Virtuální stroj bez instalace
Dobrá otázka. Důvody jsou v zásadě 2:
1. Nejsem už přes rok schopen sestavit si vlastní stanici a tak pracuji na mnoha PC. Jednak na služebním ntb, pak po návštěvách a na strojích, které dávám do kupy buď servisně nebo na prodej. A tak nechci instalovat různé SW a odinstalovávat a nakonec třeba i přeinstalovávat OS.
2. Myslím, že ani na vlastním bych si nechtěl instalovat 20 aplikací a pak ještě jednou tolik instalovat na zkoušku a pak dávat pryč. Mám tu zkušenost, že to značně sníží výkon systému. A pak jsem také po tom, co jsem zjistil jak třeba takový Google Chrome zakaká celý systém (a není sám), docela paranoidní k tomu cokoliv instalovat, lze-li se tomu vyhnout. Po přezkoumání toho, jak již zmíněný Google Chrome zanese a ovlivní OS se z mého pohledu jedná o virus - zvláště na méně výkonných PC je to zcela zřetelné.
1. Nejsem už přes rok schopen sestavit si vlastní stanici a tak pracuji na mnoha PC. Jednak na služebním ntb, pak po návštěvách a na strojích, které dávám do kupy buď servisně nebo na prodej. A tak nechci instalovat různé SW a odinstalovávat a nakonec třeba i přeinstalovávat OS.
2. Myslím, že ani na vlastním bych si nechtěl instalovat 20 aplikací a pak ještě jednou tolik instalovat na zkoušku a pak dávat pryč. Mám tu zkušenost, že to značně sníží výkon systému. A pak jsem také po tom, co jsem zjistil jak třeba takový Google Chrome zakaká celý systém (a není sám), docela paranoidní k tomu cokoliv instalovat, lze-li se tomu vyhnout. Po přezkoumání toho, jak již zmíněný Google Chrome zanese a ovlivní OS se z mého pohledu jedná o virus - zvláště na méně výkonných PC je to zcela zřetelné.
virtualbox portable. Tedy pokud virtualbox považuješ za schopný.
Dík. To už jsem našel taky, ale docela mě děsí, to že to má půl mega. Je jasný, že to bude něco tahat do kompa a to už nevím co. Jinak právě nevím ,který jsou dobrý a který ne. Kdybych nechtěl portabla, tak který SW by jste mi doporučili ?
Půl mega se ti zdá málo nebo moc ? To je jen program, který nainstaluje Virtualbox včetne konfiguračních souborů do složky, místo aby to instaloval do systému a registrů, aby to bylo portable. Po instalaci to má asi 250 MB. Když jsem vytvořil virtuální PC s Win7, tak ten má asi 20 GB.
nedokazu si predstavit jak by to bylo strasne pomalyyy
spis bych hodil na flashku nejakou distribuci Linuxu a naucil se s tim zit :D
spis bych hodil na flashku nejakou distribuci Linuxu a naucil se s tim zit :D