Zdravím pánové.
Potřeboval by jsem prosím poradit.
Mám síť kde mám 6 PC vedené po kabelu + jeden externí síťový disk WD a 4 PC připojené přes Wifi
Router je ASUS RT-N12LX
Mám problém, že se mi odpojuje síťový disk na který zálohuji data.
Když najedu na router přes IP a zadám jméno a heslo, tak mi to píše "Byli jste úspěšně ODHLÁŠENI" (i když jsem se minule normálně odhlásil) a já se musím znovu zadat jméno a heslo aby se mi otevřelo nastavení routeru.
Když tohle udělám tak se mi síťový disk opět připojí.
Pak se normálně odhlásím z nastavení routeru a síťový disk pracuje třeba celý den.
Druhý den je to opět to samé a nemohu se připojit na disk a musím znovu do nastavení routeru, kde ale nic neměním.Jen se přihlásím a odhlásím.
Proto prosím zkušené uživatele,jestli by mi nějak nedokázali poradit.
Předem děkuji za ochotu.
Potřeboval by jsem prosím poradit.
Mám síť kde mám 6 PC vedené po kabelu + jeden externí síťový disk WD a 4 PC připojené přes Wifi
Router je ASUS RT-N12LX
Mám problém, že se mi odpojuje síťový disk na který zálohuji data.
Když najedu na router přes IP a zadám jméno a heslo, tak mi to píše "Byli jste úspěšně ODHLÁŠENI" (i když jsem se minule normálně odhlásil) a já se musím znovu zadat jméno a heslo aby se mi otevřelo nastavení routeru.
Když tohle udělám tak se mi síťový disk opět připojí.
Pak se normálně odhlásím z nastavení routeru a síťový disk pracuje třeba celý den.
Druhý den je to opět to samé a nemohu se připojit na disk a musím znovu do nastavení routeru, kde ale nic neměním.Jen se přihlásím a odhlásím.
Proto prosím zkušené uživatele,jestli by mi nějak nedokázali poradit.
Předem děkuji za ochotu.
konkrétní model toho NASu by nebyl?
Chtelo by to taky trosku rozepsat konfguraci te site, testli neni nejaky konflikt IP adres, nebo portu
Chtelo by to taky trosku rozepsat konfguraci te site, testli neni nejaky konflikt IP adres, nebo portu
NAS je - WD My Cloud Personal Storage 2TB
DHCP se přiděluje automaticky.
OS je všude WIN 7
Mě ale zaráží to, že když se chci přihlásit do nastavení routeru, tak mi to píše " byl jste úspěšně odhlášen"
DHCP se přiděluje automaticky.
OS je všude WIN 7
Mě ale zaráží to, že když se chci přihlásit do nastavení routeru, tak mi to píše " byl jste úspěšně odhlášen"
NASu bych urcite pridelil statickou IP pokud nema ...
A neni to "odhlaseni" pouze vyprseni predchozi session? proste automaticke odhlaseni?
Kazdopadne bych zkusil aktualizovat firmware na tom routeru
A neni to "odhlaseni" pouze vyprseni predchozi session? proste automaticke odhlaseni?
Kazdopadne bych zkusil aktualizovat firmware na tom routeru
OK děkuji.
Zkusím disku přidělit jiné písmeno.
Aktualizuji firmware.
[QUOTE=Salamander;567382]A neni to "odhlaseni" pouze vyprseni predchozi session?[/QUOTE]
Ne,já se přihlásím a hned se odhlásím a disk se připojí.
Aktualizuji firmware.
[QUOTE=Salamander;567382]A neni to "odhlaseni" pouze vyprseni predchozi session?[/QUOTE]
Ne,já se přihlásím a hned se odhlásím a disk se připojí.
No, uprimne by to chtelo pustit Wireshark a podivat se co ta mrska dela, ale obavam se ze by to bylo nad tve schopnosti :(
[QUOTE=Pecco;567383]OK děkuji.
Aktualizuji firmware.
Ne,já se přihlásím a hned se odhlásím a disk se připojí.[/QUOTE]
A zadáváš opravdu jen čistou IP, bez věcí okolo? Viděl jsem, kdy prohlížeč "dokončoval" zadávání adresy a automaticky tam dával právě adresu stránky s hláškou o odhlášení - dotyčný se taky divil proč ho to permanentně "odhlašuje" :)
Aktualizuji firmware.
Ne,já se přihlásím a hned se odhlásím a disk se připojí.[/QUOTE]
A zadáváš opravdu jen čistou IP, bez věcí okolo? Viděl jsem, kdy prohlížeč "dokončoval" zadávání adresy a automaticky tam dával právě adresu stránky s hláškou o odhlášení - dotyčný se taky divil proč ho to permanentně "odhlašuje" :)