nefunkcni GK "ASUS ENGTX460 DC TOP/2DI/1GD5/V2"
Zdravim! Mam prosbu ohledne GK "ASUS ENGTX460 DC TOP/2DI/1GD5/V2", ktera mi pred nekolika dny vypovedela sluzbu mesic po zaruce:-( Letmym pohledem jsem zjistil absenci nejake soucastky, ktera zrejme odpadla z tistaku (pricinu nevim, ale s kartou nebylo nijak fyzicky manipulovano). Byl by pripadny majitel teto GK ochotny poslat foto o jakou soucastku se jedna? Podrobnosti jsou na foto. Diky moc za pomoc, m.
No chlape - to jsou smd, takže foto ti bude nejspíš prd platný. Požádej si o zjištění typu a naměření hodnoty.
Podle tohoto se zdá že tam opravdu něco bylo. Nějaká "hnědá kostička", v elektru se moc nevyznám ale mohl by to být keramický kondenzátor. Někdo znalý jistě poradí.
Ahoj, takze s kamaradem, ktery se trochu vice orientuje v elektrotechnice, jsem dospeli k zaveru, ze by tam opravdu mohl chybet keramicky kondezaror jak zminoval johny__g, takze stara zvukovka poslouzila jako darkyne organu a GK je opet funkcni:-) Diky obema za cas a nazory. m.
Zajímavé, tak snad to chvíli vydrží. Vrtá mi hlavou jak může taková součástka upadnout. Nebo může keramický kondík taky vybuchnout jako polymer? Neberu případ když ho někdo naletuje obráceně, ale při normáním provozu.
Tezko rict. Zajimavy je fakt, ze posledni dobou, cca rok a pul, uz ta grafika vicemene odpocivala, protoze z casovych duvodu nehraju a obcasne sledovani filmu a internetovych videi ji nemuze ani zahrat. To byl taky duvod proc jsem zkusil opravu a nevrhnul se hned do vyberu nove. Napada me jedine okolnost, ze jsem nektere lehce pristupne zasuvky (mam na mysli 230V) udelal kvuli malymu na vypinac. Je to sice trochu krute vuci zdroji, baterce a ostatnim periferiim/soucastkam v pocitaci, ale zivot ditete je mi prednejsi. Takze mozna pri castem zapinani vypinani....ale vicemene nad tim vsichni krouti hlavou:-) A mesic po zaruce.... nahoda? :-)
To je skoro zázrak, že se to rozběhlo. To určení keram. C ještě pohledově - to jo, ale že jste trefili přibližnou capacitu, tak aby to běželo - hmmm.
Udajne je dulezite k jake funkci je tam kondenzator urcen, za jistych okolnosti je pry kapacita "skoro" jedno. Byl to proste pokus, ktery vysel a souhlas - temer zazrak. Je otazka jak dlouho to vydrzi. Me by spis zajimala odpoved jak je mozny, ze ten stary upadl. Ve skrini drobne chveni je, napr. od HDD (ja mam konkretne 4 ks), ale ze by to byla pricina....Nebo teplota...?