Přehřívání pc komponentů
zdravím,
chtěl bych se zeptat...dokoupil jsem si silnější grafiku do pc a začal mi problém s přehříváním.
když je pc v klidu jen třeba koukám na nějaký film na tv přes DLNA tak mám teploty k na všem kolem 30 stupňů.
Jakmile zapnu nějakou hru tak mě teploty vylitnou až podle mě :) děsivě vysoko...
proto se chci zeptat jestli se mám obávat nějakého možného poškození komponent???
sestava je :
case Zalman Z5
zdroj Corsair 650W
deska Gigabyte 970a-ds3
CPU AMD Phenom II X4 965 BE na něm chladič Cooler Master hyper evo
RAM 2x 4GB Kingstone 1600MHz
GPU Gigabyte R927xoc-4gd
2x HDD 500GB Seagate Barracuda
1x SSD 120GB Intel 530
ventilátory mám 3x vpředu co ženou studený vzduch do bedny
a 2x nahoře a 1x zezadu co vytahuji teplý vzduch ven.
nestalo se mi že by se mi pc vypnul s důvodu přehřátí jen se chci ujistit že teploty jsou tak nějak v normálu.
Všechny kabely jsou vedený za bočnicí aby tam nikde nepřekáželi.A když se mi to zda zaprašený tak to vyfoukám kompresorem.
nemam pc u zdi ani i topení.Doma mám cca mezi 19-23 stupni.
Děkuji všem za radu :)
chtěl bych se zeptat...dokoupil jsem si silnější grafiku do pc a začal mi problém s přehříváním.
když je pc v klidu jen třeba koukám na nějaký film na tv přes DLNA tak mám teploty k na všem kolem 30 stupňů.
Jakmile zapnu nějakou hru tak mě teploty vylitnou až podle mě :) děsivě vysoko...
proto se chci zeptat jestli se mám obávat nějakého možného poškození komponent???
sestava je :
case Zalman Z5
zdroj Corsair 650W
deska Gigabyte 970a-ds3
CPU AMD Phenom II X4 965 BE na něm chladič Cooler Master hyper evo
RAM 2x 4GB Kingstone 1600MHz
GPU Gigabyte R927xoc-4gd
2x HDD 500GB Seagate Barracuda
1x SSD 120GB Intel 530
ventilátory mám 3x vpředu co ženou studený vzduch do bedny
a 2x nahoře a 1x zezadu co vytahuji teplý vzduch ven.
nestalo se mi že by se mi pc vypnul s důvodu přehřátí jen se chci ujistit že teploty jsou tak nějak v normálu.
Všechny kabely jsou vedený za bočnicí aby tam nikde nepřekáželi.A když se mi to zda zaprašený tak to vyfoukám kompresorem.
nemam pc u zdi ani i topení.Doma mám cca mezi 19-23 stupni.
Děkuji všem za radu :)
Pokud jsou ty teploty na prvním screenu se zátěží, tak bych je nehodnotil jako vysoké (i když SpeedFan by je asi hodil do ohně :D ).
ano prvni je v zátěži a druhy je jen kdyz proste pc bezi bez vytizeni...proto jsem si tedka naistaloval radsi AIDA64 tam nejsou ty ohne :D jakmile vypnu nejakou hru nebo neco tak tak teplota do 10-15 vterin klesne zpet na tech cca 30 stupnu jako je to na tom druhem screenu...takze bych se nemel obavat ze by se mohlo neco stat??Kazdy me rikal ze to je tou grafikou...i kdyz v kazdy recenzi jsem cetl ze je v pohode teplota pri vytizeni kolem 50 stupnu...proto me to vydesilo a radsi jsem sel sem pro radu.
Opravdu ty teploty nejsou vůbec v nepořádku, teplota se ti zvýšila, protože máš silnější GPU, které má tzv open chladič, takže teplo jde do skříně, ne jako u referenčních modelů, které teplo foukaji rovnou ven.. Teploty jsou v pohodě já měl na r9 290x běžně 90°c v zátěži a 65°c na 4770k se vzduchem... Nyní 50°c max na obou pod vodou..
tak to jsem rad...grafika je cca dvojnasobne silnejsi nez jsem mel predtim...hledal jsem na internetu nejake optimalni teploty ale nikde jsem nic nenasel...nad vodnim chlazenim jsem taky premyslel..zatim na procesor ale kazdy me rikal ze dneska uz od toho lidi ustupuji ze bych do toho musel dat treba 4000,- aby to bylo kvalitni chlazeni...ty levny jsou prej hlucny a nema to nijak vyrazny efekt vuci vetraku...koukal jsem na tohle chlazeni [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]