Zvláštní chování při startu pc.
Zdravím, mám ani ne tak problém jako spíš otázku. Když je pc normálně v zásuvce tak ho normálně zapínám ale když po normálním vypnutí pc vytáhnu ze zásuvky a pak připojím a chci zapnout tak se nic neděje. Musím podržet zapínací tlačítko tak 5s a pak normálně zmáčknout aby se pc zapl ale nespustí se uplně je černá obrazovka a nepípne tak spínacím tlačítkem vypnu zapnu a objeví se hláška že naposled nebyl pc řádně vypnut a že mám nastavit frekvenci cpu tak můžu jen do biosu. Dám uložit a konec pc se normálně zapne ale nesmím ho po vypnutí vytáhnout ze zásuvky. Nevíte někdo čím to je? Děkuji.
Vybita baterie na zakladni desce - zacit vymenou Pokud bude skutecne vybita, a tedy vlastne pri kazdem vytazeni ze zasuvky udrzuje napeti desky pouze baterie - za cas se vybije a vzdy po startu se BIOS tvari jako ze je v "defaultu" a pozaduje opetovne nastaveni hodin, frekvenci atd........
IMHO - co to je taky za blbost vypinat PC ze zasuvky???? Vy uz lidi opravu nevite jakou dalsi kravinu byste vymysleli..... :D:D:mistake
IMHO - co to je taky za blbost vypinat PC ze zasuvky???? Vy uz lidi opravu nevite jakou dalsi kravinu byste vymysleli..... :D:D:mistake
Je pravda že se mi dnes zpozdil čas o 2 hodiny. Jinak ja pc nevytahuju ze zásuvky dnes nám v ulici nešel proud tak jsem si toho náhodou všiml. :D Ale pořád to nevysvětluje to, proč nešel zapnout normálním máčknutím a proč nepípl a merozsvítil se monitor. Až napodruhé se to povedlo.
Proste pokud tam skoci hlaska o frekvenci CPU a muzes jen do BIOSu a je rozstelovanej cas, proste se BIOS nastavil na "factory default". Pri odpojeni napajeni a vybite baterce je toto normalni jev.
Prvni zapnuti po pripojeni proudu je u kazde desky jine. Vetsinou to jde normalne, nicmene uz mnohokrat jsem se setkal napr. ze pocitac zapnu tlacitkem, on se rozbehne a za 5 vterin se vypne a hned zase sam zapne a uz to pak nedela. Zalezi na konretni desce.
Pocita byl predtim radne vypnuty? Uz si zkousel tu baterku?
Prvni zapnuti po pripojeni proudu je u kazde desky jine. Vetsinou to jde normalne, nicmene uz mnohokrat jsem se setkal napr. ze pocitac zapnu tlacitkem, on se rozbehne a za 5 vterin se vypne a hned zase sam zapne a uz to pak nedela. Zalezi na konretni desce.
Pocita byl predtim radne vypnuty? Uz si zkousel tu baterku?