Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problem s motivem u Windows

Vojta12345 (20)|14.12.2014 15:57
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli by mi někdo nemohl poradit.

Dnes odpoledne nám vypadla elektřina a po zapnutí PC se mi přenastavil motiv vzhledu. Mám OS Windows XP a po výpadku mi naskočil klasický starý model, který se používal například u win98. Po zjištění jsem se snažil vrátit motiv XP zpět, ale bohužel zde nastala chyba. Nevím co se přesně stalo, ale veškeré okna, které jsou součástí windows jsou černé a nečitelné. Například klasická funkce kliknutím pravým tlačítkem myši, se místo menu klasické černo-bílého menu objeví jen celý začerněný. To samé platí s nastavením obrazovky, motivů, ovládacími panely atd.
Přikládám pár fotek z mého mobilu. Foceno v nouzovém režimu, přičemž administrator tuto chybu nemá.
a-1.JPG a-2.JPG b-1.JPG b-2.JPG b-3.JPG
kevin00 (10238)|14.12.2014 20:41
Není v systému instalovaný UxStyle nebo podobný program pro umožnění instalace vlastního tématu?
Vojta12345 (20)|14.12.2014 20:56
[QUOTE=kevin00;565863]Není v systému instalovaný UxStyle nebo podobný program pro umožnění instalace vlastního tématu?[/QUOTE]

Ne

Jinak děkuji za snahu, ale nakonec problém vyřešil jeden můj dobrý kamarád, který mi poradil skrze cestu %systemroot%\system32\restore\rstrui.exe obnovit systém. Pomocí winlogo+R jsem spustil "Spustit", zadal cestu a povedlo se. Sice chvíli jsem střílel naslepo do tlačítek, abych obnovení systému vůbec spustil, ale už je to v pohodě.