reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

[HELP] GA-Z87MX-D3H - uspavani / zapinani

oglop (19)|10.9.2014 08:55
Ahoj, mam tuhle desku a uz chvili dela zajimave veci


Kdyz do zakladni desky zapojim USB klavesnici, do tech USB-2 portu nalevo, vedle PS/2 portu, tak se odehravaji

nasledujici scenare:


===scenar===A=====
1) Zapnu pocitac
2) Vypnu pocitac (S5) (normalni shutdown, start->shutdown) - urcite nedavam usporny rezim a ani v setupu biosu jsem zadny nenasel
3) Po stisku klavesy na USB klavesnici mohu pocitac zapnout jako st-by tlacitkem, pocitac se zapne a bezi, tohle chovani jsem vzivote nevidel u normalniho vypnuti ale pouze u sleep modu.

Vse bylo OK
============
===scenar===B=====
1) zapnu pocitac stiskem tlacitka na klavesnici
2) dam pocitac do sleep mode nebo se uspi sam pri neaktivite (S3)
3) probudim pocitac stiskem tlacitka na klavesnici
4) Po normalnim vypnuti pocitace (S5) zustanou sviti 2 kontrolky na klavesnici a pocitac jiz neni mozne pomoci klavesnice zapnout. Je potreba stiknout St-by tlacitko.
===========

Ted ovsem nastal problem ze kdyz pocitac uspim nesel mi zapnout ani Tlacitkem a musel jsem ho nechat bez stavy aby se vybily kondenzatory.

Mate k tomu nejake rady nebo poznatky kdy jde zapnout pocitac ze st-by rezimu jen klavesnici?
Ventero (1280)|13.9.2014 11:21
Ty první dva problémy které uvádíš mi přijdou jako otázka kombinace dvou nastavení. První je řízení napájení, kde si můžeš určit, co má počítač udělat při stisknutí kterého tlačítka (bavíme se o vypnout/spát/hybernovat) a druhá věc je nastavení ve vlastnostech zařízení (v tvém případě klávesnice), kde určíš, zda může zařízení uspávat a probouzet počítač. V těchto nastaveních to musíš vhodně nakombinovat. Kdyby jsi s tím měl problém, tak sem hoď echo a někdo ti, při troše času, poskytneme trochu podrobnější návod.

Tu třetí věc , kterou popisuješ mi připomíná, že mi toto dělá má deska Gigabyte, když se po uspání přeruší přívod elektriky do PC (např výpadek) . Vůbec mám vysledováno, že desky Gigabyte trpí jistými neduhy ohledně spánkového a hybernačního módu a ohledně spolupráce periférií v těchto módech. Jedná se o tovární neduh, tudíž deska asi vadná nebude - bude třeba si v takovémto případě (ukáže-li se platným) buď vysledovat co - kdy a vystříhat se kdy - čemu, popř. zvážit výměnu desky za jinou značku.

Pro jistotu jetě pak můžeš mudrovat o zdroji, pokud se to nevyřeší výše uvedenými nastaveními.
oglop (19)|13.9.2014 22:14
Cau, tak jsem vymenil zdroj a vsecko zacalo fungovat v poradku jak uspavani tak zapinani, protoze predtim mi ani neslo uz pocitac po druhe zapnout, nicmene byl v zaruce tak jsem ho nal na reklamaci na testovani, ale stveme to ze je to na zacatku semestru a snad moc nezameskam.

Vtip je v tom ze stavu S5 sel zapnout klavesnici, kdy v nastaveni bylo povolene jen to ze USB zarizeni jsou napajene.
Ventero (1280)|14.9.2014 20:08
Vida, tak až ten poslední tip byl trefa.