Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Skládám po druhé v životě svůj herní počítač.

asrock1 (26)|19.1.2015 18:54
Ahoj, skládám si herní počítač a chtěl bych vás požádat, jestli se můžete podívat co jsem vybral.
Kdyžtak bych poprosil napsat jestli vše bude sedět aby to bylo kompatibilní. Vybral jsem si základní desku který měla velmi dobré
hodnocení na CZC, akorát jsem vzal verzi pro Micro ATX protože mám menší skříň.

Hlavně mě zajímá kompatibilita procesoru a základní desky, nejde o socket 1150 to vím že sedí, ale píšou lidi že někdy je nutné aktualizovat bios třeba u starších čísel tohoto procesoru. Nejsem si stále jistý jaký vybrat zdroj, ten první co jsem vybral se mi zdá že bude málo ale zase má dobré reference a ten druhý by byl ideální ale zas lidi píšou že dost topí a bzučí tak nevím.
Také mě zajímá jestli mi deska padne do skříně a jestli je nutné ji dávat na ty kolíčky na některých videích na youtube jsem viděl že to lidi dávají rovnou na desku což si myslím že je špatně.

Skříň - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Základní deska - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Procesor - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] + Chladič [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Grafická karta - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Operační paměť- [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Zdroj - Původně jsem chtěl vzít [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale asi to bude málo tak bych raději vzal [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

pozn. HDD i mechaniku mám

Děkuji
VencaX (3686)|19.1.2015 23:05
První co bys měl udát, je cena, za kterou to chceš pořídit.

Jinak k aktuálnímu návrhu:
1 blbost) chladič. Arctic Cooling Freezer 7 je předražený na to, co umí. Raději bych připlatil těch cca 150 Kč za mnohem lepší SilentiumPC Fera 2
2 blbost) zdroj. Bohatě bude stačit 520W verze. Dokonce si myslím, že i 430W verze by stačila (vzhledem k tomu, že celá sestava bude mít spotřebu odhadem 300W)

1) RAM bych zvolil spíše Crucial Ballistix Sport / Tactical (podle ceny, kterou do toho chceš dát)
2) Teoreticky by se dalo ušetřit pár korun za i5-4460, která má pouze o 100 MHz menší takty.
3) Skříň bych osobně volil jinou, ale tam už je to většinou u vkusu jedince, možná ti někdo další navrhne něco jiného - ještě dotaz, proč zrovna mATX skříň?

Ty komenty "blbost" si hlavně neber osobně, jen je to něco, co jsem chtěl trošku vyzdvihnout ;)

EDIT:

Co se instalace desky do skříně týká, tak je to vždycky o tom, jak máš udělanou skříň. Pokud je zadní deska plochá s otvory pro distanční sloupky, tak je potřeba tam dát distanční sloupky, aby se spodek základní desky nedotýkal plechu, čímž by došlo ke zkratu na desce. Pokud na tom plechu máš výčnělky místo distančních sloupků, tak stačí přišroubovat desku ;). Jinými slovy, pokud to tam všechno jde bez použití síly a pasuje to, je všechno OK ;)
asrock1 (26)|20.1.2015 07:38
Ahoj, díky. Takže říkáš že zdroj stačí ten slabší. Já si vždy myslel že když chce karta minimální výkon zdroje 500w, tak mi to nebude stačit pro ostatní komponenty v pc.
Druhá věc, ta skříň s ní mám největší dilema, rozhodl jsem se pro tuhle protože je o hodně menší než moje původní, a já nemám rád takové velké bedny tak proto asi.
Já původne chtěl něco od Zalman ZM-T4 nebo Zalman Z3, zatím nejvíc se mi líbila bedna Corsair Carbide Serie SPEC-01 red LED ta je luxusní akorát mi trochu vadí sklo a taky že vzadu není ventilátor a je jen ve předu, takže bych ho tam zas musel přikoupit a nevím přesně jaký.

Asi se rozhodnu pro tuto bednu, moc se mi líbí. Akorát nevím jestli musí být vzadu ten ventilátor nebo není nutný. Ta skřín ma jeden svítící z přední části. Kdyžtak kdybych si ji vzal tak do zadní části přikoupím ventilátor asi o rozměrech 120x120 ? Můžete mi nějaký poradit, nějaký levný.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
kevin00 (10238)|20.1.2015 09:00
Pokud k tomu není nějak extra důvod, vzal bych klasický formát, tedy ATX, základní desky. U mATX sestav musíš trochu více přemýšlet nad chlazením, zvláště u herní sestavy. Ber to spíše jako předcházení případným problémům, které by Tě mohly potkat.
Je zbytečné platit za desku s čipsetem Z97, pokud nebudeš taktovat. K takové sestavě by stačila lepší základní deska s čipsetem B75, třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] či vybavenější a trochu lépe zpracovanou [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Moduly RAM kup [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], případně [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Chladič procesoru a zdroj viz. VencaX.
asrock1 (26)|20.1.2015 09:12
Dobře díky, teď otázka ke grafické kartě. Rozhodl jsem se pro GIGABYTE R9 270 HD Experience 2GB, má docela dobré hodnocení v poměru cena,výkon i hodně kladných reakcí takže myslím že na nové hry bude bohatě stačit.
Otázka je ale taková že mám na starém pc GTX 460 2GB 256bit která byla v původní HP sestavě, zajímalo by mě jestli udělám nějaký krok ku předu s tou R9 270, případně jesti nemám trochu připlatit. Jediná možná od Geforce je GTX660 ale ta zase nemá tak velkou propustnost paměti a celkově bych řekl že je o něco horší jak R9, ovšem ty novější Geforce s 256bit už stojí docela hodně.
kevin00 (10238)|20.1.2015 09:38
IMHO kdyby jsi ji trochu nataktoval, tak bys mohl dojít cca 100% navýšení výkonu. To ale neznamená, že budeš hrát dnešní hry na maximální detaily.