Ahoj,
nevite o nejakych dobrych porovnanich odolnosti flash disku?
Ve vsech recenzich a eshopech se u flash disku resi rychlost prenosu dat ( ktera mi narozdil od externiho HDD neprijde moc vyznamna - vzdyt se tam vleze stejne jenom par giga dat ) ale parametr pro mne ZDALEKA NEJDULEZITEJSI a to ODOLNOST a SPOLEHLIVOST se v zadne recenzi nebo testu moc neprobira....
clovek by cekal ze u veci jako Flashka bude samozdrejmost ze vyrobci dbaji na odolnost na prvnim miste, a garantuji skoro 100% jistotu ze flashka nepokazi. Precejen flashka je
1) datove uloziste kde ma clovek vycuc tech nejblizsich a nejdulezitejsich dat ktere chce nosit vsude sebou ( takove sve zivotni datove minimum )
2) nosi ji ruzne po kapsach, na klicich a je tedy vystavena dost nepriznivym vlivum ( otresy, pot )
... zatim jsem mel flashky 3 a vsechny 3 odesly po 2-3 letech pouzivani a stratil jsem na nich ulozene data ( tedy vetsinu jsem mel zkopirovanou jeste jinde, ale ne vse ... kdyz to prestane fungovat z nenadani ...)
tak proste nechapu proc se odolnosti a spolehlivosti flash disku nevenuje patricna pozornost ani v recenzich, ani v prodejnach, ani u vyrobcu