Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Vysoké teploty - vlažný (studený) pasív

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    23

    Zdravím všetkých vospolok,
    tak teda mám problém s teplotou CPU. Procík (C2D 6400) je vytočený na 3.2 Ghz (1,376 v). Pri záťaži v Prime95 mi teplota stúpnu v pohode aj na 75 stupňov . Chladič mám Arctic freezer pro, a problém vidím v tom, že má stále aj pri vyššách otáčkach vlažný (studený) pasív. Skúsil som už takmer všetko aby sa aspon trochu zohrial, no nič nepomohlo. Pastu (arctic silver 5) som naň naniesol na tisíc spôsobov, chladič mám pripevnený podľa návodu...
    Už som dosť zúfalý, nič nepomáha. Čo by ste mi poradili, ako ho mám nasadiť aby bol účinný?

    Ďakujem
    Naposledy upraveno uživatelem Gling-glo: 30-07-2007 v 02:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    pokud ma ACF dostatecny prutok vzduchu tak bych se ani nedivyl, ze je vlazny, to co je dulezity je odvod tepla z procesoru do zeber, ktery muze byt pomalejsi... pokud to neni pastou ani spatnym nasazenim, tak proste ten procak uz na 3.2 GHz dycha z posledniho a skube se ve smrtelne kreci... co tak ho stahnout na takovych 2.8? pokud na 2.4-2.8 bude mit teploty nad 60 tak je to spatny, ale na 3.2 to neusi byt nic divnyho
    taky bych to porovnal s boxovanym chladicem, muzes mit bud spatny kousek ACF nebo taky horsi kousek procaku - je to neobvykly, ale muze se lokalne prehrivat a s tim nic nenadela sebelepsi chladic
    kazdopadne bych snizil frekvenci na takovou hodnotu, aby CPU neslo pres 60

    jo a taky cim meris teplotu? jestli to je cidlo zakladni desky tak to muze byt pekne mimo, je potreba vytahnout udal primo z jadra - core temp, everest...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    23

    Meriam to Coretemp-om al. TAT-om. Cirkuláciu vzduchu mám v skrinke dostatočnú. Skúšal som už všetko, no nič nepomohlo. Holt som narazil na nevydarený kúsok CPU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    skus to porovnat s tim boxem. ale rozhodne jdi na nizsi frekvence, tak ty 2.8 by to melo zvladat pekne a porad je to vykon jak krava

    urcite dej vedet jak to dopadlo a na jake frekvenci bude teplota snesitelna
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    23

    Predbežne môžem povedať, že prapríčina tkvie v pamätiach. Vysvetlím: tiež sa mi nezdalo, že musím zdvíhať napätie, väčšina vlastníkov tohto procesora dosiahla podobné frekvencie na nižšom napätí. Takže pri defaultných nastaveniach všetkých hodnôt mojich RAM (twinx2x1024 - latencie 5.5.5.12, 1,9 v, 800 Mhz) mi to vždy pri nižšom napätí CPU, ako hodnoty ktoré som spomenul v prvom príspevku, po nejakom čase vypínalo v Orhose. Pritom som vždy dodržal defaultnú frekvenciu 800 Mhz. Dokonca nepomohlo ani navýšenie napätia RAM na 2,0 v ako mi bolo poradené na oficiálnom fóre Corsair.

    Tak som teda podtaktoval RAM na frekvenciu 750 Mhz a čuduj sa svete procík mi dokáže pracovať na oveľa nižšom napätí ako som už spomínal. Zatiaľ skúšam na default. hodnoty napätia pri 3 Ghz v Orthose, a vyzerá to predbežne stabilne. O teplotách ani nemusím hovoriť, je to úplne iné kafe (max. 62 stupňov).

    Kúpil som jednoducho Ram-kit od Corsairu s bulshitnými čipmi a síce čipmi od firmy Nanya. Musím ich ešte prehnať v memteste, ale pôjdu asi do teplých krajín...

    Tímto sa môj problém asi vyriešil, no urobím ešte pár testov. Tak ti teda ďakujem za ochotu pomôcť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    23

    Tie pamäte ma mrzia, nedokážem ich rozbehať ani len na frekvencii 860 MHz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    mám v práci taky corsairy twinx2x2048 PRO a taky nejdou vůbec taktovat..na sestavě GB P956-DS4, C2D E6600 ...byl otam napětí 1,8V .ale maj mit 1,9 tak sem jim to dal...a aspon ze uz nepadaj
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od Gling-glo Zobrazit příspěvek
    Predbežne môžem povedať, že prapríčina tkvie v pamätiach. Vysvetlím: tiež sa mi nezdalo, že musím zdvíhať napätie, väčšina vlastníkov tohto procesora dosiahla podobné frekvencie na nižšom napätí. Takže pri defaultných nastaveniach všetkých hodnôt mojich RAM (twinx2x1024 - latencie 5.5.5.12, 1,9 v, 800 Mhz) mi to vždy pri nižšom napätí CPU, ako hodnoty ktoré som spomenul v prvom príspevku, po nejakom čase vypínalo v Orhose. Pritom som vždy dodržal defaultnú frekvenciu 800 Mhz. Dokonca nepomohlo ani navýšenie napätia RAM na 2,0 v ako mi bolo poradené na oficiálnom fóre Corsair.

    Tak som teda podtaktoval RAM na frekvenciu 750 Mhz a čuduj sa svete procík mi dokáže pracovať na oveľa nižšom napätí ako som už spomínal. Zatiaľ skúšam na default. hodnoty napätia pri 3 Ghz v Orthose, a vyzerá to predbežne stabilne. O teplotách ani nemusím hovoriť, je to úplne iné kafe (max. 62 stupňov).

    Kúpil som jednoducho Ram-kit od Corsairu s bulshitnými čipmi a síce čipmi od firmy Nanya. Musím ich ešte prehnať v memteste, ale pôjdu asi do teplých krajín...

    Tímto sa môj problém asi vyriešil, no urobím ešte pár testov. Tak ti teda ďakujem za ochotu pomôcť.
    Iba chcem poopraviť tento môj prípevok. Napísal som ho teda dosť chaoticky (asi to učenie

    Pri frekvencii pamäte na 800 Mhz a pretaktovaní procesora na 3.2 Ghz si vypítalo CPU až 1,376 v. Preto som mal také problémy s teplotami. Zaujímavé ale je, že pri len miernom znížení taktov CPU na 3 Ghz dokázal procesor bežať na defaultných nastaveniach napätia . Je to naozaj fakt divné: z 3,2 Ghz na 3,0 Ghz a rozdiel v napätí taký markantný. Uspokojil som sa teda s touto frekveciou, pretože teploty sú pre mňa prijatelné (burn cca. 62 stupňov). Nevýhodu to má len kvôli tým mojim nešťastným Corsairom, ktoré pri tejto frekvencii rozchodím len s podtaktovaním na 760 MHz. Asi sa s konečnou platnosaťou uspokojím s 2,8 Ghz CPU a s defaultnými 800 Mmz RAM.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Radeony: Sapphire R9 270X-vysoké teploty a hlučnosť
    Od THE-END v sekci Grafické karty
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 25-11-2013, 22:13
  2. Vysoké teploty u GK MSI 7770 a MSI 7790
    Od Kubas13 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 11-08-2013, 17:49
  3. Vysoké teploty.
    Od DAWE..CZ v sekci Chlazení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-09-2010, 16:55
  4. Moc vysoke teploty CPU?
    Od Rejj v sekci Chlazení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 15-08-2008, 23:20