Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

havárie HDD při rozšiřování oddílů

lifeson (2)|17.2.2015 20:12
Zdravím všechny, mám menší problém s HDD. Mám jeden disk rozdělený na dva, C byl systémový a měl 10GB, D byl na ostatní data s kapacitou 140GB. Potřeboval jsem céčko rozšířit přibližně na 20GB kvůli novému systému, mám teď XP a chtěl jsem přejít na sedmičky, ale ty si dělají větší narok na místo :-) Zkoušel jsem to pomocí MiniTool Partition Wizard a funkce Move/Resize. Ale nepovedlo se to, program sice začal pracovat, ale po pár sekundách se to zaseklo a vyskočila hláška Failed! Press any key to continue. Je divný, že po restartu XP normálně naběhla, ale ztratilo se mi déčko, systém jej nevidí (nepomohl ani opětovný resart systému). Přitom céčko jede v pohodě, což je zvláštní. S tímhle programem nemám vůbec zkušenosti, tak bych poprosil o radu, jestli se to déčko dá ještě nějak zachránit a popřípadě jak. Dík předem za odpovědi
Ventero (1280)|17.2.2015 20:31
Ano, většinou se to zachránit dá. Dívej se po "obnova oddílu" a "oprava oddílu". Např. EaseUs Partition Master - partition recovery mode. Ten je uživatelsky přívětivý. A pak s ním i ten oddíl rozšířit. A chlapi tu jistě poradí ještě nějaké alternativy. Možná, že i v Partition Wizzardu je takový mód.
Jinak na W7 bych si udělal min. 30 a spíš 40GB.
lifeson (2)|17.2.2015 20:58
Dík za radu, pokusím se to nějak dát do kupy, snad to půjde bez toho, abych ten disk musel posílat na opravu. Naštěstí jsem všechno důležité zálohoval na externí HDD, byly tam hlavně mp3 soubory, obrázky a tak, nic životně důležitého :-)
Ale taky jsem tam měl nainstalovaný právě ten MiniTool Partition Wizard, který to všechno způsobil a nějak se mi nedaří stáhnout instalačku, protože Firefox stahované soubory primárně ukládal do adresáře na déčko a při pokusu o stáhnutí mi vypíše, že stahování selhalo... Pokud se to podaří a pak i obnoví, asi dám na tebe a udělám sedmičkám víc místa, pro jistotu :-)