Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Poprvé jsem chytil vira...?

roamn (295)|21.1.2015 14:09
Snad je to ve spravném topicu.

Vcera jsem "omylem" klikl na link na steam profilu, mel to byt obrazek ale firefox vyhodil okno na stazeni nejakeho exe souboru, nez jsem to stacil zrusit, kaspersky internet security vyhodil hlasku o tom, ze pc ma vira a nemuze to smazat (nebo neco tak), soubor jsem samozřejmě nedal stahovat ale i tak kaspersky neco nasel. Otevrel jsem kasperskyho okno a dal "delete" vedle toho hlaseni o viru/trojanovi. A kaspersky ohlasil ze je vse ok.

Pres noc jsem to projel full i quickscannem a nic to už nenašlo. tady jsou nějaké obrázky z toho:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Znamená to že už jsem v pohodě? proč mi kaspresky zprvu hlásil že to nemůže smazat ale pak to smazal? muzu tomu full scanu věřit? KIS 14, databaze aktuální.
Mi.Lek (121)|21.1.2015 15:05
Vše by mohlo být v pořádku.
VencaX (3686)|21.1.2015 17:04
Kaspersky zarazil stahování toho souboru už v průběhu, takže se nestáhl, tím pádem nedošlo k jeho inicializování. jak píše Mi.Lek, vše by mělo býti OK.
roamn (295)|21.1.2015 18:11
Ok díky, zajímalo by mě ale proč mi kaspersky napřed vpravol dole u té lišty vyhodil hlášku že nemuze smazat tento soubor (to vidiíte i někde v tom logu na obrázku), ale když jsem potom přímo otevřel kaspersky, a dal "delete" (vedle toho hlášení), už to bylo ok. Dělal jsem to ve spěchu, takže nevím, jestli to "delete" nebylo jen smazání logu/hlášení tohoto viru v mé databázi a ne viru samotného.... Ale full scan nic nenašel, takže snad ok, proč ale kaspersky napřed hlásil že to nejde smazat?

(díky)
VencaX (3686)|21.1.2015 18:33
Asi nemohl smazat soubor, kterej se v tu chvíli ještě stahoval a čekal, až ho firefox pustí?
Mi.Lek (121)|21.1.2015 18:33
Ono je těžké radit, když jednou něco napíšeš a potom to změníš.

1) Pokud Kaspersky přerušil stahování, tak jej v PC nemáš.
2) Pokud Kaspersky zareagoval po stažení a soubor hned smazal a nebo jsi ho smazal ty, tak jej v PC nemáš.
3) Pokud jsi soubor stáhl, Kaspersky s ním nic neudělal a ty jsi s tím souborem nic nedělal, tak jej v PC máš, ale soubor nebyl spuštěn a je prozatím neaktivní.
4) Pokud jsi soubor stáhl, Kaspersky s ním nic neudělal a ty jsi jej spustil, tak sis zavařil a máš v PC vir.