Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: 2 PC jeden monitor?

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Budu kupovat asi dalsí pc (na různé výpočetně náročné operace, pojede skoro 24 hodin denně prvních pár měsíců nonstop), chtěl bych ale kvůli pohodlnosti a ušetření použít jen 1 monitor a ideálně i jen 1 klávesnici a myš.
    Chci se zeptat:

    1) Většina monitorů dovoluje 2 vstupy a možnost přepínat mezi nimi v menu monitoru, že ano?
    Pokud bych chtěl ale externí věc, tak existuje nějaký "dvi" hub, který dovoluje přepínat mezi výstupním signálem (dva vstupy a jeden výstup), něco jako toto by mělo fungovat:?
    http://www.ebay.com/itm/2-PORT-WAY-D...item56517860a0
    Jen to koupit někde v ČR za podobnou cenu...

    2) Existuje i nějaký usb hub nebo jednoduše "přepínač" tzn. abych mohl jednou myší a jednou klávesnicí ovládat 2 PC (vždy jen jedno ale mohu se snadno přepnout na to, abych hned ovládal druhé pc), našel jsem toto např.:
    http://www.alza.cz/aten-us224-d1571501.htm
    Takže by to mělo fungovat, neexistuje nějaký levnější řešení? nechci dávat tolik, navíc to potřebuju jen na 2 zařízení (myš klávesnice a ne 4)?

    Za rady a tipy díkx
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    A ještě dotaz, ty kvm switche jsou drahé... stojí minimálně okolo 1000 kč co jsem se díval a většinou v této ceně jsou navíc jen VGA (a ne DVI), napadlo mě plugnout druhý pc do druhého portu mého stávajícího monitoru a přepínat monitor v menu monitoru a co se týče klávesnice a myši, napadlo mě ovládat ten nový PC prostřednictvím mého stávajícího skrze "Vzdálené plochy", s tímto ale nemám vůbec zklušenosti, takže si nejsem jistý jak to přesně funguje, co to umožnuje a jaká je rychlost. Mám to chápat tak, že prostřednictvím vzádelné plochy při správnékm nastavení můžu s tím druhým pc dělat co chci (tak jakobych měl klávesnici a myš připojenou přímo a stejně tak i rychlost (odezva) je dobrá?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    677

    Stridat vystupy monitoru neni problem (zalezi spis kus od kusu, jak rychle to zvlada). Vzdalena plocha je take pouzitelna (akorat nutnost stale zadavat prihlasovaci udaje - windows si je ne vzdy ochotne pamatuji, ale muzes okno minimalizovat a pokracovat dal na puvodnim poctaci), jen ten pocitac, na ktery se pripojujes, potrebuje minimalne Win Professional, samozrejme se vzdalenou plochou prepinani monitoru odpada. Odezva zalezi na siti (ale v ramci LAN bude velice rychla).
    Mam osobni zkusenosti (KVM, vzdalena plocha, prepinani) a reknu akorat: vyhni se prepinani monitoru spolu s parem klavesnic a parem mysi (za chvili ti z toho bude hrabat).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Díky moc za komentáře, takže to vidím nakonec na vzdálenou plochu, protože to bude asi nejlevnější a nejpohodlnější.

    Ještě k té rychlosti vzdálené plochy, za předpokladu že bych měl v obou počítačích windows 7 (ani nevím jaké, ale ne home, profesional myslim), a v obou 1 GBs LAN integrované karty a vzdálenost kabelu lan by byla tak 3-5 m (spíše 3 m), jaká by byla rychlost?

    Bylo by třeba teoreticky možné hrát na tom druhém počítači i nějakou super náročnou počítačovou hru přes vzdálenou plochu? (je to až tak rychlé a flexibilní že to zvládne i toto?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    677

    Delka kabelu latenci skoro vubec neovlivnuje (je jedno, jestli 1m, 20m nebo 100m). Vzdalena plocha je urcena ke vzdalene praci s pocitacem, nikoliv nikoliv ke streamovani her/videi, tak to rozhodne nejsem schopen potvrdit, ale moc bych na to nesazel. K bezne praci jsem to pouzival i pres 10Mbps switch a problem nebyl.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2015
    Příspěvků
    183

    ještě se zeptám, všiml jsem si že ty switche jsou jen VGA konektor (nebo jaký) a ne DVI... jaktože?

    To neexistuje DVI switche? (nebo jsou už extrémně drahé?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Na jeden monitor notebook a konzole Playstation4
    Od RedMan1310 v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-01-2014, 19:43
  2. Windows 7: Dva PC a jeden modem
    Od Dendeng v sekci OS Windows
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 08-11-2011, 22:11
  3. Máte k PC připojený více než jeden monitor?
    Od Petr S. v sekci Ankety v magazínu
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 20-07-2011, 22:08
  4. LCD: Jeden monitor na PC + NB
    Od PD v sekci Monitory
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 16-07-2010, 08:57
  5. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 16-05-2009, 10:52