Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 4 z 5 PrvníPrvní ... 2345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 67

Téma: Pomoc s výběrem "vodních" komponentů...

  1. #46
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    59

    A když teda bude pumpa zapojená pouze do základní desky přes USB dokáže ji Aquasuite i regulovat? Někde jsem vyčetl, že nesmí být zároveň zapojeno USB i aquabus kabel, je to pravda?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,542

    Ano, Aquasuite samozřejmě umí regulovat tu pumpu přes USB rozhraní. Aquabus je v podstatě jen volitelné připojení. Oboje připojené zároveň bych nedoporučoval, už jsme tu taky řešili mrtvou pumpu kvůli tomu...i když by to mělo mít ochranu, tak asi občas nefunguje
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    59

    Může se do Aquaera připojit více ventilátorů např. přes rozdvojky? Když obsadím jeden vstup průtokoměrem, tak ať mám kde zapojit další čtyři ventilátory z radiátorů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,542

    Samozřejmě. Obvykle se každý radiátor připojuje na jeden konektor aquaera zvlášť aby tak bylo možné ventilátory na daném radiátoru regulovat všechny najednou. Například http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg...2b3pin%2bblack
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    59

    Snažil jsem se sprovoznit průtokoměr dle výše popsaného návodu, mám ho připojený do FAN1 konektoru na Aquaero a Aquasuite nastaveno takto :

    Přesto se mi žádný průtok nezobrazuje, co dělám špatně?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    59

    Tak jsem prošel celý internet a na nic jsem nepřišel, kromě toho, že je průtokoměr vadný mě nic nenapadá. Nějaký nápad?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,542

    Pumpu máte na maximum ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    59

    Ano, pumpa odzkoušena i na maximum a průtok pořád nula. Nenašel jsem žádný popis co je vstup a co je výstup na průtokoměru, předpokládám tedy že je to jedno, nebo se pletu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,542

    Ano vstup a výstup lze prohodit takže v tom to nebude. Pokud pumpa jede na maximum tak je průtok zcela jistě více než 150 litrů za hodinu a tedy by bylo vhodné zvýšit "upper limit" alespoň na 200 nebo pro jistotu třeba na 300...protože jinak to nic zobrazovat nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    59

    Upper limit nastaven, pumpa nastavena na 100% a průtok 0.

    Je možné že by to nesnímalo tu Mayhems kapalinu?
    http://www.alphacool.cz/produkt/Mayh...Ice_White.html
    Naposledy upraveno uživatelem Mayki07: 07-02-2015 v 23:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,542

    Průtok je průtok, uvnitř je normální kolečko s lopatkami a tomu je jedno, co okolo něj teče.

    1) Zkuste nastavení konektoru 1 jako flow meter zrušit, uvidíte alespoň otáčky ?
    2) Zkuste flow meter připojit například ke konektoru 2, uvidíte otáčky ?
    3) Zkuste flow meter připojit na nějaký 3pin konektor na základní desce nebo pokud máte nějaký jiný monitorovací panel. Uvidíte otáčky ?

    To vše při pumpě na max. Pokud ani jeden z těchto bodů nebude úspěšný tak reklamace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    59

    Dobrý den,
    chtěl bych si zapojit Aquaero 5 tak, aby bylo schopno vypnout počítač v případě nějaké poruchy (voda, teplota...), zajímalo by mě, jestli k tomu musím zapojovat konektor standby, nebo pouze postačí zapojit relé dle obrázku níže :



    Nejsem si jist překladem manuálu co vlastně připojení standby dělá, můžete mi poradit? Bude v tomto případě stačit zapojit relé? Děkuji za informace...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,542

    Standby konektor je pro napájení aquaera, které je nezávislé na funkčnosti PC a tedy na napájení ze standardního molex konektoru. Pokud se do standby konektoru připojí +5Vsb větev zdroje (tedy ta, která je funkční i při vypnutém PC), bude Aquaero fungovat právě i při vypnutém PC. Takže to není to, co potřebujete - Vy potřebujete právě to relay. Volitelně lze použít tenhle kabel http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...ATX_Cable.html který udělá to samé trochu jinak - to jak jste to vy nakreslil bude fungovat tak, že aquaero při chybě "zmáčkne" power tlačítko, takže deska pošle shutdown signál zdroji a PC se vypne. Ten kabel v odkaze "vynechá" desku, aquaero pošle shutdown signál přímo zdroji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    59

    Tak po reklamaci průtokoměru je už vše v pořádku (při pohledu dovnitř dírou pro fitinku mi je hned jasné co na tom původním chybělo a proč nic neukazoval). Při plném výkonu pumpy jsem naměřil průtok 250 l/h, při stažení na 40% mám nyní průtok 105 l/h. O víkendu udělám nějaké fotky celé sestavy a pak se o ně podělím, zatím děkuji za spolupráci...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    59

    Tak zde tedy nějaké fotky, bohužel vůbec nestíhám, foceno večer za tmy a mobilem...



    Je tam krásně vidět jak po dvou měsících provozu krásně zelenají hadice, Tygon R3603 hadice reagují s kapalinou Mayhems Pastel. Už půjde pryč...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 5 PrvníPrvní ... 2345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Potreba pomoci s vyberem "internetu"
    Od Muube v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-07-2014, 17:14
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-09-2013, 15:18
  3. LCD: 24" LED pomoc s výběrem
    Od Matjbc v sekci Monitory
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 25-09-2011, 14:26
  4. LCD: 22" pomoc s výběrem
    Od WING_43krat v sekci Monitory
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-02-2011, 19:25
  5. LCD: LCD 20", WIDE - 3 kandidati. pomoc s vyberem
    Od Olihen v sekci Monitory
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 30-12-2006, 17:43