Zbytek využití bude sledování HD videí práce v Office a občasné hraní(to beru až jako poslední co by mělo ovlivnit výběr(WOT,LOL). Notebook budu přenášet tak 4x týdně. Výdrž baterie stačí klidně i 4 hod.
Cena do 21000Kč.
LENOVO ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
ACER ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
Rozhoduji se mezi těmato dvěma, láká mě ta i7 ten výkon se může hodit i do budoucna, jelikož plánuji že mi notebook vydrží alespoň 4 roky. Ten Acer má výkonější grafickou kartu a ta i5 je asi lepší na hry, ale to pro mě není zas tak důležité. Podsvícenou klávesnici beru jako + ale ne nutnost.
Prosím zdejší zkušené o radu, názor, případně si nechám doporučit i jiný notebook.
Děkuji
Cena do 21000Kč.
LENOVO ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
ACER ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
Rozhoduji se mezi těmato dvěma, láká mě ta i7 ten výkon se může hodit i do budoucna, jelikož plánuji že mi notebook vydrží alespoň 4 roky. Ten Acer má výkonější grafickou kartu a ta i5 je asi lepší na hry, ale to pro mě není zas tak důležité. Podsvícenou klávesnici beru jako + ale ne nutnost.
Prosím zdejší zkušené o radu, názor, případně si nechám doporučit i jiný notebook.
Děkuji
Můj názor - Acer nikdy i kdyby byl pozlacený a notebook za 20 táců s 1366x768 rozlišením beru jako špatný vtip.
Problém je to, že i7 čtyřjádro bude topit, což tě bude štvát hlavně při hraní, když i7, tak dvoujádro, podle mě výkon dostatečný (mám 3 roky starý notebook s Core i5-2410M a zatím jsem neměl problém s tím, že by mi procesor něco nestíhal - studuji informatiku a zájmově dělám tvorbu grafiky).... Lenovo dobrá volba, jsou to za ty prachy rozumně kvalitní notebooky. Acer ani náhodou...
Co [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]? Popř to samé [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] jen s i5?
Co [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]? Popř to samé [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] jen s i5?