Taktovanie procesora i5-4570S
Čaute, potreboval by som pomoc s taktom procesora Intel Core i5-4570S. Mám základnú dosku Gigabyte Z87-D3HP. Budem rád za každú radu :)
Ano, viem, nie je to vhodné na taktovanie, nemá odomknutý násobič, práve preto sa pýtam ako to pretaktovať aj so zamknutým násobičom ;)
Maximalne o par Mhz pres BCLK. Ta si da rict ze zakladnich 100Mhz nekam k 105-107Mhz, zalezi na kusu... Ale ta BCLK ma souvislost nejen s CPU, ale treba s PCI-E, takze nikdo nezaruci, ze to pak bude stoprocentne stabilni ;)
No jednoduse, najdi v BIOSu polozku "BCLK Frequency (Mhz)" (nebo tak nejak) a pomalu ji zvedej po jednotkach Mhz a testuj stabilitu nejakym burn-in testem. Jak jsem psal vyse, melo by to jit nekam k cca 105-107Mhz...
Tak CPU Base Clock? Jestli si nedokazes odvodit nebo vygooglit, ze BCLK = Base Clock, tak bude asi lepsi, aby ses v tom BIOSu vubec nehrabal ;)
Proste hledej polozku, kde je momentalne nastaveno 100.00 Mhz, to je ta zakladni frekvence, ta Base Clock = BCLK...
M.I.T. - Advanced Frequency settings - CPU Base Clock...
[ATTACH=CONFIG]30216[/ATTACH]
Proste hledej polozku, kde je momentalne nastaveno 100.00 Mhz, to je ta zakladni frekvence, ta Base Clock = BCLK...
M.I.T. - Advanced Frequency settings - CPU Base Clock...
[ATTACH=CONFIG]30216[/ATTACH]
Ahá, jasné, CPU Base Clock vidím... A k tomu
"Jestli si nedokazes odvodit nebo vygooglit, ze BCLK = Base Clock, tak bude asi lepsi, aby ses v tom BIOSu vubec nehrabal"
Keď si mi napísal BCLK, sústredil som sa na hladanie toho... Kvôli tomu to som spravil túto tému, aby som sa o tom niečo dozvedel a mohol sa v tom pohrabať :)
Díky ti
"Jestli si nedokazes odvodit nebo vygooglit, ze BCLK = Base Clock, tak bude asi lepsi, aby ses v tom BIOSu vubec nehrabal"
Keď si mi napísal BCLK, sústredil som sa na hladanie toho... Kvôli tomu to som spravil túto tému, aby som sa o tom niečo dozvedel a mohol sa v tom pohrabať :)
Díky ti
Sorry, jestli jsem se Te dotknul, spis jsem to myslel v dobrym, aby sis to nerozjebal :D Ne, ze tam rovnou nakouris nejakou nesmyslnou hodnotu, zacni nekde na 103 a postupne to po 1Mhz zvedej ;)