Fullcover na 290x
Zdravím, právě jsem se stal majitelem Sapphire R9 290x (21226-00-53G).
Předpokládám, že je to čistě referenční design.
Jaký fullcover blok na ni?
Je nějaký z níže uvedených výrazně lepší, ať už zpracováním nebo chladícími schopnostmi?
Má smysl připlácet za poniklované verze oproti měděným? (Vizuální stránka nehraje roli)
Má smysl pořizovat backplate?
EK Water Blocks EK-FC R9-290X Rev 2.0 - Plexi
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Watercool Heatkiller GPU-X3 AMD R9-290X
Aqua Computer kryographics Hawaii R9-290/290X - Copper Plexi
EK Water Blocks EK-FC R9-290X Rev 2.0 - Nickel Acetal
Mě se asi nejvíc zamlouvá ten poslední EK Water Blocks EK-FC R9-290X Rev 2.0 - Nickel Acetal , protože kryje celou kartu a s mojí (ne)šikovností bych radši měl všechny kondíky hezky schované.
Předem díky za radu :)
Předpokládám, že je to čistě referenční design.
Jaký fullcover blok na ni?
Je nějaký z níže uvedených výrazně lepší, ať už zpracováním nebo chladícími schopnostmi?
Má smysl připlácet za poniklované verze oproti měděným? (Vizuální stránka nehraje roli)
Má smysl pořizovat backplate?
EK Water Blocks EK-FC R9-290X Rev 2.0 - Plexi
Watercool Heatkiller GPU-X3 AMD R9-290X
Aqua Computer kryographics Hawaii R9-290/290X - Copper Plexi
EK Water Blocks EK-FC R9-290X Rev 2.0 - Nickel Acetal
Mě se asi nejvíc zamlouvá ten poslední EK Water Blocks EK-FC R9-290X Rev 2.0 - Nickel Acetal , protože kryje celou kartu a s mojí (ne)šikovností bych radši měl všechny kondíky hezky schované.
Předem díky za radu :)
Dobrý den,
ano, je to referenční design. Nejnižší výkon má Aqua Computer, rozdíl mezi Watercool a EKWB je zanedbatelný. Poniklování je pouze o vzhledu, nic jiného. Backplate zrovna u 290/X nějaký smysl má (na chlazení), protože ty mosfety se na kartě tolik zahřívají, že se backplatem chladí i zezadu přes teplovodivý pad. Ale rozhodně to není tak, že by to byla nutnost. Mají pak ty mosfety o pár stupňů lepší teploty, ovšem už záleží na Vás, zda za to připlácet...
ano, je to referenční design. Nejnižší výkon má Aqua Computer, rozdíl mezi Watercool a EKWB je zanedbatelný. Poniklování je pouze o vzhledu, nic jiného. Backplate zrovna u 290/X nějaký smysl má (na chlazení), protože ty mosfety se na kartě tolik zahřívají, že se backplatem chladí i zezadu přes teplovodivý pad. Ale rozhodně to není tak, že by to byla nutnost. Mají pak ty mosfety o pár stupňů lepší teploty, ovšem už záleží na Vás, zda za to připlácet...
Děkuji za odpověď, vidím to v tom případě na EK. Nechám kartu tak týden dva běžet a pak blok objednám.
Jen by mě zajímalo zda jsi koupil to chlazení,a pokud ano,tak které.A jaké jsou teploty např ve Furmarku? zkoušel jsi?