Upgrade PC - je to dostačující?
Zdravim, rozhodl jsem se obnovit svoji osmiletou sestavu, která už nevyhovuje mým požadavkům. Jak jsem tak pročítal fóra tak jsem na netu něco našel, ale nevim jestli je to vhodné, moc se v tom nevyznám. Chci vyměnit procák, grafiku, základní desku, ramky, přidat SSD a přejít z XP na 7. Pc používám na jednoduchou grafiku, úpravu fotek (RAWy, editor atd..), občasné hraní náročnějších her (Watch dogs, gta 5, crysis, far cry 4 ...) rád bych to rozjel alespoň na high detaily. Samozřejmě pak taky na prohlížení internetu a sledování full hd videa, filmů. Našel jsem tohle : Grafika - Gigabyte GV-N750OC-2GI, Procesor - Intel Core i5-4460, Základní deska : MSI B85M-E33, Ram paměť - Kingston DDR3 8GB 1600MHz CL11 KVR16N11/8, SSD - INTEL 520 120GB, 2,5", SATAIII, SSDSC2CW120A310 a pofrčí to na 64-bitovým windows 7, možná počkám na devítku. Co myslíte, je to dostačující? Děkuji za odpovědi
Myslíš, že je ta skříň nutná? Současná mi celkem vyhovuje. Jinak zvládne to, co jsem psal výš? Bojím se, že i3 je dvoujádro. Utáhne to i ty hry..?
Skříň nutná není, pokud ti stávající vyhovuje. Core i5 je pochopitelně lepší, ale problém vidím spíše v grafické kartě. 750 Ti je na FullHD minimum. Zvláště když uvažuješ o vysokých detailech.
Tak teda nevím. Jestli si s tím i3 poradí a záleží spíš na ty grafice tak jo, otázka je jestli to za rok, dva nebude šrot.