Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Plná paměť RAM 8GB - Windows 8.1

Jiziii (796)|4.1.2015 10:24
Zdravím, mám PC viz podpis a trápí mě problém že se mi plní paměť RAM až do maxima pak začne PC swapovat a vubec se s nim nedá pracovat. Když povypínám všechny programy co žerou hodně paměti - prohlížeč a podobně tak se dostanu lehce pod maximální zaplnění paměti, ve správci úloh jsem nevyčetl nic co by mohlo tak zaplňovat paměť. Reinstall windows nepomohl.
Myslím že se paměť zaplňuje při stahování, když pustím Uplay nebo když stahuju něco v prohlížeči. Zkoušel jsem i nějaký programy pro vyčištění paměti ale to nepomáhá.
Když PC vypnu a zapnu tak má zase plnou paměť, musím ho vypnout a zapnout ještě jednou a pak jsem zase na normálních 1,4 GB zaplněný paměti.
Máte nějaký rady nebo typy co s tím? Díky za každý nápad.
Na přiložených printscreenech snímky ze správce úloh a ze sledování prostředků. První je před vypnutím a druhý je právě nastartované PC.
screen.jpg screen2.jpg
r34ktor (7477)|4.1.2015 17:33
Co ukazuje Process Explorer (v menu File aktivuj Show Details for All Processes)?

Pokud ani tam nebude nic vidět, nejspíše leakuje nějaký ovladač. Pak by mohl pomoci problém identifikovat Driver Verifier (před jeho použitím důrazně doporučuji udělat záložní image systémového oddílu).
Jiziii (796)|5.1.2015 11:27
Dík za tip, tak jsem zas nechal zaplnit paměť a krom nenasytnýho FF nic extremně paměť nežere, nebo to tam aspoň nevidim :confused:
U toho verifieru netušim co použít, nikdy jsem to nespouštěl, po vyhození ty nápovědy mi to vyjede hrozně moc řádků co netuším k čemu jsou.
Dík za rady.[ATTACH=CONFIG]30388[/ATTACH]
screen3.jpg
r34ktor (7477)|5.1.2015 19:43
Na první kolo zkus Create standard settings > Automatically select unsigned drivers. Pokud dojde k problému, systém spadne do BSOD a zapíše se dump (rozsah záleží na nastavení systému, pro analýzu stačí i minidump). Pak musíš do nouzového režimu, deaktivovat verifier (Delete existing settings) a po restartu analyzovat dump pomocí Debugging tools. Identifikovaný ovladač odebereš a kolečko opakuješ, dokud se vyskytují problémy. Pokud nebudu na vině nepodepsané ovladače, pokračuješ dalšími volbami (older, popř. all).
Jiziii (796)|6.1.2015 12:36
Tak stahuju Debugging tools, před verifierem jsem zkusil aktualizovat všechny ovladače ale to nepomohlo :( tak uvidím co zjistí debugging tools. V který složce by se měl vyskytovat dump?
Asi mám jinou verzi verifieru ale snad jsem použil správný příkazy, použil jsem /standard a v nouzovým /reset příkazy co jsi psal to neznalo nebo jsem je špatně zapisoval.
r34ktor (7477)|6.1.2015 16:44
[QUOTE=Jiziii;566665]V který složce by se měl vyskytovat dump?[/QUOTE]
Záleží na nastavení systému.

Plný dump: %SystemRoot%\MEMORY.DMP
Minidump: %SystemRoot%\Minidump

[QUOTE=Jiziii;566665]Asi mám jinou verzi verifieru ale snad jsem použil správný příkazy, použil jsem /standard a v nouzovým /reset příkazy co jsi psal to neznalo nebo jsem je špatně zapisoval.[/QUOTE]
To nebyly přesné příkazy, ale pouze zkratkovitý popis. Přesné zjistíš pomocí verifier /?. Případně ho lze spustit bez parametrů a potřebné věci naklikat v grafickém průvodci (pro začátečníka IMHO nejjednodušší).
Jiziii (796)|7.1.2015 14:22
Tak jsem na to asi přišel, dělá to Killer Network Manager (aplikace k nastavení priority web applikací), vypnul jsem spouštění po startu a vytížení RAM zatím jen kolem 3 GB, tak uvidím jestli se paměť bude plnit i časem.