Z ničeho nic mi začal jemně pískat ventilátor na mém chladiči procesoru GELID Solution Tranquillo. Dá se to nějak odstranit popřípadě si zakoupit nový ventilátor a jaký?
Děkuji
Děkuji
Dle parametru by mel byt na Tranquillu tento ventilator: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Obavam se ze piska lozisko, takze bud reklamace nebo koupit novy ventilator...
Obavam se ze piska lozisko, takze bud reklamace nebo koupit novy ventilator...
No právě mi to začalo dělat po nedávném profouknutí pc od prachu sprejem se stlačeným vzduchem a myslel sem si že to dělá ložisko. A třeba větrák od NOCTUY by tam nešel náhodou dát, např. Noctua NF-F12 PWM?
Orginál náhrada je tento gelid .... [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] U těch gelidů jde sundat vrtule, je tam jenom nacvaklá. Osobně jsem si koupil 2x gelid 1000ot a jeden neměl normalní zvuk, po určitým náklonění přestal rachotit. Nepomohlo ani přehození vrtulí, takže reklamace, další už byl v pořadku.
Já si myslím, že na procesoru moc dlouho nevydrží bez pískání ventilátor žádný. Při troše šikovnosti jde rozebrat, promazat a zase nějakou dobu vydrží. Každopádně nečekej, až se zadře, mohl bys ohrozit i samotný procesor.
[QUOTE=bastlir;561470]nevydrží bez pískání ventilátor žádný[/QUOTE]
Preco by nevydrzal?, mam ventilator 8 (osem!) rokov a funguje stale bez problemov a bez hluku. Myslim ze NOCTUA ma 6 rokov zaruku na svoje ventilatory. V tomto pripade plati, ze za kvalitu sa oplati priplatit.
Preco by nevydrzal?, mam ventilator 8 (osem!) rokov a funguje stale bez problemov a bez hluku. Myslim ze NOCTUA ma 6 rokov zaruku na svoje ventilatory. V tomto pripade plati, ze za kvalitu sa oplati priplatit.
[QUOTE=vivid.sk;561495]....za kvalitu sa oplati priplatit.[/QUOTE]
Jo to určitě. Nicméně jsem žádné PC s tímto ventilátorem neopravoval. Většinou se jedná o levné sety z Tesca apod. Ale přesto bych se i s tímto ventilátorem věnoval nastavení mezních teplot, a tedy jeho provozu. Nejbezbečnější je asi "vodník".
Jo to určitě. Nicméně jsem žádné PC s tímto ventilátorem neopravoval. Většinou se jedná o levné sety z Tesca apod. Ale přesto bych se i s tímto ventilátorem věnoval nastavení mezních teplot, a tedy jeho provozu. Nejbezbečnější je asi "vodník".